Bambam's Addicted

Adakah menjadi seorang IBU merupakan satu BAKAT?

Personal opinion CB.. den raso lar.. menjadi seorang ibu bukan merupakan satu  bakat.. ia merupakan anugerah.. tak semua wanita dianugerahkan menjadi seorang ibu means dia melahirkan anak sendiri dan membesarkannya sendiri.. tapi disebabkan segelintir peserta segmen Kalau mereka ada bakat menyenaraikan bakat yang mereka idamkan menjadi seorang ibu.. CB approve lar! ehheheheh..

Tak semua perempuan nak jadi ibu.. percaya atau tidak itulah hakikat dunia zaman sekarang. Kalau mereka nak jadi ibu opkos mereka tak kan tergamak nak buang anak mereka sendiri.. Menggunakan alasan LELAKI TIDAK MAHU BERTANGGUNGJAWAB itu adalah alasan paling NONSENSE yang CB leh terima coz kenapa kau nak mengharap pada lelaki yang hanya pandai SUKA MEMBUAT ANAK dan kemudiannya TIDAK SUKA untuk menjaga anak tersebut.


Banyak pusat kebajikan yang ada kat Malaysia nie.. or kat mana-mana negara sekalipun.. memang akan ada at least satu pusat kebajikan untuk jaga kebajikan mereka yang dah tersalah memilih jalan nie.. so buang anak bukan satu penyelesaian yang amat lar bijak untuk mereka pilih.. Come on lar! kau pandai buat ko kena pandai simpan lar! tak kan time suka ajek nak ingat. time ko tak suka ko buang...! Time buat pandai tapi time buang jadi BODOH sangat! (sorry..CB sebenarnya tak suka words B nie..)

Kenapa nak bersandar pada kayu yang rapuh kalau kau boleh cari alternatif lain untuk bersandar? Cari tiang yang lebih kukuh ker.. or even kau dah penat sangat.. TOLONGLAH DUDUK! Kau tak tahu agaknya.. ada sebahagian perempuan kat luar yang sudah berumahtangga sampai menangis tak dapat anak.. berhabis duit bergadai harta untuk ada anak. Alangkah beruntungnya mereka wahai para ibu yang boleh melahirkan.. =;)

Even daku sendiri.. aku sendiri mengaku aku nak anak even diri ini takot nak bersalin! =.=! Kalau boleh nak skip bab bersalin and terus dapat anak sendiri.. ekkekekekek.. Tapi kalau anak adalah anugerah yang tak ternilai walaupon terpaksa menggadai nyawa.. SUMPAH AKU SANGGUP! Moga mereka sedar... anak itu anugerah.. kalau keadaan terpaksa menyebabkan mereka tak boleh nak jaga anak tuh.. bagi lar dekat orang lain.. jangan dibuat makanan semut dan anjing.. =(

Hurrrmmm..Emo lak ek.. padahal nak bagi tahu korang jek.. list peserta segmen dah update dekat SINI..heheheheh.. Okeh lar.. nanti Dian membebel ngan CB sebab tak update.. ahhaha.. ya ampunnnn.. saja kumpul dulu.. ehehhehe..

10 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Novelgurl said...

Kalau tak bersalin sendiri tak best rasanya..tak dpt la rasa betapa payahnya melahirkn seorng ank tu bgikn nk tercbut nyawa ;D

P/S: cANTEK kulit baru ! ;D

solo molo said...

betol...
sebab tue benda semulajadi...
sama macam jadi ayah...

wah...
blog dah cantik sekarang...
c.l.a.p 48 kali...


http://solomolo.blogspot.com/2011/04/serba-salah-dibuatnya.html

b a m b a m ' s said...

novelgurl: tuh ar.. tapi CB insyaAllah sanggup kot! ahhahahah..

solomolo: yelar.. jadi parents bukan bakat.. :P

thanks sbb puji layouts CB yang bukan CB buat! ahhahahahahah.. sok nak buat entry penghargaan kat org tuh!kekekek

Ila said...

percayalah bersalin tak sesusah nak membesar dan menjaga mereka..percayalah kata seorang ibu ni...hehehe

b a m b a m ' s said...

kak ila: yelar.. CB nie tak merasa jd seorg ibu lg.. setakat ibu sedara jek..kekekek

Axie04 said...

ANUGERAH PALING INDAH ADALAH MENJADI IBU
DAN ALHAMDULILLAH DAPAT GAK LA MERASA ANUGERAH TU
SYUKUR SANGAT

MiSzy DiaN said...

aku nda maw jadi ibu..
tp maw jadi isteri jak..
erk.. ibu kucing boleh kot.. hihi



CB..
lawa kaa comment box nie?
khas utk CB :)

b a m b a m ' s said...

kak axie: syoknyaaaaaa~!! nak jadi ibu jugak! kekekekke..

dian: ehhh..mana boleh.. nnt laki kau mahu anak mcm mana??hahahha.. (lawa bah..aku suka!!! tq babe!)

..m@m@ T0meLL.. said...

best tau bile dh jd mama ni,sumpah x tpu..mmg la sakit time b'salin tp bile kua je bby 2 nnt trus jd xsakit tau,hepy jek..dlm hati"yes!aku berjaya m'jd mama akhirnye.."

b a m b a m ' s said...

MT: InsyaAllah.. nak jadi ibu jugak satu hari annti!! yehhh! over lak ek..hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...