Bambam's Addicted

Day 1 - Kota Kinabalu.. here i come!! :D

Flight pagi pukul 10.30 am macam tuh.. kena ada kat sana dalam pukul 9 am.. saja datang awal sikit.. takde lar rushing kan.. Kak ipar dah check in awal-awal, so kita hantar bagasi aje lar.. lepas dah anta bagasi.. mari kita breakfasttt!! Jom ke Old Town! :D


Sarapan yang mengiurkan ini ai punyaaa! hehe~

Share dengan emak.. kita kongsi dua ek.. mak amek roti+telur satu set.. kita amek roti 1set! haha

Nasi lemak old town.. sedap jugak eh..

Muka tuan belog seronok nak pergi bercuti.. ! haha (nampak tak lens kita berbungaaa~)
Thennnn... kita naik flight! Ni haaa nak cerita... salah satu alat untuk korang senang bawa.. travel charger! nak caj henpon ker.. kamera ker.. asal ada kabel semua korang leh caj! laptop x tau lar pulak.. Ni abang CB beli kat lowyat.. dalam RM50++ sumting jek.. kita orang guna untuk caj henpon masa travel.. tak yah cucuk kat kereta.. caj awal2 before tuh.. boleh cover full bateri selama 2 jam! canggih ehhh! :D

Travel charger!
 Dalam flight... sebenarnya den ni tercampak sorang-sorang.. ngan muka tak malu duduk kat tempat orang lain.. nasib baik passenger semua okeh.. so leh la duduk menyelit2 kat situ.. yang pasti sebelah tingkap coz nak tengokkk kat luar!


Kalau duduk ngan minah ni.. mesti tak dapat duduk kat tepi tingkap! baik daku duduk ngan abg and SIL! hehe.. mak den steady eh omakk!!
Dah sampai..!!
Cantik kan pemandangan dari atas.. semua jadi kecil jek.. kita yang kat atas tak mengecikkk..sabau je lar eh...

Macam gambar poskad lak! haha

Asal naik flight..duduk kat sayap.. manjangggg kat sayappp!

Kepulan awan macam bantal~ hempuknyaaaa~
Flight selama 2 jam 30 minit.. paling lama dalam sejarah naik flight lama macam ni.. gi Kemboja ari tuh pon dalam sejam lebih jek rasa.. So, kita sempat lar nak menidurkan diri sekejap.. arrive dalam pukul 1.30 macam tuh.. dah landing nak keluar.. tuh yang nampak Abon tuh.. duduk depan seat adik ajek rupanya.. dia pergi KK sebab jadi MC jemputan event kat sana.. mak ke main eksaited tegur Abon.. hehe

Kita orang tidur kat Api-api Apartment.. maaflah picture nan hado.. korang leh lar google.. bawah Apt tuh ada Mc'd.. kot-kot malam lapar..senang sikit nak cari makanan kan.. memanggg! malam makan eskem Mcd... breakfast pon makan Mcd.. macam dah tak ada mcd kat semenanjung tuh kan??!! =.=' Then dah check in.. kita orang pergi lunch.. Apt kita orang betul-betul depan Sabah Centre Point (kot..lupaa dah!hahah). Jenjalan dalam shopping complex.. petang sikit balik bilik.. rehat-rehat..tido-tido.. Malamnya nak keluar dinner lak.. 

Kita orang makan dekat dengan Pasar Filipina tuh.. berderet-deret kedai makan.. pilih jek nak makan yang mana.. tapi abang kata.. makan dekat Gerai Haji Manja... auwwww~ manja ler sangat Tuan Haji tuh kan! hahahahahha..Masa ni dah janji ngan kazen and kawan dia.. kazen turun dari Sandakan nak hang out sekali ngan kita orang.. dia cikgu kat Sabah.. anak bini kat Semenanjung.. haaa.. sayang bini tinggal-tinggalkannn~ hehehehe..

Sampai sudah!

Mari pilihhhh..!!
Gambar makanan tak sempat ditangkap pada malam tersebut sebab semua kebuluran.. dah lar hujannnn.. habis basah kita org..huhuh.. dapat makan lauk fresh.. opkos lar sedap kan.. Abang pesan lagi.. ko jangan sembarangan jek nak ambil.. silap haribulannn.. mahal jadinyaaa!! ehhhh.. seafood kat KK bukan murah ke eh? pelik lak daku..huhuhuhu

Dah habis makan.. kita orang singgah Pasar Malam.. disebabkan hujan.. tak banyak la gerai yang dibuka.. Hampa sungguh.. Kazen dah cakap.. kalau kau nak beli brooch murah.. baik beli sini.. orang tak ramai.. hujan lagi.. sewa tapak pon takde kena bayar.. murah lar harganyaaa!! Aku ape lagikkk.. rembat lar brooch mutiara tuh dekat sepapan! ngan SIL pon dok borong sakan.. daku ni lagi lar.. tak sedar fulusnya kekurangan.. main rembat jek.. ehehhehe


Brooch pearls cantik2!

Rasa nak borongggg semuaaa!!

Tak juling biji mata korang tengok??!! :P

Berapa kedai jual brooch pon tak terkira
Kesudahannya malam tersebut.. daku basah kuyup.. balik bilik terus selsema.. sampai lar ke hari nie.. bakteria KK daku bawa balik! ehheheheheheh.. Hari kedua kita orang pergi mana pulak? Next entryyy jommm!! :D


4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Cik Rose Cute said...

follow sini...

AYuNG said...

travel charger tuh kan, nak cas kat mana atas flight tu?

Mr.Clive said...

wahhhh lapaaarrrr nyaaa tgk gambar bread tu!
style masakan tu mcm kat movie v for vendetta.suka style yg tu! :D

Nana said...

Ada org kata klw amek yg lom msk mhl skit dr yg msk
Xtau la btol ke aritu mkn yg siap msk je
Try x rumpai laut?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...