Bambam's Addicted

Dr. Hafiz dah kenal..Dr. HAZWANI korang kenal???


Inilah dia Dr. Hazwani.. Actually BAKAL Dr. Hazwani.. teeeheeee~!! Berumur 26 tahun dan sedang menghabiskan pengajian PHD beliau di UUM.. Muda kan?? Doktor skang memang muda-muda.. Mengambil jurusan Management of Technology.. (if im not mistaken..kalau salah jangan marah ek doktor) hahahahhaha..


Cik Bambam tahu korang tak kenal dia.. ntah sape2 lar minah senget nie kan.. korang tengok ar.. bakal Doktor tapi pakai tudung senget! kah kah kah.. Bergambar jari di dagu.. ada gaya doktor ker? YES sekali pandang memang takde gaya doktor.. Siyes bebb! tapi percayalar dia pelajar PHD!!! Apesal Cb nak citer pasal dia? Sebab dia banyak setelkan masalah CB.. pandangan dia tentang permasalahan CB memang dia dapat solve.. KECUALI soklan AKAUN yang bakal membuatkan dia MENANGIS nak menjawabnya! ahhahahahha..

She's my ex-rumate dekat UUM.. kami sebilik 3 tahun.. Dia pandai wehhhh.. Anugerah Dekan sepanjang sem.. result 4 Flat tak yah tanya ar berapa kali.. Time dia study CB tdo.. Time CB study dia tdo.. hahhh nampak tak beza? Time dia stay up sama2 time exam.. CB main games..haha.. Dia nie sharp jek pukul 12 dia akan tdo.. pukul 6 jek dia bangun.. Lepas Subuh jek mengaji... Rajin buat solat hajat.. dia nie tak duduk bilik.. asyik dok fakulti jek.. tak lepak library.. dia pergi jumpa letchurer... tak jumpa letchurer.. dia pergi buat study case ngan kawan-kawan dia.. Nampak tak ciri-ciri adik-adik sekalian patut contohi???

CB lak lainnnn.. kontra abes ngan diaaaa! daku tak suka dok fakulti.. panas....! dok jugak lar library.. sejuk sikit.. tapi tahan setengah jam jek.. then baki sejam daku cuci mata jek dekat luar library.. nampak tak contoh top student nie?? dia pergi buat revision ngan kawan-kawan dia.. CB pergi naik bas pergi Alor Star.. =.=! Dia study start dari awal sem.. so nak exam just refresh jek.. daku time tuh semua nak kena study.. mula lar nak rebus buku buat sup!! 

Tapi yang paling seronok ngan dia nie aper tau.. Kalau ada subjek sama kan.. suka ar nak sekelas ngan dia.. hahahahahha.. senang masa depan.. sebab dia nie kan pandai.. so assignment semua agak teratur.. senang nak bagi keje.. then time exam.. daku nie malas study.. so dia ar jadi pembaca berita.. dia akan mengajar daku kat bilik.. kah kah kah.. then bagi pop kuiz! siap bagi tips soklan.. apa yang kuar.. apa yang patut hafal and faham.. so memang ar result daku yang sama subjek ngan dia nie marveles! ahhahahahha

Dia memang tak kolokek ilmu.. korang tanya ar apa-apa soklan kat dia MELAINKAN AKAUN!! Ingat ek.. korang jangan tanya dia AKAUN.. Sebab paper AKAUN dia belajar ngan CB and ngan Cik Atie Esa nie.. Hanya paper AKAUN jek yang dia KURENG ckit.. ckit jek beb.. dia cakap tak paham.. tapi result B+ jugak! Bajet dah fail! Ini adalah paper dia yang paling teruk.. Nanges-nanges belajar akaun ngan CB.. Bukan CB garang yer..hahahahah.. dia yang tak paham sampai menanges.. heeee~ (im worst teacher mayb..)

Disebabkan otak nya yang geliga and mendapat Anugerah Dekan sepanjang tahun.. and berjaya grad dengan kelulusan Ijazah Kelas Pertama.. PTPTN beliau secara automatik langsai keseluruhan.. tengok.. orang pandai ni untung.. korang jangan jadi macam CB.. tiap2 bulan bayar RM100 kat PTPTN.. bila nak abes pon tak tahu kannnn.. Then, bila memperolehi keputusan yang gempak cenggituh.. Universiti mana lar yang tak berbesar hati nak taja dia sambung belajar kan..?

Cik Wanie nie tak apply pon nak sambung.. UUM yang offer dia sambung study full scholarship..! Bukan sambung MASTER! sambung PHD terus.. macam korang dulu.. ada kelas lompat tuh kan.. cam nie lar dia skang.. orang pandai memang tak rugi.. Then baik ngan supervisor dia.. leh lak keje part time kat UUM tuh nak tampung belanja study kan.. UUM cover yuran jek.. Dia jadi RA..RA nie Research Assistant ke aper.. yeker wanie?? aku lupa lar ko citer... hehehe.. Jadi drebar supervisor pon pernah! :D

Memang banyak lar suka duka dengan dia nie.. rahsia CB semua dia pegang.. Kalau dia bocorkan rahsia den! nescaya 10 tahun daku tak kuar umah sebab malu... huuuuu~ Mak CB pon heran.. dia tanya.. rumet ko nie semua pandai-pandai.. (after wanie, CB ada sorang rumet.. cikgu dia skang nie.. tuh pon budak dekan sepanjang sem..).. mak CB cakap.. kenapa ko nie tak terpengaruh ngan rumet-rumet ko ar!!! belajar malas! Satu anugerah Dekan pon tak pernah dapat.. Jangan kata dekan.. nak dapat 3 pointer pon macam nak bertarung dapat dekan!


Pandang gini kat omak dennn.. Omakkk.. den memang cenggini.. memang sukar nak terpengaruh.. yang jahat pon tak terpengaruh.. yang baik pon idak.. nak buek macam mano?? 

Ekau tuh memang! yang baik tak nak diikot.. yang jahat tuh kadang-kadang tak disuruh tuh yang dibuek..! Ekau tuh bukan tak pandai.. tapi malas jek.. malas-malas pon leh dapat result sederhana.. cuba kalau rajin.. mesti dapat straight A!!

Macam tuh lar omak CB.. dia kata CB nie bukan BONGAP! tapi memang lar den MALEH!! hahahahha.. Ohh.. Cik Wanie nie nak kawen dahhh.. dia memang gatai nak kawen dah skang nie! haahahahha.. ya ampunnnnn.. mesti menyengih dia baca nie.. sebab dia memang silent reader belog CB..keekekek.. amacam wani.. senyum sampai ke telinga tak? hahahahha.. Mung datang KL aku belanja cupcakes ek!! heheheh

Footnote: Adik-adik yang baca.. jadikan yang berjaya sebagai contoh.. percaya lar.. semua orang pandai.. cuma dia malas jek.. teeeheee~!!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

aNiss :):) said...

wahh hebat nyer kawan CB tuhh!!! CB pun ape kurang nyerr... bljar kat UUM lagi!! hohoho~

b a m b a m ' s said...

@aNiss :):)
err anis.. CB memang BANYAK KURANGNYA.. hehehehhe.. mana2 U sama jek dik non oi.. :P

*cik cilipadi_hafizah* said...

best tuh..
owh. CB dulu UUM ea?
hihi..2 bulan lps..bru pegi uum coz akak fiza ada konvo.
best nyer...ni makin smgt nak do the best nih! thanks 4 sharing (^_^)

b a m b a m ' s said...

@*cik cilipadi_hafizah*
best jd org pndai nie.. belajar rajin2 ek.. :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...