Bambam's Addicted

TV punca anak-anak zaman skang makin PENAKUT!!

Dulu.. ada kawan sekolah.. dia kata kat umah dia takde TV.. kami pakat gelak kan dia.. siap cakap.. " Apa kuno benor umah ko takde TV wehhh!! hahahahhahaha ". Pastu dia cakap.. memang parents aku tak beli TV.. Abes tuh ko buat aper jek kat umah??? Aku main lar permainan ape-ape.. saddina ker.. scrabble ker.. main polis sentri ker.. 

CB pon tergamam kejap.. ade ek.. orang zaman skang.. dok bandor lak tuh.. TV takde.. kalau kat kampung tuh yelar leh consider.. tak berkemampuan ker nak beli TV kan.. dia cakap lagi.. TV nie banyak pengaruh negatif jek.. Cuba ko tengok.. ko takut hantu pon sebab tengok cerita kan!! jumpa hantu mana ade.. ko tengok cerita jek dah takot!!


Ha'ah lar werhhhhh.. aku takut hantu sebab aku tengok citer hantu lar.. hehehehhe.. Then.. pikir-pikir balik memang betol pon.. BUKTINYA!! Walaupun rumah dua tingkat sahaja.. nak naik tingkat atas pon tak berani.. sebab apa? sebab terbayang hantu JU-ON kan! merangkak turun tangga.. ces bedebah betol!

Then nak gi dapur yang semeter jaraknya pon tak berani.. sebab imagine ada benda main masak-masak kat dapur.. padahal mana der! sampai anak buah CB sendiri pon takut gi dapor! nie yang parah.. macam mana nak buli dia amekkan air bila dahaga lagik!! 

kekadang budak-budak nie main dekat porch rumah jek pon.. dah maghrib tak reti nak balik.. dipanggil-panggil pon tak nak balik jugak.. sampai boleh buat konsert rock kar luar umah menjerit panggil masuk.. last-last.. achik ko nie senang jek nak sound!

Ko lambat lar masuk umah.. hantu kak limah datang baru tauk! peluk kaki ko kat luar tuh!

Humangaaaaaihhh! baru kena gertak ngan hantu Kak Limah.. terus macam lipas kudung masuk umah! Korang tak rasa ker kekadang TV skang nie dah jadi bad influence kat budak-budak zaman skang? Dulu kita main kejar-kejar kat padang.. main getah lar.. main ronders lar.. main kejar-kejar lar.. main galah panjang lar.. dorang skang nie.. petang-petang melongok depan TV.. standby citer SINETRON INDONESIA lak tuh! bukan citer kartun!!

Budak-budak zaman sekarang.. isk isk isk.. =.=!

16 ratus ribu orang tambah perasa! :):

mummiey said...

Hehehehe...rumah untie mami pun xde tv..x bg ank2 tgk tv sbb katanya bdk2 leka bila tgk tv,byk pengaruh x bagus..cth mcm anak mami sdri.Dulu bkn main berani,skrg sejak 2 menjak cite kat tv tu duk tayang hantu...hantu...anak2 dah jadi penakut.Mmg x tengok cite hantu tu,skdr tgk iklan pun dh buat ank2 jd penakut...hmmm...

Mat Gebu said...

Hahhaa...walaupun macam "bengong" je kalau kita dgr rumah teman2 kita tak de tv..tapi dari aspek yang lain ada betul juga..anak buah pcm yg kecik pun nak pi toilet takut...susah macam tu, sebab tgk cetita seramm.
Orang2 kita pulak suka momokkan anak2 dengan elimen2 menakutkan..dah budak tu kecut perut..

Zura said...

hehe..betul pun...kalau x xdelah budak2 nk wrestling adik sndiri..sume pengaruh tv.

b a m b a m ' s said...

@mummiey
heheheh.. betol lar.. TV nie melekakan budak2.. baik main scrabble.. asah jugak minda budak tuh kan.. hehehehe..

b a m b a m ' s said...

@Mat Gebu
hehehe PCM.. saya pon suka takotkan anak buah sy dgn elemen hantu jugak.. sbb dorang degil x makan saman! kekekekeke..

b a m b a m ' s said...

@Zura
yelar.. sebab tuh citer wrestling dia siar after budak2 msk tdo.. tp kita dulu pon ada gak stay up nak tgk citer wrestling! hahahahah..

WANDA_ISMAIL said...

sangat sokong!
anak buah saya asik2 cakap aku...
pastu bila org marah dia..jgn cakap aku!
tau tak dia ckp pa?
upin ipin cakap aku gak!!
even kartun yg agak menarik pun da side efect gak kat bdk2...

c-tea said...

tula...adik ct pun takut nak g toilet

aNiss :):) said...

adek aniss yg 5 taun, suka sangat tengok citer seram.. ishh.. mujur dia berani... aniss pulak yg takut takut.. ngee =)

p/s : adek aniss pun minat tengok sinetron bintang dan kejora walaupun dia lelaki.. hahaha~

b a m b a m ' s said...

@WANDA_ISMAIL
yelar wanda.. CB nie lak.. jgn kata TV.. sumtimes kita sndiri pon terlepas ckp AKU.. then dia ajuk balik.. achik tuh cakap AKU!

ehhh xper lar..achik dah besar.. kau kecik lagi.. hahahah.. rosak2!! :P

b a m b a m ' s said...

@c-tea
jgn kata adek.. kita pon kekadang takot gi toilet! ahahhahaha..

b a m b a m ' s said...

@aNiss :):)
adoiyai.. adek anis leh geng ngan anak buah CB la! hehehehe..

..m@m@ T0meLL.. said...

Tol 2,skrg ni bnyk bebeno dh cite antu kt tv tp mmg dh sepakat ngan husben xnk dok takot2 my dote ngan antu kat tv yg muke ala2 seram 2.bkn ape,nnt MT gak yg sush,nk soh buang plastik jajan kt dapur kompom xnk coz de antu.klu my dote xnk dgr kate juz takot kn ngan lipas jek,bkn jek my dote yg takot,mama die pon join sekaki,ngeeeeeeeee

saya bukan tomato said...

wahhhhhhh betoll !!!!

bukan efek kat dak kecik je , dak besaq pon same..hehe ^^

umah sewa tak de tibi . nsb bek . lau tak trokk jgkk.. ade tenet pon dah terok ^^

b a m b a m ' s said...

@..m@m@ T0meLL..
kannn.. kita pon susah nak minta tlg gi dapur nnt..kekekek..

kita selalu gertak ngan tikus.. ahhaha

b a m b a m ' s said...

@saya bukan tomato
hahahaha.. so TV mmg beri kesan yg terok pada kids n adults! kekekek

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...