Bambam's Addicted

Trip to South Korea | #4 Petite France Korea!

Hari ke-3 kami di Korea nie.. hujan sepanjang hari.. hujan renyai-renyai.. so sepanjang hari memang kami berpayung dan berpakaian baju hujan.. mula lar adegan romantik Korea menjelma.. hua hua hua.. Sebelum memulakan perjalanan hari tersebut.. kami di bawa untuk bersarapan di tempat semalam.. Buffet breakfast.. so dah boleh tahu nak makan apa.. nanti ambil banyak-banyak then tak habis pulak.. huhu..

Kemudian kami dibawa ke tempat ini.. yang mengambil masa lebih kurang 40 minit dari Suwon.. tempat nie.. sumpah daku lupa nama dia! tuh lar.. notes tak bawa.. tak boleh nak tulis.. dapat pamphlets dok pi buang.. hahahahah.. Pendek cerita tempat ini adalah sebuah kawasan mini-kampung yang dibangunkan dan distruktur semula untuk dijadikan lokasi penggambaran.. Ni pon tempat yang dilindungi jugak nie.. Masuk tempat nie.. memang rasa macam pergi ke Era zaman lampau lar..

Gambar pokok berbunga tuh bukan bunga sakura eh.. Itu pokok pic! Baru nak berbunga.. berbuah August nanti..

View dia memang lawa! Memang macam kita pergi zaman dulu-dulu! eheh
Tempat ni ada 5 spot for acting.. konon-konon pergi 5 buah tempat yang berlainan.. padahal satu tempat jek.. ehehhe.. Kami tak lama kat sini.. sebab kami nak pergi satu lagi tempat.. iaitu.. Petite France Korea! Sekejap jek weh kita dah sampai France! hahahaha.. Tempat ni adalah lokasi penggambaran The Secret Garden dan juga Runningman!

Abaikan Snow White terencat di bawah tuh.. =.='
Ada kenal Lee Min Ho? haaaa..dia pernah datang.. sejarah lar kami berdua kat sini! keh keh keh

Internal landscape dia memang lawo! Klasik tak gambor! hehehe

Termenung... rindunya nak makan yong tau fu~ =.='

1st time dapat main! kita orang seri..!! -,-
Antara drama yang terlibat..

For running man punya peminat!

Cendawan berloceng..
Wall dia cantik sangat ngan painting~

Bak kata anak buah aku.. Fuiyoohhh.. ada SUPERHERO! ahahaha..

Selesai ke Petite France Korea..!

Nanti kita sambung entry lunch di hari ke-3 dan kami pergi ke Nami Island pulak! ^^,

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Mama Zharfan said...

beshnya!!!!!!!!!!!

amiey lee said...

besttttt sgt tgk bambam punya ni...leh ala akak jadikan panduan nnti kalau ke sana hahahaha yo yo ooo aja kan

syaheera a.k.a ciput said...

bestyer..ala dh jealous nie :) hehe

Nana said...

adoi geram nengok seme gambar ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...