Bambam's Addicted

Mengambil anak angkat sebelum kahwin. Apa relevannya?

Kalau kita tengok dalam Malaysia nie.. Kes artis yang belum berkahwin tetapi membuat keputusan untuk membela anak angkat kian meningkat.. Macam jadi trend kat Hollywood ek.. Murni apa.. Tak tuding jari dorang gatai pon.. CB pon kekadang terlintas jugak.. Nak gak ambil anak angkat.. kekekeke.. tapi memandangkan anak buah je dah nak masuk 13 orang.. tak payah lar makcik oi.. Migrain aku dibuatnya.. ahhahaha.. Nak jaga siang boleh lar.. Kot malam nanti.. nak jaga budak-budak kecik nie.. uishhh.. belom sampai tahap TERPAKSA lagi kot.. :D

Ada satu kes.. My SIL tak boleh nak jaga anak dia coz dia kena attend seminar.. So tinggal lar anak-anak dia kat umah my mom.. Malam tuh tidur lar umah den.. Sumpah sampai ke siang den tak dengar budak tuh menangis nak susu.. kah kah kah.. Selamat lar budak tuh tidur ngan omak den.. ^^, Ada lar jugak CB tidur ngan anak-anak buah nie.. tapi yang dah berusia 4 tahun ke atas lar.. takde nak bangun sangat minum susu kan.. Hahhh.. membuta achik ngan anak buah dia kesiangan.. Kekadang daku dah bangun.. anak buah den tak bangun lagi.. =.='

Merapu lak cerita kisah peribadi.. So nak tanya korang. Apa relevannya anak dara yang belom berkahwin nie membela anak angkat? Tak leh nak tunggu kahwin ker? Tak sabar nak ada anak ek? Ini my opinion lar..
  • Sebab terlampau sunyi di rumah.. Orang lain bela kucing.. Kau bela budak.. Sebab budak nie bela dorang lagi happening!! meriah satu rumah.. takde lar dok borak ngan budak dia mengiauuu jek.. hehehehe.. ada gak respon bila bela budak nie kan..
  • Tak sabar dah nak timang anak.. Nak tunggu kahwin ntah tak tahu jodoh bila. So baik dia bela anak angkat and praktikkan naluri keibuan terlebih dahulu.. Practise make perfect katakan!
  • Atas dasar kesian dan simpati. Coz sometimes dorang nie tak boleh tengok family susah-susah yang ada anak ramai.. Pastu tak cukup lak duit nak membela.. Murni apa niat.. Nak elakkan seorang lagi manusia yang kekurangan zat makanan..kann!!
  • At least terbela juga anak-anak yantim yang tak ada mak ayah or parents dorang tak mampu tuh..
  • Memang dah naluri keibuan terserlahhhhh.. macam I.. kan Top kannn??!! ahhahahah
Ada jek bukan artis ambil anak angkat nie.. Yelar..they olls tak femes.. meh nak share antara artis Malaysia dan luar negara yang ada membela anak angkat..

Rebecca Nur Islam dan anak angkatnya Adam (ini pic b4 married) SUMBER
Intan Sarafina.. ini dah kahwin tp ambil anak angkat coz xde zuriat lagi... SUMBER
Kak Ogy ngan anak angkatnya Nuraminah Aishah. SUMBER
Umie Aida dan 2 orang anak angkatnya.. Teruna dah anak dia ek.. SUMBER
Misha Omar dan anak angkatnya Muhammad Adam Emie. SUMBER
Ini baru local.. Oversea macam Angelina Jolie memang tak yah sembang dahhh.. Preity Zinta pon ada anak angkat jugak.. 34 orang lagi.. Itu memang satu rumah anak yatim dia bela.. dia tanggung semua belanja.. Baik kan budi pekerti? Pic bawah ni pon artis Malaysia ngan anak angkat dia jugaaa.. Mesra sesangat..


ahhahahahhaha..saper suh percaya retis!!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

30 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Aku Ibu Muda said...

hurmm....kalau pandang sudut positif, baguslah kan buat amal jariah

dari segi sudut negatifnya...mungkin sekadar mengikut trend

wallahualam.

~diAhOntHeblOg~ said...

yg niat baik tu ok la..yg xbaik tu xtau ler..yang CB pon sibuk nak jugak tu buatpe..kn da jd MAKCIK..hahaha

Ct Aja said...

Bagusla kalau diorang terbuka hati nak amek ank angkat, atleast terbela gak nasib diorangkan..hi3...

uitt, kene kawin cepat cik bambam ni..hi3

Cik Aish said...

hmm klu ikutkan, mmg bgs la amik anak angkat ni..especially dr golongan anak yatim or yg susah..tp kene jg btul2 la..sbb walaupun anak angkat, tp berat gak tggjwb tu..:)

Mohd Izzar said...

gmabar last tak ble blaa...aahhha!

aishah shokolatte said...

hy..menarik gak story ni..kalau ambil anak angkat ni kena la jaga elok2, tak boleh la nak abaikan lak bila da bosan + malas nak jaga..so, kena fikir masak2 la sebelum wat keputusan :)

shandye. said...

ada anak angkat ni secara tak langsung mendisiplinkan kita utk ke arah kebaikan. tak percaya try la tgk.

a close friend of mine, sejak dia ada anak angkat a couple of years back, dia dah langsung tak jejak clubbing dan socializing malam2 dah. hidup dia lebih terfokus ke arah kebajikan budak tu je. and apparently dia suka sbb yela... dia kata nk kawin masih belum ada jodoh, so setidak-tidaknya dgn bela anak angkat ni dia dapat rasa la 'feel' berkeluarga tu macam mana. huhuhuhu....

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bela anak sendiri pun dah terangkat segala pancaindera menahan sabar.. apatah lagi nak bela anak angkat. huhuhu.. Cik Lala dah sekolahkan mummy dia semalam..

Aesya Zealous said...

haha cik bambam kawin cpt! nk makan nasik minyak

PinKy MoMMa said...

ahahaha sabar je la..nak juga retis sorang ni ;p

bagus juga..cukup kasih sayang anak anak ni kan :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

jangan sekadar trend sudah.. anti ko mak bapak angkat ntah ke mana.. anak2 tu kemana kan.. hanyuttttt.... hehe

tiefazatie said...

hihi..ada2 je la..haha

De' Nurul said...

hoi sedapnya kalau dapat dua dua baby tu. cam kembar la pulak ngeeee~

Cik Bambam said...

@Aku Ibu Muda
selalunya jarang lar ikot trend nie kan.. mesti ikhlas punya.. :P

Cik Bambam said...

@~diAhOntHeblOg~
hahahaha..apa slhnya CB pon nak ada ank angkat jugak.. ekkekek

Cik Bambam said...

@Ct Aja
kannn..at least ada gak yg terbela.. :P

nak kawen cpt..carikan jodoh utk CB dulu lar!! ekkekeke

Cik Bambam said...

@Cik Aish
jg anak2 yatim lg byk tgjwb.. silap hari bulan jadi kes dera lak ek..

Cik Bambam said...

@Mohd Izzar
jeles ler tuhh!! ahhaha

Cik Bambam said...

@aishah shokolatte
kalau mood on off mcm tuh.. bela anak patung jek lar kak oi.. hehehe.. xde nak kisah org tuh mkn ke idak kan.. :P

Cik Bambam said...

@shandye.
trueee!!coz dia punya keutamaan dah jadi lain kann!! :P

Cik Bambam said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
kekekek..sbr yer mnjaga cik lala tuh.. bese lar.. feel jaga anak kandung ngan anak angkat mesti lar lain kan.. :P

Cik Bambam said...

@Aesya Zealous
ahhahah..aminnnnn~!!! :D

Cik Bambam said...

@PinKy MoMMa
perasan kejap haaa..teringin nk jd retis.. ekkekeke

bela anak yatim..byk pahala ek.. :P

Cik Bambam said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
mcm dah xde pekdah benda nie jadikan trend ekkk?? huhu..bukan setakat hanyut..karam di lautan lar gamaknyaaa.. :D

Cik Bambam said...

@tiefazatie
hehehhe..sbb ada terlintas gak sbnrnya nak amek ank angkat nie.. :P

Cik Bambam said...

@De' Nurul
cik yot oi..dorang mmg twins lar.. :P ini anak buah aku yg kembar x seiras.. baru 6 bulan.. :D

..m@m@ T0meLL.. said...

pic paling bawah tu yg paling sweeeet sesangat tau.rase nak picit jek pipi tiga2 sekali :p

Arol Mubin said...

Gambar yg terakhir tue tak nampak macam ibu dan anak angkat pun. Tapi nampak macam kakak dan adik-adik. :P

Cik Bambam said...

@..m@m@ T0meLL..
hahaha..jangann..ini aset!! :D

Cik Bambam said...

@Arol Mubin
kau sorang jek ckp mcm tuh arol..tacing ah-kak nieee..wuwuuu~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...