Bambam's Addicted

Perempuan ini COMPLICATED??!!

Sumber entry ini adalah dari blogger Missina.. terima kasih kerana memberi idea untuk menulis.. keh keh keh.. 

Apa yang kita dapat dari Wikipedia apabila mencari makna sebenar PEREMPUAN KOMPLEKS?

Perempuan
Perempuan atau wanita ialah salah satu daripada dua jantina bagi manusia; iaitu lelaki dan perempuan. Penggunaan perkataan "perempuan" dalam bahasa Melayu adalah khusus untuk manusia; bagi haiwan, jantinanya dirujuk sebagai betina.

(Den memang tak gomar orang gelarkan perempuan as BETINA.. it's rude!!! esp orang Pantai Timur.. selalu cakap TINO.. huhuhu.. kalau nenek CB cakap TINO kan.. CB selalu betulkan.. Bukan tino lar mok! perempuan.. tino utk binatang.. kekekekeke)

Kompleks
Tak jumpa lak dari wikipedia.. lain daku cari..lain yang ko kuar.. orang suruh cari COMPLICATED.. tapi keluar Kompleks Beli Belah.. wakakakkaka.. yer.. memang sinonim dengan perempuan jugak.. PEREMPUAN suka KOMPLEKS BELI BELAH..

Okeh..okeh..Pernah tak korang dengar.. kaum Adam cakap.. 

Perempuan ni leceh lar!
Perempuan ni complicated!
Perempuan ni sukar untuk difaham!

Ya.. ya.. ya.. itu memang perempuan..  Perempuan yang simple adalah bukan perempuan sejati namanya bang.. So if ladies kat luar sana.. kata.. Eh.. I simple jek.. Haaa.. maybe korang simple dari segi style.. tapi complicated dari segi hati.. memang ada sebahagian dari korang yang akan complicated lar! tak percaya? alar.. betol punya lar.. mesti ada keluar lar ciri-ciri cerewet dari naluri korang tuh.. tak banyak.. sedikit tuh tetap ada!

Sebenarnya.. daku sendiri pon tak tahu kenapa PEREMPUAN TUH SANGAT COMPLICATED! heheheheh.. mungkin sebab.. LELAKI TUH YANG SUKA AMBIL MUDAH? 

Kannn!!!

Perempuan sukakan sesuatu lebih tersusun macam dia selalu berleter pada isi rumah sebab rumah bersepah.. sebab apa.. sebab kami ni bukan rajin sangat nak kemas rumah selalu.. kan?

Perempuan kalau shopping.. boleh kata.. 24/7 tak cukup masanya nak pilih barang.. sebab apa? sebab biarlah benda yang dibeli tuh berbaloi untuk dipakai dan lama.. bukan main kaut ajek.. kang jangan salahkan perempuan asyik minta suit shopping coz beli barang tak berkenan.. keh keh keh

See.. ada kebenaran per? Perempuan bukan suka sangat nak complicated ni.. korang follow flow kita orang.. nescaya hidup korang aman.. jangan buat perkara yang perempuan tak suka.. tak ada lar perempuan asyik berleter.. tapi tak akan terjadi punya! Sebab.. lelaki memang suka ambil mudah.. hua hua hua.. salah ker fakta nie? :D

Celoteh Cik Bambam: Perempuan bukan nak sangat cari kesempurnaan tuh.. dia just nak rasa dia selesa jek..

5 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Mama Khairan aka Rudy said...

Salam .. susah nk katakan gak .. sumtimes tu perempuan yg buat jd complicated sndri. Mmg btul kata CB jgn buat perkara yg perempuan x suka .. tp bgimana plak klu perempuan suka buat perkara yg x disukai oleh kaum ADAM? so dh jd complicatedkan? Apa2 pun kaum perempuan laa yg senang nk masuk syurga juga .. itu yg sy suka sekali mengenai perempuan, PEACE :)

cikjaja said...

yeahhhh...betul...cuma nk selesa je...bkn nk perfection sgt ponnn...

Cik Bambam said...

@Mama Khairan aka Rudy
so jadilah kita laki perempuan hidup saling melengkapi antara satu sama lain.. ^^,

Cik Bambam said...

@cikjaja
semua manusia nak selesa mek.. heheheh

♥ Cik Zack's ♥ said...

yeahhh stujuuuu !!! lelaki suka ambil mudah. hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...