Bambam's Addicted

Ombak Rindu + Johnny's Steambot Restaurant

Hari Sabtu yang lepas, CB and adik pergi Times Square untuk menonton cerita Ombak Rindu.. ramai giler okeh but nasib baik dah book tiket awal-awal.. so lenggang kangkung di tepi telaga jek pergi reservation kaunter.. ^^, kita orang sampai tengah hari tapi tayangan pukul 4.40 petang! hahaha.. so mari lar kita window shopping kat TS tuh! heaven! Tapi perot lapar.. mari kita makan dulu!
Restoran nie.. memang peberet cik bambam and family.. sebab ai nie memang kaki steambot.. dulu tak tahu kewujudan restoran nie.. but after been introduce by my brother.. perggghh~! every month or tiap kali kalau ada duit lebih ckit..mesti nak makan kat sini coz suka dip sos dia.. sedappppppppppppppppppp sangattttttttt~!!! Then berkhasiat and elok untuk diet! haha~!

Kita orang makan berdua tapi order.. macam makan ber-empat! -.-'


Chicken steam


Fried Golden Mushroom

Set steambot for two person
Bila dah masak.. kita makan dalam mangkuk~! nyum2..
 
with famous dip sauce! CB cicah sos mcm minum okeh! refill lagik u olls~! =.='

Last sekali.. half boiled egg and with dip sauce.. nyum3..
Bila nampak telur separuh masak.. automatik teringat kawan CB si Ratu Telur Eqin.. ahhahahaha.. ada lagi sebiji wehhh.. tak larat nak habiskan macam ko selalu makan! kih kih kih.. Then dah kenyang.. kita bayor.. price RM70++ gituh.. ai tak bayar.. budak nie yang bayar.. orang dah bergaji.. daku pau lar cukup-cukup kan.. hua hua hua.. and for birthday's treat! yeahhh~! Kenyang pah.. terima kasih sebab belanja ah-kak kau nie.. kekekekeke

Tukang belanja iaitu adik saya.. =)

Dah kenyang makan.. wayang pon lambat nak start lagik.. kita jenjalan lar.. adik CB nak shopping.. ai tengok-tengok jek.. kot berkenan and affordable.. baru lar leh membeli kan.. and sedang belek-belek satu kedai kasut nie.. tetiba ada resaksaaa wehh! berjalan-jalan sekeliling TS!! perggghhh~!!


Maskot rupanya! =.='
Rupanya.. every 3.30 pm.. maskot-maskot ni ngan kumpulan pancaragam akan berjalan sekeliling TS.. hahahah.. weekends jek ek.. korang pergi weekdays tak akan jumpa yer.. adik aku terus jakun dan berkata.. cepat kamera! cepat kamera! nak bergambo nie..hahahaha.. chicky KFC pon ada jugak! kah kah kah.. beria dia bantai gelak.. ahhahahha

Dah pukul 4.. dah dapat kasut sorang sepasang.. (kasut lagi lar dok mengumpul.. mengamok emak kat rumah rak kasut dia penuh dengan kasut anak-anak dara dia jek..hehehe).. Nak tunggu wayang start lambat lagi.. kami pon pergi minum-minum kat Starbucks.. yerrr.. aku dok ngepau adik aku lagi! kah kah kah.. ada flavour baru!sedap wehhh! nanti CB share next entry.. then dah sampai masa.. kami pon pergi lar tengok Ombak rindu..


Review Ombak Rindu


Tak dinafikan para pelakon yang mantap tapi daku tetap kurang bersetuju watak Izzah dipegang oleh Maya Karin sebab dah sah-sah muka dia tak ada muka gadis kampung kan.. lakonan semua memang marbeles especially Aaron Aziz dan Lisa Surihani.. aku pon sebak tengok Aaron Aziz menangis.. bukan watak pempuan yang menangis nak daku sebak.. then ada minah dok belakang kita orang yang menangis kuat-kuat sampai berbunyi buat mood kita orang spoilt nak menghayati sampai nak jerit kat dorang... laki ko mati eh??!! dan aku tak suka perempuan-perempuan yang dok gelak dan cakap kuat-kuat masa scene 'ghairah' by Aaron Aziz tuh.. Wahhhh pempuan.. mana pergi malu kau ar? aku sendiri malu tengok scene tuh sebab sebelah aku ada lelaki and sampai tak senang dia duduk.. =.= Overall?? Gua tak nangis pon.. gua kan kuat.. gua sedih dengar lagu jek.. ahhahahahhahaha.. Bintang.. 3.5/5 bintang jek..


Sekian, terima kasih!

10 ratus ribu orang tambah perasa! :):

rara pinkmafia said...

3.5 je cik bambam?eeeiiii knp xfeeling lebih?

AYuNG said...

bambam, klu mkn steamboat kat johny kan, ada kuah tomyam x? dulu den penah try..dorg bg kuah sup...

kureng arrrr~~~~

nazirah said...

CB.. steambOat kat TS tu belah mane ? ape nama kedai dia ek? tingin nak try laaaaa

Aziela said...

jelessssss...... x sempat lg nak nengok nie..huhuhuhu

fiza said...

Bestnya dah tgk ombak rindu.

Cik Bambam said...

@rara pinkmafia
sebab x jadi bini org lg kot rara.. hahahaha

Cik Bambam said...

@AYuNG
ada ayung.. tp kalau x silap..kena tambah RM10 kalau nk tomyam.. kita org amek yg free jek..kih3..

Cik Bambam said...

@nazirah
dekat jek ngan wyg tuh.. lalu kat lorong kecik seblah starbucks tuh.. ada byk deretan kedai mkn.. kat area situh lar.. cer cari nnt eh.. :P

Cik Bambam said...

@Aziela
download HD dah kuar kak..donlod jek lar.. ahhahahaha

Cik Bambam said...

@fiza
tgk lar selagi ada tayangan eh.. :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...