Bambam's Addicted

Saya sebagai anak tiri.. ='(

Ehhhh.. jangan wat spekulasi omak den kahwin laie.. or arwah ayah den ada anak lain ngan isteri yang lain eh! Cerita ini berkisarkan kes seorang staff yang rasa dianak tirikan..uhuk~

Korang baca jek lar rintihan hati ai nie..

CB handle stock transaction untuk main company and anak syarikat.. but for main comp.. CB jaga warehouse yang dekat Lahad Datu nun di sana.. so kalau kau nak cakap bahasa Sabah ngan aku.. bisa bah.. aku sudah selalu cakap bahasa Sabah sama orang sana.. sampai kadang-kadang aku ajuk dorang pon bunyi sama macam orang Sabah.. ahhahaha.. sudah masuk 3 tahun kerja sama orang sana..

So, every year.. memang lar staff di HQ akan dihantar pergi stock take dekat semua warehouse.. Memandangkan CB sorang jek Malay Staff perempuan.. so ai ni memang suka lar jadi mangsa dianak tirikan oleh bangsa-bangsa lain yang majoriti berkuasa.. =.=' Lepas tuh.. ai nie memang nak sangat pergi Lahad Datu.. nak jenguk sana.. coz sumtimes ada jek urusan yang kita perlu face to face with them. Time stock take ni lar kita nak ambil kesempatan bersemuka dengan dorang kan..

Kecil hati bila.. comp hantar orang yang tak handle warehouse nie.. Experience staff with another new staff yang memang ta handle stock langsung! New staff tuh memang nak tukar dengan CB coz dia memang tak familiar at 1st.. then another reason sebab dia takot nak naik flight! haha! itu main reason dia.. sebab takut nak naik flight.. sabau jek lar ai..huhuhu.. so dia pon dak suka sama suka nak tukar dengan CB.. so suggest lar dengan management untuk tukar dengan CB..

Unfortunately..

Pihak management replace that new staff with another staff yang jaga warehouse lain.. sedih rasanya tak dapat jugak peluang nak pergi stock take dekat Lahad Datu sana.. sob sob sob.. The main reason is sebab ai Malay..and Muslim.. susah nak buat arrangement bilik and food semua coz majority orang dekat sana Non-Muslim but still have Muslim staff sana jugak wat..!!! tapi saya reti jaga diri sendiri lar awokkk.. saya cuma nak peluang saya buat kerja di luar office boleh tak! Pastu other Malays staff lak kata dorang tak nak bagi kat ai sebab travel allowance pergi stock take dekat sana lagi tinggi dari Semenanjung.. =.=' Tak pandang pon allowance tuh sangat.. saya nak pengalaman jek.. boleh tak!

Asyik-asyik kerja bukan pilihan deme jek passing dekat teman.. Annoying betol lar~ Staff Malay guy boleh lak pergi.. iskkk.. deme kan ada boleh jaga teman.. yer dakkk??!!

Footonote: Skang bizi sangat ngan closing account and recon stock.. susah dah nak blogwalking time kerja.. kena tunggu balik rumah dulu.. ^^, 

Terima kasih sudi baca..!hahaha.. gediks pulak rasanya~

15 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Aziela said...

sangat faham perasaan itu..huhuhuhu

~diAhOntHeblOg~ said...

mmg xpatot!! racist ke hape dorg ni..jom kite bako je!!!

Aku Ibu Muda said...

situasi lebih kurang je ngan ahkak

tu yg menyampah

Cik Rose Cute said...

Kesian cik bambam kita erk...

Amy Amira said...

kesian akak,tau lah diaorg ni sombong or anti dgn org islam malay :(

PinKy MoMMa said...

alahai kesian kamu..tak per la dik..fikir positif eh..Dia lebih tau mana yang baik untuk kamu cuma skrg ni kita tak nampak apa kebaikan itu ;)

tenang..tenang ;)

Iffah Afeefah said...

susa gak gni

hurmmmm

kite nk tk dapat

y kite tk nk dpt lak

ps:br anta detail

tiefazatie said...

alahai..cian yaa..huhu

Cik Bambam said...

@~diAhOntHeblOg~
bukan racist sgt pon sbnrnya.. cuma dorang berkira kos and sukar nak arrange kita nie hah..huhu

Cik Bambam said...

@Aku Ibu Muda
tp xpe lar.. akak dpt offer lagi baek punyaaaa~

Cik Bambam said...

@Cik Rose Cute
sian kita kan kak.. huhu

Cik Bambam said...

@Amy Amira
bukan sombong n anti-islam dik non.. jgn slh paham lak..hehehe.. cuma kurang diberi kepercayaan jek.. kes mcm menyusahkan dorang lar.. huhu

Cik Bambam said...

@PinKy MoMMa
mayb.. Dia lagi tahu kan.. :)

Cik Bambam said...

@Iffah Afeefah
hah.. dah cek emel.. lambat cek lak kita..hehehe..

nak buat mcm mana.. redha jek lar.. :)

Cik Bambam said...

@tiefazatie
=(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...