Bambam's Addicted

Day 2 - Cantiknya Gunung Kinabalu!

Tak dapat digambarkan dengan kata-kata keindahan Gunung Kinabalu.. Sebenarnya tak tahu beza juga.. daku rasa semua gunung sama jekkk.. beza ketinggian kannn??!! :D Kita awal pagi dah kena gerak.. konon-konon nak gerak dalam pukul 6 macam tuh.. coz nak bergambar ngan Gunung Kinabalu kena pagi2.. takut berkabus.. tak nampak lar puncaknya!

Kereta tak banyak pon.. sebab kita orang pergi time cuti sekolah kan.. so senang lar hati tanpa kesesakan lalu lintas.. or KK memang tak jem eh? ehehhehe..

Tuh diaaaa puncak Gunung Kinabalu!

Abang aku kata ini Jambatan Tamparuli =.=' (kalau dia tipu aku.. maknanya korang pon sama turut teripu..heeee)

Bila dah sampai pertengahan jalan.. mula lar berkabus.. sejukkk wokkkk!!!

Tak nampak dah kiri kanan.. berkabus saja.. jalan bengkang-bengkok macam pergi Cameron! (orang kata.. aku tak sampai CH lagik pon..heee)

Saujana mata memandang~
Sepanjang perjalanan korang jumpa church ajekkkkkk! Masjid ada satu jek aku nampak..tuh pon kat Kundasang!
Nabalu Park (kalau tak silap)

Singgah sini nak bertampi.. heheeee~ eh takde lah!

Nak bergambar berlatar belakangkan Gunung Kinabalu kat belakang nun sebenarnya~
Dekat situ ada rumah panjang.. tempat jual-jual cenderahati.. so kita orang jenjalan lar kat situ sekejap sebelum beransur ke kaki bukit di Kinabalu Park pulak.. kat sana sempat lar pulak daku beli gelang warna-warni ni.. cantik lak eh.. 

Sweet jek nengok! suker!

Kat sana ada jual t-shirt..cantik gak..tp tak beli pon.. ^^.

Jual beg kraftangan, keychain..macam2 larrr!

Motif sebenar nak bergambar kat sini and pergi toilet jek sebenarnya.. heee~

Gambar ni pon leh wat poskad salam perantauan jugak.. =.='
Saya sudah sampai KK! Anda bila lagik??!! hua hua hua
Next entry lepas nie.. panjang ke main entry daku.. penuh ngan gambor!!

9 ratus ribu orang tambah perasa! :):

AYuNG said...

wah, cantek2..
jelez nih!

cik ika said...

wah..bestnye p KK..

Fath_n!e$@ said...

yeah...saya dh smpai jugekkk...lalalala

Lelaki Ini said...

wah!
bestnya!
tak sabar nk g bulan 10~!

faa.rosli said...

saya dah naik gunung kinabalu!

hehe.

sebenarnya tu bkn jambatan tamparuli. jambatan tamparuli xleh bawa kete. xmuat. hehe

nakkk gelang tu. someyy!

Aziela said...

KK dah sampai.. tapi CH x sampai lagi. Mak aihh..jauhnya CH...heheheheheh

Errr, CB, nak kasi jeles lagi... Cuti CNY, akak nak gi CH. Nak ikut keee...? Hehehehhehehe

Bluewendy said...

besh nyeeeeeee!!!

Nana said...

Bkn sng nk amek gmbr nmpk gunung
Klw nsb xbaik kabus sepanjang ari
Mmg xdapek nk amek gmbr latar belakang gunung ni

Iffah Afeefah said...

tetibe rase nk nynyi lagu tema kinabalu tu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...