Bambam's Addicted

Perempuan memang cepat perasan!

Setuju atau tidak.. for me it is a FACT! Contohnya macam cerita Vanilla Coklat semalam.. Bila Amir Ashraf dok sebut...


I Love You Zara..

Habis melting all women kat luar sana kan? Bila dorang dok usik-mengusik.. gelak ketawa.. pastu mula lar nak perasan yang kita tuh adalah watak Zara.. Indahnya dunia kalau macam tuh kan.. well.. itu hanya watak.. realiti tak akan sama dengan watak.. 

BUT!

Itu tak bermaksud lelaki seperti Amir yang berjiwa romantis tuh tak wujud dekat Bumi.. Ya memang ada.. tapi cukup bertuahlah kalau anda yang memilikinya.. kuantitinya.. boleh dikira.. atau kekadang tak boleh kira sebab kita tak akan nampak yang macam tuh dengan mata kasar..itu belum masuk hal kualitinya lelakinya pula.. Kita pon tak boleh nak kata.. kita ni women yang cukup perfect nak peroleh lelaki macam tuh.. kekadang perempuan pon macam apa punya perangai kan.. then keep argue.. women blame men and vise versa! haaaa.. tak akan habis lar topiknya!

Lagi pelik bila.. seorang lelaki yang rapat dengan wanita.. Boleh dikatakan hubungan TTM.. alar.. Teman Tapi Mesra lar! Contohnya.. lelaki dan wanita.. boleh jadi sahabat baik kalau hati kita memang kuat bentengnya.. Kalau tak kuat, maka jadilah kita jatuh cinta dengan sahabat sendiri.. Lelaki treat perempuan tuh baik sangat macam awek sendiri! Bila perempuan mula luahkan perasaannya.. lelaki hanya akan kata..

Kau hanya kawan!

Wahhhhh.. time ni lar CB nak kata.. perempuan memang kuat perasan. Dia akan jatuh cinta pada lelaki yang treat her nicely! Dalam tak sedar.. Lelaki yang kononnya hendakkan berkelakuan baik dengan wanita tuh.. dah buat wanita tuh terluka.. What u mean by being friend when u call and message her everyday.. spend time with her every weekends! Never missed buy u a birthday's present! Then suddenly u said she just your friend...???!!!

Tak tahu nak kata apa lar.. perempuan memang mudah tersentuh.. and perempuan akan cepat perasan bahawasanya lelaki tuh dah jatuh hati ngan dat girl lar kan? errrmmm ini my personal opinion as a girl.. normal girl.. daku tak tahu lar kalau ada wanita gagah perkasa yang berbeza hati dan perasaannya terhadap lelaki tuh dan mengatakan dia juga hanya kawan.. girl! something wrong wit u! hehehehheheh..

And for men.. again i'm asking.. why treat girls like dat if u dont fall in love with her??!! Ohhh.. i got already..

KASANOVA!

31 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Lea Isnawi said...

ahhh lelaki suka bermulut manis kan

Lelaki Ini said...

teringt lagu stacy!

nabilah_2908 said...

setuju la dgn CB...

sy pun pernah kena gak....so tuk precautions..jgn terlalu mudah meluahkan perasaan...

selagi lelaki tu tak luahkan perasaan dia..selagi tu la kita buat mcm biasa je... walaupun dalam hati ni...berbunga2 pada dia... :)

~diAhOntHeblOg~ said...

mmg..jd la mcm kite yg hati batu ni..xcpt prasaaaaan.hehehe

missina said...

setuju sgt ngan awk,,memang kene sebijik kat batang hidung ai,,huhu,,layan kita mcm gf last2 ckp kawan je,,memang bengonglah kan,,,gerammmm

erlina said...

setuju semua !

Natasya Naslin said...

uurrghhhh... ur post makes me remind bout him .. adess -_-"

tu nama nye SWEET TALKER. sumtimes i dun understand they stay wif us, keep on texting, buy sumthin, treat us nice, tapi bila tnya "we're just FRIENDS". u shouldn't treat ur friend terLEBIH nice la guy..

dah..terEMO lak kat sini.. haha =p

mira maisara said...

memang saya stuju.. tapi xsemua :D

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dorang buat mcm tu maybe sebab utk hilangkan kesunyian jer kot tanpa fikir perasaan sebelah pihak yg lain

Cik Bambam said...

@Lea Isnawi
certain men yes! tp ada jugak laki hati kayu.. hehehe

Cik Bambam said...

@Lelaki Ini
lirik yg mana? kasanova ker? hehehe

Cik Bambam said...

@nabilah_2908
jual mahal lar kiranya nie eh.. :P

Cik Bambam said...

@~diAhOntHeblOg~
elehhh..yelar tuh kak diahhh!! hahaha

Cik Bambam said...

@missina
hehehe.. hati perempuan lembut n mudah cair.. :P

Cik Bambam said...

@erlina
giv me 5! yeahh~!! :D

Cik Bambam said...

@Natasya Naslin
mungkin dorang tak tahu.. atau

dorang sengaja nak amek kesempatan.. :)

Cik Bambam said...

@mira maisara
yup! x semua laki mcm tuh.. :P

Cik Bambam said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
kannnn.. saje nak amek kesempatan.. huhuhu

Natasya Naslin said...

uit2 cik babam =)
td tbaca komen awk kat blog sy.. hehe. Tanx btw..

ni nak share url jejaka malaya awak, nak tahu sape.. sila2 la ke blog dia =p

dakamat.blogspot.com

Edy Zaidi said...

vanilla coklat tu cita kat tv brapa?lama tak tengok tv...best ke?huhu

cikjaja said...

aku baca sambil joget2 lagu kasanova....hahahaha

eB ezrin said...

kasik hantam sama dier CB. ;p

Aziela said...

Kalau lelaki tu mcm tu, either dia terlalu ego utk tunduk pada perasaan dia sendiri, atau pun sebab dia rasa ianya satu rutin untuk bersama BFF girl dia sentiasa oleh kerana dia rasa dia belum jumpa soul mate dia. So, referring pada entry terbaru CB : Lelaki sebenarnya yang COMPLICATED!

Azekzk said...

men are from mars women are from venus. buku byk menceritakan ttg perbezaan yg cukup ketara antara lelaki dan perempuan.

Cik Bambam said...

@Natasya Naslin
tq for re-visiting.. heheheh

ehhh..kita dah tahu lama RI punya belog.. hehehehe..tq for inform.. :)

Cik Bambam said...

@Natasya Naslin
tq for re-visiting.. heheheh

ehhh..kita dah tahu lama RI punya belog.. hehehehe..tq for inform.. :)

Cik Bambam said...

@Edy Zaidi
citer kat TV setiap malam selasa pukul 9.. tgk lar nnt.. cerita romantik komedi remaja.. :P

Cik Bambam said...

@cikjaja
hahahaha..sengal!

Cik Bambam said...

@eB ezrin
ehh.. not me Kak Eb.. ini pendapat jek.. :)

Cik Bambam said...

@Aziela
kannn.. or lelaki memang akan suka pada perempuan yang dia rasa selesa.. tp hati dia nafikan.. :P

Cik Bambam said...

@Azekzk
yup.. ada pernah dgr pasal buku tuh.. memang lar laki dan perempuan lain kan.. kalau tak.. tak akan diciptakan oleh Allah jadi sepasang.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...