Bambam's Addicted

Lubang hidung sumber penawar! hahahahhaha!

Woit~! Korang ingat CB main-main ker.. betol.. ni nak share dengan korang ar nie.. lately selalu rasa sakit kepala belah kiri.. takot gak an.. nak kata migrain.. takde pulak.. tetiba dia berdenyut2 lak.. takut gak an.. kot-kot ada anasir luar menetap kat otak den tuh kan.. So, hasil carian google.. nak lar cari cara hilangkan saket kepala nie.. tapi terjumpa benda lain lak.. teeeheee~!!

Cantik hidung dia.. Nak buh pic hidung den kang loya lak tekak korang! hua5..


Kepala. Secara amnya, segala tindak balas yang berlaku di bahagian kepala mempunyai kaitan dengan sistem pengaliran darah, jantung dan saraf otak.

Pening/Sakit di Bahagaian Depan Kepala: Menandakan sakit tekanan jiwa (neurosis) akibat bebanan mental dan banyak berfikir. (sah ar.. CB sakit jiwa ar nie!!!!)

Pening/Sakit di Bahagaian Belakang Kepala:
  • Bahagian atas: Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi.
  • Bahagian bawah (tengkuk): Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi atau tekanan darah.
Sakit Kepala & Rasa Gas Keluar Dari Telinga: Menandakan penyakit migrain. (or tanda orang marah sampai telinga kuar api??? kekekekke)

Bisul di Kepala: Tanda pembuangan toksin sedang berlaku. Kadang-kadang dikaitkan dengan penyakit migrain.

Rasa Pening yang Memusing: Tanda kurang darah atau pengaliran darah tidak lancar. (morning sickness pon yer gak ek?? kekekek)

Sumber: DEKAT SINI. Hahhh.. macam2 tanda-tanda penyakit korang leh baca tau!

Penawar sakit kepala adalah cubalah menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafaslah melalui hidung sebelah kiri dan lakukan kira-kira 5 minit, sakit kepala akan sembuh. Canggih tak non! bertuah lar saper ada lubang hidung besar tuh.. ekekkekekek.. mesti abbun kurang sakit kepala kan? yelar.. lobang idong dia besar! hua hua hua..

Jika terasa penat, tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan bernafaslah melalui hidung sebelah kanan. Lakukan ulang-ulang. Tak lama kemudian, anda akan merasakan segar kembali. Sebab lubang hidung sebelah kanan mengeluarkan panas, sehingga gampang sekali panas, lubang hidung sebelah kiri mengeluarkan dingin. (sebab fungsi lubang hidung kanan dan kiri adalah berlainan! iaitu sebelah kanan as matahari and sebelah kiri as bulan sejuk..)

Lagi info menarik! Perempuan bernafas lebih dengan hidung sebelah kiri, sehingga hatinya mudah sekali dingin. Laki-laki bernafas lebih dengan hidung sebelah kanan, sehingga mudah sekali marah. Dragon betina and jantan semua kuar udara kat hidung berapi! (ini takde kena mengena ek.. saje tambah! kah kah kah)

Bila korang bangun tido tuh, lubang hidung sebelah mana yang bernafas lebih cepat ? Sebelah kiri atau kanan ? Jika lubang hidung sebelah kiri bernafas lebih cepat, means korang akan merasa sangat penat .Tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan gunakan lubang hidung sebelah kanan untuk bernafas, anda akan merasa segar kembali dengan cepat.

Last but not least, Jika ingin bunuh diri, cubalah menutup kedua lubang hidung anda ( sebelah kanan dan kiri ) dan lakukan kira-kira 2 jam, maka anda tidak akan merasakan apa-apa. (hua hua hua.. hampeh punya petua! jangan ikot ek!!!)

Okeh2.. ini last punya petua! promise.. ehehhehe.. cara hilangkan sakit kepala adalah dengan berumahtangga! ada doktor yang sarankan.. Yolar tuh ek.. ker silap haribulan dari takde migrain terus ada migrain! kekekekekek...Ehhhh!~ nak kawen lar skang.. nak hilangkan saket kepala.. *alasan*

Sumber PETUA ini DIKONGSI dari LAMAN WEB ini.. :)


6 ratus ribu orang tambah perasa! :):

puan nina said...

hahhaha..lawaklah.siap ade contoh dragon lagik

puan nina said...

eh petua ni berkesan ke x?

b a m b a m ' s said...

@puan nina
tak tau lar berkesan ker tak kak nina.. meh kite praktis! kekekekek

Kamil Kahar said...

patut la...ase mcm lg bnyk udara kuar masuk belah kanan...

b a m b a m ' s said...

@Kamil Kahar
masuk kuar udara xper.. jgn kuar mende len lak.. kekekeke

Izyan Masri said...

KEHKEH.NAK HIDUNG MANCUNG MACAM GAMBAR XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...