Bambam's Addicted

Trip to South Korea | #7 Shopping timeeee!!!

Haaaa... semua tak sabar nak tengok apa den shopping yoooo~!Alar... kita tak shopping mana pon.. pergi sana atas dasar nak berjalan jek.. bukan nak shopping sangat pon.. (padahal memang nak shopping.. tapi duit bawa tak banyak... hahahah).. Okeh.. ini korang boleh jadikan panduan if nak tahu yang mana satu tempat paling best shopping..


Namdaengmun Market
Dekat sini memang murah lar kalau nak shopping.. daripada pakaian.. cosmestic.. souvenir.. agak murah lar compared dari yang lain.. but memandangkan kami pergi dah agak lewat.. dalam pukul 5 petang macam tuh.. tempat ni dah nak tutup weh.. pukul 7 ptg tuh dah banyak yang bungkus kedai dah.. sian kita orang.. huhu... tapi sempat lar beli gift untuk kawan-kawan and eyeliner.. marveles mata ai taw~ hik3.. Dalam pukul 8 kami gerak balik naik MRT.. nasib baik tour guide dah bagi awal-awal kat kita orang map and notes yang dia prepared tuh.. takut jugak lar if salah naik train ker.. ada 10 line kat sana! tak cuak ngko kalau salah naik train! huhhh~

Sampai pon dah agak lewat.. kaki memang dah sakit giler lar.. tapak kaki ni sampai tak leh nak pijak.. spoilt betul.. Kalau tak.. boleh ikot the other pergi Itaewon nak pergi cari Hard Rock Cafe.. tapi kesian.. dorang pergi dah sampai tapak.. tapi Hard Rock Cafe dah tutup 2 tahun dulu! kah kah kah.. selamat aku tak join.. keh keh keh..

Itaewon~
Kat Itaewon baru lar nampak kedai makanan Islam.. ada nampak masjid.. satu-satunya masjid di Seoul.. tuh pon sebab ada penderma dari Arab Saudi donate duit suruh buat masjid.. baguih kan~ Pergi sini kena naik train.. then rajin-rajin lar tengok map kalau tak nak sesat.. masjid ni atas bukit.. for a week.. lunch pulak dapat makan makanan Pakistan+India.. baru rasa kari wehhh.. buffet lak tuh.. tapi mahal sikit lar.. 16,500 won.. haaaaa.. boleh lar nak wat lepas gian makan kari kan..hehehehe

Apa yang ada kat Itaewon? dia ala-ala macam Bukit Bintang.. ada kedai shop lot.. macam eksklusif sikit lar.. sebab kat tempat ni memang banyak foreigner.. harga.. average.. ada yang murah and ada yang mahal.. nak beli kasut hari tuh.. tapi macam banyak yang kulit ba alip ba ya pulak.. spoilt betol!

Dangdaemun~
Lepas tuh.. Kita orang gerak pergi Dangdaemun pulak... Dekat sini banyak shopping complex.. Harga boleh tahan lar.. Kalau nak murah lagi.. korang pergi sebelah shopping complex Doota nie.. haaa.. situ baju-baju Korea yang jual online banyak giler.. satu level kot! then harga pon more cheaper dari korang beli online.. ehhehehehe.. Dapat lar daku beli jam tangan Korea satu.. t-shirt Korea satu.. tuh ajek lar.. bajet tak ada.. nak beli souvenir untuk korang and buat GA pon tak mampu weh.. dasyat tak ai..huhu..

Pastu kita orang nak pergi lar cari Korean Silk.. brooch.. nan hado...! tak jumpa pon kat semua tempat ni.. mesti ada market lain yang tourist guide kita orang tak bagi tahu nie..huhuhu.. coz before balik hotel nie.. ada pergi market lain.. tapi pergi2 dah tutup pasarnya.. ada jual comforter murah-murah! cantik lak tuh.. kesudahannya.. brooch tak jumpa.. korean silk tak jumpaaa.. yang itu jek lar terkilannya.. Tapi dapat makan strawberi Korea.. bapak besau saiz dia.. baru 7000 won! Kalau kat Malaysia.. dah lar mahal.. masam pulak tuh.. kecik lagi..huhu.. tapi dia punya strawberi.. manisssss... besarrrr.. murahhhh.. jual tepi jalan jek.. heheheh..

Itu sahaja kisah ke Korea nie.. esok pagi flight pukul 8 pagi.. breakfast pon dalam flight jek.. Macam tak puas pulak berjalan ke Korea.. ngan kaki sakit sebab salah kasut.. hurmmmm.. CB ngan adik nak pergi lagi nie.. tapi musim salji lar.. nak try main ski pulak.. vavaavaaa~ verangan lebih.. so kena lar kumpul duit mula sekarang okeh!!

***

Okeh.. ramai yang tanya berapa price pakej nie.. Pakej ni kita orang ambil ngan Kak Fida a.k.a kawan mak.. yang kita orang pergi sama ke Cambodia tahun lepas.. Pakej lengkap termasuk tiket, hotel, entrance fee, breakfast and lunch, price RM2800++ . Murah kan compared ngan orang lain.. ehhehehe.. Kak Fida nak buat trip musim luruh ke Korea lak.. Then InsyaAllah hujung tahun ni Musim Sejuk ke Beijing.. macam menarik.. tapi duit takde dah.. mana leh.. setahun sekali jek leh percutian oversea nie.. lari bajet..huhuhu.. so saper nak join all those trip.. Leh contact Kak Fida dekat Facebook beliau di SINI k..

3 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Nana said...

menarik pakej ni
klw g ramai2 best kan

Cik Bambam said...

@Nana
gi ramai2 best kak.. kumpul lar duit geng2 korang.. lg ramai lg byk dpt diskaun ngan kak fida tuh nanti..hhehehe..nak begi bypackers pon jimat jugak.. :P

Zura said...

jepun ade..??hikhik..teringin nk ke jepun..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...