Bambam's Addicted

Terjojol mataku melihat dikau wahai lelaki!

Pada lelaki yang memakai rantai!

Semalam pergi pasar malam.. jalan-jalan tengok lar makanan yang semua dinampak semua jadi SUPER DELICIOUS even jual air sirap kenduri kawen pon dah macam ice blended gayanya! Then ada sorang laki nie berjalan ngan penuh maskulin.. dia yang rasa penuh maskulin.. tapi CB tengok macam marmalade jek.. :D hua hua hua..  

Bangga ek jalan-jalan pakai rantai? pakai rantai chain lak tuh.. udah-udah  ler,.. terjojol mata daku melihat.. memang tak ada dalil yang sah mengatakan pemakaian rantai oleh lelaki jatuh hukumnya HARAM.. (ini based pada my reading dalam artikel ini yang bertajuk Hukum Lelaki Memakai Rantai Leher).. yang sebenar Allahualam.. minta saper2 tolong share ngan CB.. 

Tapi teman tak gemor... Korang tahu apa persepsi pertama yang CB lihat bila nampaj laki pakai rantai leher nie..

Ape lar mamat nie.. Gantung rantai beskal kat leher!!

Hukum lelaki memakai rantai??!!
haram hukumnya lelaki menyerupai wanita dalam berpakaian dan perhiasan seperti mengenakan anting-anting, loket, kalung, rantai leher dan gelang tangan. Juga diharamkan peniruan dalam bentuk percakapan dan lengganglengguk kecuali itu adalah asal kejadiannya .
Tamo pakai rantai ek.. no-n0-no!!! Bak cni rantai tuh.. meh CB yang pakai!! kekekkeke.. pempuan takper.. lalalallala~

Footnote: Ehhh.. CB pon tak pakai satu pon barang kemas tauuu! tak gemor~ kang sia-sia tangan den kono totak lak nanti! :P

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

THE LEKAT LEKIT STORY said...

pun x berapa minat terhadap barang kemas.. lg2 cincin.. cincin kawen smpai merajuk en hubby sbb i rasa janggal kekok & x selesa bila pakai.. biar la nampak miskin tanpa brg kemas jnji mata2 peragut tak tertumpu pd saya.. kekekeke

b a m b a m ' s said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
betul lar lekit.. kita yg bertahan pakai lama pon only earings.. hehehehe.. cincin tarakk.. rantai pon tarak.. kekekek

c-tea said...

wah...memang tak gemar la pakai rantai ni...ade sorg kawan lelaki ct suka nar pakai rantai ala-ala orang asli..yang warna hitam tu..adeh..dah macam tuk batin dah..buruk lah...

b a m b a m ' s said...

@c-tea
hahahahhaha.. yelar! ntah urat kayu mana dia cekau kan c-tea! ekkekeke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...