Bambam's Addicted

Makanan dan Masjid di Kemboja


Alar Bujal.. eksaited kemain tanya gambar makanan tak upload ker? ehhehehehe.. nie nak upload ar nie.. :P Makanan lebih kurang macam orang Thailand jek den nengok.. Ada Nasi Ayam.. sedap lar jugak.. Roti Canai pon ado!!! tapi dalam menu depa pi tulis ROTI CHARANAI.. Hahhh..lantak kau lar.. asal keluar roti canai den sudahhh.. Frozen food jek nie.. coz rasa tak lembut macam Kedai Mamak Malaysia buat..hehehe.. 

Then dalam perjalanan dari Siem Reap to Phnom Penh.. singgah sembahyang kat Masjid tepi jalan di bawah nie.. susah weh nak cari masijid kat sana.. nasib baik ado.. then leh lak jenjalan kedai Muslim kat tepi masjid tuh.. ada jual Sate Kemboja.. Daging lombu je lar.. sedappp! manis sikit.. dorang tak cicah kuah kacang.. kang jangan memandai minta kuah kacang lak.. dorang makan ngan acar.. rangup sayur..krup krap den makan.. then kalau nak pedas leh lar cicah sambal cili.. den takot lak nak makan..takot sakit peyut..hehehe

Pastu kat Kedai Makan Tasnim tuh order Nasi ngan Udang goreng tepung with Pineapple sauce. Laju jek makan.. sebab dah lapor..cukup perasa..sedap lar daku telan.. kekekeke.. Then ada gak try makan Nasi wit Deep Fried Fish with Mango sauce. Pon laju gak den telan.. memang den tolak ranting ngan kayu jek..ehhehehe.. Pastu breakfast bubur Ikan.. Ahhh..asal sedap sudahhh! Itu je la u olls.. Kedai makan pon satu jek.. Order pon yang berani jek supaya tidak ceri-beri keesokan harinya kan.. =.=' TAPI nasi dorang sedap lar! Macam beras wangi Siam tuh.. manis jek nasi dia. makan pon tak muakkk..

Masjid di Kemboja
Inilah masjidnya.. tempat laki dan perempuan sama jek..takde terpisah pon.. tirai pon nan hado.. so memang lar terhad sikit korang nak ber-free hair dekat dalam masjid nak betulkan rambut ke haper.. Toilet lagi ar jangan sembang.. perggghhhh.. bersyukurlar kita kat Malaysia masjid kita cantik dan selesa.. tuh pon tak reti nak gunakan.. ^^, Sebelah masjid lak ada Pusat Komuniti Islam hasil kerjasama dari Universiti Malaysia Kelantan.. Ada gak nama Malaysia kat sini.. vangga kejap! Kasi derma sikit.. Coz kat belakang masjid nie ada tapak binaan untuk buat masjid baru.. moga selesa lar umat Islam nak beribadah nanti kan..

Itu sahaja cerita di Kemboja.. Sebenarnya CB pergi under pakej. Ada jiran yang arrange kan.. Kita orang bayar RM1000/person untuk tiket flight, penginapan dan makanan.. Shopping tanggung sendiri... Sekian terima kasehhhhh~!!

8 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

macam best je gi kemboja. =)

tricksrex said...

cikbam bawak la balik otomen kemboja haha

rara pinkmafia said...

mcm tu je masjid dye eh.simple je.menu mknan dye mcm kite jugak kan.

AYuNG said...

ehhh...dh abis ker? mcm x cukup jer cita nih..hehe~~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

toilet dia teruk ke?huhu..tak pela..kena pk byk nk gi sana.huhu

kat qatar ni pun susah nk cr masjid yg ada tempat perempuan.selalunya campur je.tp adalah sesetengah yg ada.

Ct Aja said...

Ermm janjia ade dari xde kan...hihihi

Novelgurl said...

haha..mkn je keje cik bambam nie ;P

shandye. said...

kemaen ko sakan berjalan... mencik!

hahaha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...