Bambam's Addicted

Dah pandai buat header Transparent!!!hahahaha!

Rasa macam nak riak and takbur pulak.. kah kah kah.. Bukan-bukan.. den eksaited berjaya buat nie.. Macam membuat penyelesaian matematik tambahan yang sukar sehingga mendapatkan jawapan yang betul.. Membuat akaun sehingga balance.. Macam tuh lar feeling sekarang!! ekkekekeke..

Mula-mula ikot tutorial Aish.. CB nie memang MALAS and TAK PAHAM lar nak guna Adobe photoshop tuh.. Nak kena download satu hal.. At last..kita guna lar sumber yang mana ada ek.. Dalam PC opis nie dah sedia download Photoscape.. Then semalam dok google macam mana nak buat header transparent yang senang!

Download lar lagi satu softwareeee..Nama beliau adalah GIMP.. Haaaaa.. Senang babe! Sekali ajar jek den dah dapek! tapi kena guna 2 software lar.. alar.. takpe lar.. dari ngko guna 1 software tapi harem kejadah sampai esok tak faham kannn! :P Korang leh refer tutorial dekat SINI.. CB follow situ jek.. ^^, Mokaceh la aleyaaaa.. :)

Jom kita tengok hasilnyaaa!! Alar.. korang dah leh tengok pon kat header di atas tuh kannn.. ^^,

Hasil dari photoscape dan apabila sudah di-halimunan-kan background tuhhh.. guna GIMP software..

Arggghhhh.. rasa nak buat memek muka macam otomon tuh sekali.. ahhahaha.. okeh tak? okeh takkk?? simple jekkkk.. pasni kita belajar kesulitan membuat header yang lain pulak ek.. ^^,


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

18 ratus ribu orang tambah perasa! :):

miss epa said...

sgt chomel ye header baru ni cik bambam.sila percaya! hee. :)

Cik Jannah said...

hehehe. cik babbam cantek header otomen. hehehehehe. :)

CB dok kat buki mahkota yer?

Novelgurl said...

haha..tahniah ! tetap otomen gitu !

..m@m@ T0meLL.. said...

ok sangat2 la.ce wat kan utk MT gak,kompom mesti lagi ok hik hik :p

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kita pun guna GIMP nak buat transparent.. senang! Malas nak belajar yg susah2

Cik Aish said...

haha..btul2..guna photoshop mmg agak complicated..aish dulu mula2 guna gimp gak! senang n simple..comel da header sis! :)

AYuNG said...

ewahhh, otomen siap ada riben lagi..

p/s: mana p shoutbox nih...tag: http://ayung-join-contest.blogspot.com/2011/09/falihinjasmyblogspotcom-cupcakes.html

Arol Mubin said...

Simple tapi cunnn! Kelasss header kau Kak Aidaaa! :D

P/S: Macam mane nak buat tulisan yg ada corak2 tue? Guna ape erk?

Myra Jay said...

Usaha yang berbaloi dan hasilnya pun cun..

Comel tul otromen kecik nieh :)

Cik Bambam said...

@miss epa
yer saya percaya!! hahahaha..

Cik Bambam said...

@Cik Jannah
tq dear..ha'ahh..dok kat bukit mahkota..duduk sana jugak ker jannah?

Cik Bambam said...

@Novelgurl
setia okeh! ahhaha

Cik Bambam said...

@..m@m@ T0meLL..
hahahha..den ni amatur jek MT.. :P

Cik Bambam said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
sng yg amat kannn!! :P

Cik Bambam said...

@Cik Aish
tp nak blajar jugak la..lg byk leh edit nnt..kekekeke.. tq! :P

Cik Bambam said...

@AYuNG
belog ge-girl kann!!hahaha.. shoutbox dah buang la ayung.. spam byk sgt..x tertahan..huhu

Cik Bambam said...

@Arol Mubin
kelas mariaaa kan! hahahah..

download kat internet jek font tuh arol.. :D ada jek yg bercorak2 mcm tuh..google ajek.. sbb lupa amek kat web mana..huhu

Cik Bambam said...

@Myra Jay
mokacehhh!! comel mcm i lar kan! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...