Bambam's Addicted

Day 2 - Last dinner at KK!


Haaaaa.. ngko mampu nak buat trip sehari tapi part dah macam cerita HArry Porter panjangnya kannn~! korang tak nak baca.. nengok gambor aje lar eh~ :D

Before dinner.. kita orang melepak dulu kat Tanjung Aru Beach.. tak tahu lak teman dia ada Tg Aru 1, 2 and 3 so on.. kita orang pegi Tg Aru 1 kalau tak silap lar.. pergi sana tengok sunset~ wahhh. romantika de amor kami anak beranak kan~ he he he


Sunset Tanjung Aru, KK

Mak kata: Kau nak gi Filipina.. kau berenang lar sampai hujung!
Anak: Mak nak tengok dugong terdampar tak? tunggu org berenang ke Filipina nnt..huhuh

 Kita orang gi minum-minum petang... (petang ker senja eh?).. Minum air kelapa jek pong~

Romantik katanyaaaaaa nak kongsi~

Nak duduk sini pon bole.. tapi hidang 'rut bir' lar eh..

Then ada jugak jual makan-makan ringan. Kat sini femes ngan kepak ayam and organ dalaman di salai.. beli kepak ayam bungkus.. kesudahan sampai esok pagi tak terjamah coz kenyang ngan dinner.. kan dah membazirrrrrrr~!!!

Kakkk.. tonggeng ayammm duaaa!!
Kepak ayam kasi tiga ar!
Dah siang berganti malam.. berjanji pula ngan kazen.. kita makan kat Gaiyang Seafood Restaurant lak.. kita orang asyik tersebut lar 'ganyang'..heheheheheh.. price ok not bad compared ngan semenanjung kan.. facilities pon okeh.. jom lar tengok menu apa kita orang order.. :D Price dalam RM200++ jek beb!

(2 kilo) Ketam sweet sour
(sekilo) Butter prawn

Opkos lar nasi.. tak kan tak kenal!

(sekilo) Scallops chinese fried.. sedap giler wehh!! peberet dishes nie!!

Baby kailan goreng

(sekilo) Kerang sambal

(sekilo) Sotong goreng tepung
Perggghhh~! ngences dibuatnya.. terbayang-bayang kenikmatan scallops tuh lagi..sedapnyaaaaa~

Celoteh CIk Bambam: Lapar lar pulakkk.. lunch yokkk~!!!




10 ratus ribu orang tambah perasa! :):

AYuNG said...

bapa kena untuk dinner nih? hehe~~

Aishah Jahirah said...

tgh ari ni...tgk makanan sedap2 mmg kelaparan berganda...hehee

CekbOlat-bOlat said...

wahh.. sdpnyeee.. kepak tu buat bolat tringat mkn kt labuan dlu.. pebrettt!

akak comot said...

kepak ayam yg menggoda!
tonggeng ayam tu apa?bahagian tongkeng dia eh dik.tak jelas sgt..dah mcm kuih pun ada dah cucuk2 tu..hehehe

Lelaki Ini said...

owh nasi..
Ingtkan mee hoon!
hahaha

amiey lee said...

walau dh kenyang tgk menu ni alahaiiii sedappnye

eB ezrin said...

gambar 1st tuh pergh :)

~diAhOntHeblOg~ said...

hamboi2 kemain die berjalan sakan, makan sakan, mandi sakan, amik gamba sakan...semua sakan la..jeles! nk ikotttttttttt

Nana said...

xmahal ke kerang tu??
aritu masa nk g sabah
dah ada kwn pesan
jgn oder kerang
sebab kt sabah kerang harga 2x ganda mahal dari kl

dian said...

tungking ayam laa.. hahahaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...