Bambam's Addicted

JoM jenjalan ke Ladang Stawberry Genting Highlands!

Teman nie teringin benor la nak makn stoberi fresh.. nak petik stroberi sendiri.. tapi nak pergi Cameron Highlands tuh.. tak pernah-pernah lak sampai...!!!! takde saper nak bawa daku kat sana.. kesian kan.. nak drive sendiri.. tak pulak teman berani.. TAPI!!! Nasib baik kat Genting dah ada ladang stroberi u olls! kalau korang nak pergi.. dekat jek ngan exit Skyway Cable Car tuh.. korang naik atas lagik tau!!



Taraaaaaa~!! sampai sudah!
Tak sempat lak nak bergambar depan pintu masuk Ladang Stroberi.. rakus beb nak makan stroberi.. ehheheheheheheh...

Boleh petik stroberi sendiri~
Masuk FREE jek.. Nak  petik pon FREE jugak.. BUAH jek korang kena bayar.. ahhahahah.. 100 gram RM6 eh.. CB ambil memang lar dalam 100gram lebih sikit.. Then bila bayar tuh.. ambil lagi satu pack yang dah siap petik.. tak cukup nak makan 100 gram tuh beb!!!

Jakunnnn sekejap i u olls~ ehhehehe
Selepas itu kita makan~!!

Makanan wajib! Haruslah!

Muka menikmati stroberi ceklat 1st time! hua hua hua
Sedap tak terperi dah time tuh.. sampai last lidi ketiga dah berebut dah ngan adik.. aku nak yang besarrrrrr!!! Kau tak payahhhhhhhh!!! hakikat?? dia yang rembat yang besar.. sabau je lar eh~

Pastu ada jual pokok-pokok bunga, kaktus and sayur..
Memang lar macam kat Cameron kan! tapi pilihan amatlah terhad.. jangan lar korang imagine dorang jual sayur macam kat Cameron tuh.. kita orang beli jugak sayurnya.. buat cenderahati dekat emak di rumah.. kang masak sedap2 eh mak... kekekekekek..

Glamer akak kat belakang tuh masuk belog ai eh~

Ni buah apa? saper tahu? daku tak tahu.. korang jangan tanya daku ni buah apa.. :P

Salad dia u olls~!! nampakkkk ranummm~!! terus rasa nak picit sos thousand islands tuh kat daun tuh and terus ngap! ahhahahahahahhahahaha

Ini bukan pepatung.. ini klip rambut jek.. nak kasi pokok tuh tegak.. korang ingat korang je pakai klip rambut kan! heheheheh

Gua tak tahu kenapa pokok ni diberi nama sempena Lady Diana! =.='

Bunga-bunga yang cantik.. sukaaaaa!! colourful! Ehhhh.. ai pon bunga yang cantik jugak!
 Bukan eh??? =.=' Lastly... nak sampai pintu exit... masuk dulu Taman Cendawan.. beli cendawan pulak.. dorang pon ada tunjuk koleksi cendawan dorang.. korang jangan cari rambut Dr. Rozmey kat sini lak eh.. cendawan butang nan hado.. he he he

Rasa nak petik~! geram lak nengok!

Tamat lar sudah pengembaraan kita.. Lepas tuh kami memecut ke R&R Genting Sempah untuk makan western food yang dikatakan sedap di sana.. memang sedap kot.. tapi hari tuh.. abang yang buat tuh.. terlebih pikir nak kahwin kot.. habis masin semua hidangan!! OTW to Nilai.. mata dah ngantuk sangat.. bertahan jek daku drive.. at last.. call SIL kat Sri Gombak... tanya ada umah ker tak.. Nasib baik ada.. singgah umah abang.. tidoooooo dulu.. pukul 8 baru gerak balik umah.. ahhahahah.. Don't be sleepy and drive yer adik-adik!!!

Celoteh Cik Bambam: Before sampai umah abg.. my sister singgah klinik pergi beli MC! hahahahahahahha.. nak daku share tak kat sini mana kliniknya? kat Sri Gombak lar tapi.. ehehhe.. ada berminat ker? kui kui kui


7 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Mama Zharfan said...

menarik gak tmpt ni :)

shera haifa said...

besntnye strawberry.. tambah lagi kalau yg fresh..
strawberry coklat pun best..
waaa nak jgk..
:)

eB ezrin said...

wajib terjah nih. tungguuu akak cb... ;p

Aziela said...

Strawberry tu x masam ke CB? Tp kalaulah betul dapat poicit sos 1000island kat salad tu dan terus ngap..memang confirm jadik sihat wlafiat.. Bnyk vitamin tu...

Arol Mubin said...

Amboi kak Daaa! Kemain tepek gambar sendiri tak agak2. Haha! Arol pernah makan strawberi coklat tue kat CH, lazattt! Eh, ada beli apa2 utk Arol tak? :D

Ali Power said...

tiap tahun g sane.... :(

deqlis said...

best nyerr...lama dah tak ke CH...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...