Bambam's Addicted

Trip to Langkawi | #1 Kampung Tok Senik!

Haaaaa.. tolong jangan jeles dengan entry percutian seterusnyaaa! wakakakakkaa.. Well, after balik dari Korea pada 28 April petang tuh.. sempat lar berehat 2 hari di rumah.. Hari Isnin pula pergi kerja seperti biasa walaupun hakikatnya sangat lar malas nak pergi kerja.. So, trip ke Langkawi ni bersama antara sahabat-sahabat baik CB.. Kita orang dah planning dari last year sebenarnya coz masa tuh ada promotion tambang murah Air Asia.. Program Korea menyusul SELEPAS planning untuk ke Langkawi dan kebetulan date pulak dekat-dekat jek.. Memang rabak poket tak payah nak cakap lar.. sebab tuh dekat Korea tak shopping mana pon..huhuhu.. 

TAPI.. Syukur Alhamdulillah lar.. sebab May tuh CB dapat duit kutu.. so dapat lar cover expense to Langkawi.. selamat lar sangat-sangat.. Kalau tak ada yang kena minta pinjam ngan Ah-Omak-Den nanti.. wuuhuuu~! Baiklahhh! Kita mulakan perjalanan ke Langkawi pulak.. Korang nak baca.. korang baca.. walaupun view dia tak menarik seperti di Korea.. Yelar.. Langkawi korang dah tengok..keh keh keh..

***

Flight kami pada hari Isnin pukul 12.45 tgh hari.. CB pergi 4 orang.. bersama kawan dari sekolah rendah lagi iaitu si Musalmah Endot! hahahha.. tak lah.. Rahayu.. serta kawan baik dari zaman universitas iaitu Ady Budika dan kawannya Epul si kacak.. (wahhhh.. kembang idong ko epul aku kata ko kachak nie! hahahah.. 
Okeh.. Ady pon kacak jugak.. kang sentap pulak!) 

Flight kota orang 4 orang tak sama.. CB ngan Ayu manakala Ady ngan Epul pukul 3.. sepatutnya sejam lepas kita orang.. tapi Air Asia punya flight delay lar pulak.. so sampai lar lambat sikit.. Tunggu dorang kat airport sambil lunch.. then bila dah sampai kami ambil kereta sewa (yang telah diaturkan oleh Ady dengan kawan beliau sendiri) dan seterusnya menuju ke Resort Kampung Tok Senik for penginapan malam pertama kita orang di Langkawi..

Kampung Tok Senik
Memang damai lar resort ni weh.. cantik.. suasana kampung.. swimming pool yang cantik.. harga pon not bad.. sebab kita orang dah booking and buat payment awal-awal dekat website Pagoda.. boleh dapat 50% discount.. bilik kita orang tuh just RM140 jek.. normal price adalah dekat RM300++.. Gilo kan! hehehehe.. Bilik kita orang sebelah.. Satu umah tuh ada 3 bilik.. kami berjiran lar.. orang dok bersembang kat bilik sebelah pon boleh dengar..huhuhu..

Swimming pool!
Cantik kan.. Gambar masa mandi kat swimming pool ada kat Ady lak.. gambar dalam air.. cool giler! hahahah.. dapat lar tengok muka aku kelemasan.. kah kah kah.. Ady.. cepat uploadddd gambar.. Ehhh! Biar aku tapis dulu! Kang pic tak senonoh ang bubuh! =,=

Rumah kami adalah RUMAH HALIM.. Rumah MAK ABANG tuh bunyi kelakar kalau aku sebut kat Ady.. Apaaa.. rumah mak abang??!! rumah mak saya dekat mana pulak.. LOL!! Hahahhaha.. hentah korang faham ker tak ngan lawak nie.. -,-'
So mari layan gambar-gambar kita orang kat Tok Senik ni.. Gambar di bawah ini adalah hasil tangkapan dan edit by Ady Budika.. aku bubuh jek kat sini... senang.. jimat masa aku nak edit gambor.. ehehhehehe

Pintu gerbang masuk.. Selamat datang!!
Rumah kami!!!
Kami penganyam tikar tersohor!
Duta Tok Senik
Punya besar swimming pool.. yang mandi hari tuh kami ber-empat jek! ahhahaha
Gambar aku pon ada.. tapi Ady tak upload lagik! -,-
Itu jek lar pic kami di Tok Senik.. nanti CB cerita apa yang kami buat pada hari pertama tuh.. walaupon masa agak pack.. tapi tetap kami penuhkannn aktiviti kami!! woohoooo~!!!





10 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

perghhhhh.. best siotttttt.. ak pernah g langkawi sekali je.. tu pon mase rombngan sekolah dl.. hehe

Nana said...

tu dia abes korea langkawi plak hehehe
siok bjalan

bunga_rose said...

wah RM140 je, murah la tu.. cantik betul tempat tu.. syoknyee dapat jalan2 ni, jeles di situ tau haahah

Shiema Sufian said...

Lawanyaaaa tempat ni. Nak pergi jugaklah :D

johan labu said...

x sangka tmpt ni berhantu,mmg x sgup lgi dh dtg ke sini.

johan labu said...

x sngka tmpt ni berhantu,x sggup lgi dtg tmpt ni.

johan labu said...

x sgka tmpt ni berhantu,mmg x akn ke sana lgilah...adoii sgguh ngri pglaman aku kat tmpt ni

johan labu said...

tempt berhantu

johan labu said...

x sgka tmpt ni berhantu,mmg x akn ke sana lgilah...adoii sgguh ngri pglaman aku kat tmpt ni

johan labu said...

x sgka tmpt ni berhantu,mmg x akn ke sana lgilah...adoii sgguh ngri pglaman aku kat tmpt ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...