Bambam's Addicted

Trip to South Korea | #6 Bye-bye Suwon! Hye Seoul!

Baik! kita mulakan hari ke-empat kita!Early morning pukul 8 pagi.. dah check out Hotel Suwon and gerak to Seoul.. Ms Lim bawa kita orang pergi breakfast dulu.. tapi masing-masing dah tak boleh telan buffet breakfast tuh.. huhuhu.. so dia bawa kita pergi makan bibimbap!! At last.. dapat gak lar aku merasa "Nasi Campur Korea" ni kan.. teeheee~

Bibimbap~!
Rasa dia sedap... macam makan nasi kerabu.. hahaha.. pedas dari paste sotong tuh.. sedap jugak lar.. then ada dry seaweed.. laju jek aku makan.. then cakap dekat owner kedai.. "sedap dalam bahasa korea" lupa lak aihhh!! suka lar dia tengok mangkuk daku licin.. kita kalau makan tak habis weh.. orang sana tak suka.. dia kata wasted! So jangan membazir okeh.. Then bila dah kenyang.. gerak lar kita ke Seoul Tower..

N Seoul Tower
Bas tak boleh naik sampai atas.. nak mendaki wa cakap sama lu.. semput giler! tinggi mencanak! nak naik semput den ngan omak den.. lepas beristirehat sebentar bersama Kit-Kat kita orang panjat tangga and pergi tingkat atas ni pulak.. Dekat sini lar banyak couple beli mangga lar.. keychain lar.. gari lar.. then tulis2 and lock dekat pagar kat situ.. Haaa.. boleh lar tulis bukti cinta mati korang tuh lekat kat sini... kita pon ambil kesempatan buat jugak.. kah kah kah..

Nak tulis Aida LOVE Remy Ishak.. takut ada yang terjun bangunan lak nanti baca.. hahahah.. =.='
Kak ipar den pon buat lar ngan laki dia.. daku buat ngan future tetttt yang tak diketahui namanya lagik~! Then ada satu kerusi tuh.. memang seram mak tengok dik non.. ingat ker patah.. tapi memang struktur dia cenggituh... Ingat daku yang buat tadi.. wahahahah.. tanjat gigirl taw!

Punya lar banyak locks!!! Cinta mati lar kononnya nie!

Jom masuk Teddy bear Museum lak!
Haaaa.. peminat teddy bear leh lar masuk.. Kita tak ada lar minat sangat.. tapi alang-alang dah sampai.. bermodalkan entrance fee sejumlah 8,000 won.. jom lar kita masuk.. dah sampai kan! rugi jek datang jauh-jauh tak masuk.. if korang kata korang banyak koleksi teddy bear kat rumah.. simpan jek lar.. masuk dalam nie lagi menarik and comel loteh belaka! ^^,

Macam-macam gaya bear ada.. dari zaman dulu sampai sekarang!

Bear Mr. Bean pon ada! -,-
Bear dia macam-macam saiz... dari sekecik-kecik bear.. sampai bapak-datuk bear pon ada.. For peminat cerita Princess Hours tuh.. kan ada beginning cerita dia tunjuk bear semua.. haaaa.. bear tuh pon ada kat dalam museum tuh tau!

(Pic atas penjuru kiri.. tuh memang tinggi real weh.. bukan angle kamera yer..) Dahhh! jom pergi tempat lain lak..
Lepas tuh kita orang pergi The National Folk Museum of Korea pulak.. kita orang tak masuk pon.. just ambil gambar view kat luar tuh jek.. tak ada menarik mana pon.. hahahhaha.. jahat aku nie.. kita orang just wasting time nak pergi Changdeokgung Palace.. sebelah museum ni jek.. Sampai jek muzium kita orang lunch kebab.. Ms Lim dah beli awal-awal masa gerak ke Muzium nie.. Kebab dari Turki.. Haaaa.. kat Seoul ni baru lar ada makanan ada cop HALAL..huhu..

Antara apa yang ada dekat luar muzium..
Apa yang ada kat muzium ni.. salah satunya.. rumah kayu tuh.. di bawa dan di bina semula dari daerah lain dan diletakkan di sini.. Contoh rumah lama yang original.. itu ajek.. -,-

Gadis kelahiran Tahun Lembu..
Dah jalan kaki 5-10 minit.. sampai lar kami ke Istana Changdeokgung.. Setiap hari pada pukul 3 petang waktu Korea.. dorang akan ada sesi tukar shift pegawai istana.. Kiranya macam Adat lar.. menarik jugak lar.. Then lepas habis adat tukar shift tuh.. korang boleh lar bergambar ngan pengawal semua tuh..

Memang peak period time nie! Tengok BF korea ai~ huhu
Show dah habis.. lepas ni aktiviti bebas pulak.. shopping time! before tuh kita orang kena check in hotel dulu... and bersiap ke Namdaengmun.. salah satu tempat shopping murah di Korea! Entry pasal tempat shopping kita sambung lain entry nohhhh!!! ^^,

Hotel di Seoul, Flower Hotel

6 ratus ribu orang tambah perasa! :):

eT said...

sonokkkknyerrrrr....bila la nk smpai korea nih...huhu

Asyifa Mustaffa said...

bestnya ke korea..
teringin juganak ke sana...tp x de rezeki lagi....ermm...

bunga_rose said...

wah seronoknye jalan2 kat negara orang kan..

cikjaja said...

mek...gambar semua memang cantik2..tapi mata aku tetap jgk pandang beg merah ko tu....hahahahaa...

shandye. said...

entah kenapa makanan korea tidak kena dengan selera anak tekakku.

tetapi anehnya makanan jepun boleh pula kulahap. hahahaha...

=)

afifahadit said...

hoiii cite korea ade bear byk2 tu bkn coffee prince laa..mandai2 je..goong a.k.a princess hours!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...