Bambam's Addicted

Bila minta tolong mak kejut sahur..

Alhamdulillah.. masuk hari ni InsyaAllah dah 4 hari berpuasa direct since hari Selasa.. CB ni kalau bangun pagi especially bersahur.. nak buka mata memangggggggggggggg lar azab Nauzubillah.. bila nak bangun sahur jek.. mula lar rasa masa tidur tuh sangat berharga.. he he he.. Takut tak cukup tidur and mengantuk time kerja.. Yelah.. sape suruh tido lambat-lambat.. dah tahu nak bangun awal.. kena lar tido awal-awal.. yer dak!


So, I'm very lucky staying home with my mom.. dia lar jam loceng saya setiap pagi.. hua hua hua.. ni nak bangun sahur.. dengan mak sekali terpaksa bangun awal untuk kejut anak dara dia sorang nie.. Alar.. bangun dalam pukul 5 gituh jek.. Every night remind mak.. 

Esok tolong kejut sahur eh mak..

Kau ni.. set lar alarm sendiri.. kang kejut bukan nak bangun!

^_____________^'

Disebabkan anak dia nie susah nak bangun.. mak dia ni lar tekad.. malas nak kejut anak dia sahur dahhh kalau macam nie.. tapi kalau tak kejut.. kesian lak kan.. so mak CB buat keputusan cara baru nak kejut sahur..

Dia akan miscall dekat 5 to 6 times every morning!!

Alar.. bilik bukan jauh benor.. berjalan 5 saat pon tak sampai.. disebabkan dia pon malas nak bangun pagi-pagi kejut sahur.. dia miskol aje daku dari bilik.. -.-'

Serius lar macam zaman study dulu.. CB ngan kengkawan.. nak kejut sahur or ada yang minta tolong kejutkan waktu pagi.. kita orang akan miscall sampai lar orang tuh angkat call.. Ehhh.. kekadang kejut BF dulu pon cenggituh jugak.. hahahhahaha.. 

Sebenarnya dia dapat idea nie sebab dulu pernah ter-miscall CB pagi-pagi buta.. CB tengok ada call dari emak.. apa kejadah lar mak ni call pukul 5 pagi nie.. dah lar masing-masing dalam rumah sendiri.. dengan keadaan blur.. pergi bilik mak.. tanya kenapa mak call..???!!!

Mak boleh jawab..

Eh.. mak ada call ko ker?? 

Tengok kat tangan dia dengan handphone dalam genggaman dok tekan snooze agaknya.. then mak jawab..

Mak tertekan lar.. heeeeee~

Kita dengan muka ngantok and pandang kat mak..

Mak ni apaaaaa laaaaaaaa...

Terus lar den masuk bilik sambung tidur!

Celoteh Cik Bambam: Mak CB ni orangnya serius lar jugak.. yelar cikgu.. mana nak berlawak sangat.. tapi kekadang dia buat lawak.. sabau ajek laaaaa..


5 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Ct Aja said...

Bestnye ade jam loceng semulajadi...hihiih

Aien Not Alien said...

sahur memang mak kejutkan jugak....


esok2 dah bersuami & beranak kita punya turn pulak...huhuhu

~diAhOntHeblOg~ said...

kelasss mak..ahkak pon br je cite psl mak..hahaha same pulok..

eB ezrin said...

ala akak pn pernah g2 CB :)

shandye. said...

klu ddk rumah, masa bulan puasa mmg mak kite yg gerak. klu tak mmg terbabas tak makan sahur le jawabnyer.

masa kat hostel plak kite selalu g sahur ramai2 dgn kengkawan awal sket. balik terus tgg subuh n lepas selesai solat terus tdo. hahahaha...

oh, rindunya ramadhan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...