Bambam's Addicted

Berhenti berkongsi..

Salam semua..

Lama tak berceloteh dekat sini.. janggal pula rasanya bila kembali menaip dekat belog.. layout pon dah berubah.. CB dah tak kisah...!! ahhh.. lantak kau lar belog..!! Kau nak purple semua ker.. kau nak hilang header ke.. semua dah tak peduli.. semangat berblog memang dah tak ada.. macam dah tak ada apa nak dicoretkan di sini.. macam dah tak ada apa yang nak dikongsi lagi.. tak ada.. walaupun hakikat macam-macam berlaku kat CB lately.. tapi hati ni tak nak berkongsi apa-apa pon..

Puasa hari tuh..keluarga kami dikejutkan dengan pemergian nenek tersayang di Kelantan.. Perginya pada hari puasa... Kami sekeluarga balik tak sempat temankan beliau hembuskan nafas terakhir.. tinggal bersendiri di kampung dan yang paling sedih perginya pon bersendiri di hospital memandangkan polisi hospital menyatakan tidak dibenarkan keluarga untuk stay di wad ICU... tak ada cucu yang menemani memandangkan anak-anak beliau termasuk lar arwah ayah CB dah pon meninggal dulu sebelum ibunya.. suaminya juga meninggal dunia selepas beberapa bulan ayah CB meninggal.. itu perkara yang paling kami terkilan.. perginya berseorang.. :'(

Raya kami kali nie.. sederhana sahaja.. macam hari raya seperti tahun lepas cuma pulang kami ke kampung kali ni tiada nenek yang menanti.. satu-satunya nenek yang kami masih ada.. lepas ni mana-mana kampung kampi pulang, samada di Negeri Sembilan atau Kelantan.. hanya kubur tempat persinggahan kami..

So few back months.. memang tetiba rasa.. penat lar kita nak bercerita semua perkara kat sini.. Nanti orang kata kita ni menjaja cerita.. kekadang riak pulak bercerita.. Sometimes it's better to keep inside.





Tapi kadang-kadang.. rindu nak berkongsi dengan orang yang betul-betul nak mendengar masalah kita..

7 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Yuyu Zulaikha said...

semoga neneknya tergolong antara orang orang beriman. aminn <3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mga roh nenek aman di sana, al fatihah..

Makbed said...

Jgn le brenti mnulih bambam. Sunyi laaaaa.....
Takziah atas pemergian org tersayang.

Aziela said...

Takziah CB.... One more, abaikan mereka2 yg mulut longkang tu. Ramai lagi yg wangi2 kat sini..

Novelgurl said...

wsalam..salam takziah cik bambam..jgn sedih2 k..ad bnyk lg perkra y perlu dilakukn =) jgn simpn dlm.klo x nk cite kt spe2.luahkn pd Dia yang Maha Mengetahui .InsyaAllah..tenang punya ;)

Zura@Iwan said...

alfatihah pd semua yg pergi...

#betui juga...sometimes it's better to keep inside...tak semua yg kita perlu cerita kt org...neway, tk yr time k...

Sanji Ngatmi said...

B

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...