Bambam's Addicted

Day 2 - Kaki Gunung Kinabalu


Phewwww~!!! satu hari jek dah berapa part buat.. jenuh nak pilih gambar yang memang dalam koleksi tak berapa nak ada.. wuwuuuu~ Seterusnya selepas ke Kundasang War Memorial.. kami ke Kaki Gunung Kinabalu..
 
Masuk Kinabalu PArk tiket bagi dewasa RM3, kanak2 and old citizen RM1 kalau x silap..

Bila dapat ku tawan gunung ni lak eh??

Gunung Kinabalu ni banyak waterfall u olls~! Ini salah satu ajek..

The only pic 5 of us!

Kita orang mula2 bergambar di sini.. macam pic kat atas tuh lar

Sampai sudah kaki Gunung Kinabalu! Pejam mataaaa jekkk~!! =.='
CB..! Mana kaki gunungnya?!! (Nak tanya kannnnn) Haaaa.. ko kena menapak pergi tracking kalau nak jumpa.. ini baru permulaan nak pergi tracking.. Hari tuh ada juga lar yang baru balik dari mendaki dan baru nak start mendaki.. Tuh semua nak overnite kat sana lar tuh.. sebab kalau balik hari kena tolak pagi-pagi..

Rekod Pendaki terpantas!

Inilah track yang dimaksudkan di atas tadi..

Tatap laaaa korang puas-puasssss~
Adik: Ehhh teh.. bila kita nak daki pulak??
Abg: Ko nak daki ker? takut kena bawa dek angin jek nanti..
Adik: Yelar.. Abg Teh pon lom tentu dapat sampai puncak.. penat bawa perut jek nanti..
Muahahahahhaha.. joking-joking! jangan ler marah adik and abangku~

Kita orang sekejap jek kat sana.. Perot berkeroncong dah lapar.. nak pergi KK balik nak lunch.. Perjalanan masa nak balik tuh.. kita orang semua dah pening-pening sebab jalan kan dah bengkang-bengkok.. pastu abg lak bawa agak LAJU! kita orang follow belakang kenderaan muatan durian lak.. sampai durian gugur atas jalan u olls~! Haaaa lagi satu.. durian KK mahai nak mampuihhh~!! (compared ngan semenanjung lar kan)

Kita orang lunch dekat sini
Kak Nong Restaurant.. restoran ni kan Gred A punya.. bersih! sedap! siap dapat award best kopitiam lagik.. sentiasa penuh dengan orang and menu nak kata ngkooooo~!!! banyakkkk dan menyelerakan.. ada jugak jual roti kat sini.. sedap~ sampai berebut kami anak beranak nak makan roti.. Kesudahannya, esok kita orang beli lagik..hua hua hua

Ini ai order.. Strawberry ape tah nama dia.. jeli putih tuh rumpai laut (dorang kata lar)

Ini pon ai punya.. rice wit Chicken chop sweet sour.. sedap!

Ini menu mak+SIL, Nasi ayam.. nasi ayam sana sayur pakai acar..
 My sista pulak order ciken cop.. nothing special.. my bro pulak tak nak makan sebab dia dah makan sorang-sorang kat kedai makan di Kundasang War Memorial.. After makan.. balik Apt.. membuta.. malam lapar kita orang gi dinner pulak.. lagi menarik tertarik makanannya.. he he he

Footnote: Saper nak ole-ole dari KK? Jom lar join GA kita kat SINI..!!


8 ratus ribu orang tambah perasa! :):

miss biebbiey said...

hee sis berapa lama cuti kat sabah?

shera haifa said...

xpnh smpai sabah lagi but hope one day i will be there..gitu.hehe

Mr.Clive said...

aie,ambik gambar kat kaki gunung jer?xde gambar kat puncak gunung ke?ho ho

MaryaYusof said...

Wah, bestnye bercuti ke KK... teringat bercuti thn lepas... mmg seronok tp jlnnye agak teruk kan...

Daddylicious said...

adoi ...mendaki tak larat...:)

NURULHANIF said...

bestnya.. sy pun nak g bulan 4 ni.. xsbr rsnya.. :)

miya said...

durian mmg mahal gila d sabah. huhu..

Nana said...

mmg ada kenginginan nak naik gunung ni
tapi mampukah?hehehe
jeles nengok kakak ipar yg lembik2 tu pon dah sampai puncak wahaha
sedap je ckp org lembik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...