Bambam's Addicted

Trip to Cambodia - Day 4 & Bye-bye Cambodia!

Hari ni dah nak balik.. memandangkan flight pukul 4 petang.. So leh lar meronggeng kejap dari pagi sampai Zohor tuh kan.. We olls pagi-pagi dah bergerak ke Tuol Seng Museum. Muzeum tempat pembunuhan beramai-ramai penduduk Islam Kemboja serta non-muslim. Ni time perang dulu2.. Parti Pol-Pok ke haper.. Dia seksa penduduk Kemboja supaya semua rakyat tunduk dengan dia.. kejammm kann! aku rasa nak sembelih jek sekor-sekor askar tuhh!huhh~!

Entrance!
  • Tiket masuk USD 2 jek.. okeh lar.. leh la tur..takde mahal mana pon compared ikhtibar yang korang akan dapat dari sini..
  • Asal bangunan ni ialah Secondary School.. then bila berperang bertukar rupa menjadi Penjara tentera S.21. Dekat sini lar dorang kurung semua tahanan dan seksa sampai lunyai.. 
  • Ada yang dibunuh dan ditanam di sini.. dan ada jugak tentera bunuh or seksa di kampung-kampung yang mereka jajah.. tuh pic satu lubang almost 100 of peoples dorang bunuh dan tanam beramai-ramai tak kira umur dan jantina.. sediiihhhh~!
  • Tengkorak pon dorang display u olls.. seram mak nak masuk..huhuhu.. tapi masuk je lar.. kan nak datang tengok..heheheh.. pastu leh lak dorang kumpul tulang banyak-banyak dalam balang kaca.. macam menabung lak eh..
  • Awal-awal masuk jek dah ada kubur.. tertanam 14 orang mangsa and mostly perempuan yang dijumpai selepas Tentera Vietnam datang nak take over tempat nie.. so dorang tanam jek dekat sini..
Mangsa tahanan yang terkorban
  • Semua mangsa yang diseksa nie memang banyak yang meninggal.. kering semua badannya.. nanti den cito kek bawah apa seksaan yang dorang dapat..
  • Gambar mat saleh tuh antara reporter dari luar negara yang terkorban.. 
  • Then dalam balang kaca tuh koleksi pakaian mangsa-mangsa tahanan..
  • Gambar perempuan tuh.. adalah mangsa seksaan juga.. anak kecik lagi.. ada kot 2 bulan.. pon mati jugak.. tentera tuh drill je kepala dia weh.. kuang haja takk??!!!! seksa ngko mati..
  • Budak-budak lak dikerah jadi hamba.. bercucuk tanam.. then ada yang recruit jadi askar dorang.. budak-budak belasan tahun.. mana nak tahu kannn! dorang guna untuk seksa dan bunuh penduduk lain.. after dah gunakan remaja-remaja tuh semua.. dorang lak kena bunuh! hurrrmmm.. elok lar senang-senang ko kena khianat.. baik tolong anak bangsa sendiri.. yer dakkk??!!
Mangsa beribu-ribu!
  • Leher dikelar dengan kaki dan tangan diikat.. Mata di tutup.. Ko bayangkan lar betapa ketakutan kita kalau macam tuh..huhuhu..
  • Dikurung dalam sel.. sel amatlah kecik.. macam liang lahad jek besarnya.. kat situ ko kencing-berak.. kat situ ko tidur.. bau tak yah sembang ar.. tapi nasib baik dah tak bau lar skang nie..huhu..
  • Pic atas tengah tuh gambar Pak Cik Mail tengok gambar.. lawa lak daku tangkap..kah kah kah.. macam pic profesional leh wat jurnal tak? kekekeke..
  • Then pic dalam board tuh smua mangsa tahanan lar.. dari kecik sampai ke tua ada.. yang hensem kelasi kapal tuh pon terkorban.. =.='
Story teller!
  • Pakcik ni pencerita kita orang.. abang drebar van kita orang tuh.. dia yang cerita.. bapak dia pon kena tangkap and dimasukkan dalam penjara nie.. terkorban jugak.. tourist guide kita orang si Tahir tuh pon.. kakak dia 2 orang kena tangkap jugak.. mesti trauma giler kan! Pakcik nie dia nampak askar-askar tuh tangkap ayah dia wehh..huhuhuhu..
  • Pic baby kena ambil tuh lagi menyayat hati..Rules dekat penjara ni tak boleh bising dan tak boleh menangis.. Dah budakkk.. mestilah menangis.. Askar ni sentap budak tuh dari emak dia.. pukul sampai senyap... tak senyap jugak?? Dia lambung budak nie.. dia tembak jek dari atas.. Hahhhh! korang rasa nak sepak tak telor askar tu sekarang!!!!!
  • Pic last budak-budak yang lain ditempatkan kat bilik lain.. ini tak pasti lar dah mati ke tidak.. tak sempat lar tanya pakcik tuh..huhuhuhu
Seksaaaa!
  • Pic 1st tuh la.. korang nampak tak apa dia buat..budak tuh lar kena lambung then kena tembak..huhuhu..siannya wehhhh..yang lain badan dah kena kerat-kerat dahhh.. =(
  • Askar ni sama kejam ngan askar Jepun.. dorang kena ikat and rendam dalam air.. lemas lar oi..
  • Then ada yang dicabut kuku tangannya.. then jari luka tuh lak.. dorang simbah ngan asid.. hampeh tak hampeh lar askar-askar tolol nie!
  • Pastu ada yang lagi kejam. Tengok pic pon daku rasa nak seram sejuk nengoknya.. Leh dorang cabut nipple orang tuh.. then luka tuh dorang amek lipan kasi makan luka tuh.. wowooooo~!! sila lar peluk apa yang korang ada skang,,,huhuhuhuhu..


Balik!
Pastu bateri pon dah mengerlip merah tanda kehabisan..so pic dah takde yang oi..mentang-mentang nak balik.. bateri pon ikot kong sama.. leh lak sehati sejiwa.. ekkekeke.. Itu den bergambar depan Pasar Orussey.. tempat jual bahan basah.. then pic bawah sekali tuh dengan tuan milik Guest House dan Restoran Islam kat Kembija nun.. Anak dia pakai baju merah tuh fasih giler cakap Malaysia okeh! Sebab dia ikot parents dia dok Malaysia.. Balik Kemboja sebab premit dah expired..comel lak tuh.. akak dia lagi comel..cun giler..Form 6.. then anak laki dia baju biru tuh pon hensem gak!hahahahahha..

Mesti korang tertanya.. apa makanan dia wehh!! Sabau nah.. tuh kita buat entry lain.. biar teratur sikit..den tak leh campur-campur nie..den serabut..heheheheh..then masjid kat sana pon then ada amek gambar.. stay tune for next entry!! Petang kang lar ek.. ^^.

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

j b r said...

isk..sadis betul. what are they think? or they don't have any brain.

AnneRaini said...

bestnye bambam...nak gi gak ah..

Aziela said...

eiii...ngeri..sadis... Kok den lah...x mampu nak masuk negok sumer2 tu... tidur x nyenyak kang...

Novelgurl said...

Ya Allah,sadisnya kejam giler..mana sifat manusia dorang...T_T

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...