Bambam's Addicted

Cara-cara membuat TELUR AYAM PALSU..

Bahan-bahannya adalah...

Gelatin yang haram 2 sudu
Bahan kimia yang dibenarkan 1 titik
Carbonate eggshell telur kuning dan telur putih

Masa yang diambil hanya 5 minit yer adik-adik sekaliannn..



Letakkan telur kuning ke dalam acuan
Bekukan kuning telur tersebut
Kita masukkan pula gelatin telur putih
Telur dah beku tadi.. kita rendam dalam cecair putih nie untuk penghasilan kulit telur.

TARAAAAAAAAAA~!

Mai beli! mai beli!
Harga kos telur palsu adalah 0.56 Yuan/kg manakala telur betol adalah 5.6 Yuan/kg!

Pakcik kayooo wehhhh!!

AMARAN!!

Korang jangan nak aplikasi lak resipi jahat daku nie wehh! den tak nak subahat.. kang korang tanggung lar azab khianat orang ek.. ehehhehehe.. Bukannya sedap pon( macam pernah rasa jek ek).. dah boil tak cantik lak tuh.. kalau makan mentah2 for sure tak leh sama macam makan telur mentah asli.. macam mana badan nak ketak macam Abang Ben kan? hahahahhaha..

eeeeeeeeeeeuwwww~!! :D
Sumber: SINI dan SINI!

13 ratus ribu orang tambah perasa! :):

cik ayin said...

ni buat taknak makan telur ni

Siti Noraisyah said...

Lepas ni ntah ape pulak yg dorg nak palsukan... hishhhh.... mujurlah akak x penah beli telur, makan telur ayam kampung je, lagi sodap!

Novelgurl said...

WOA..bahaya tak ? prnh rase tak ? sedap tak ? tak ? tak ?
boleh try buat nie,.

Cik Cempaka said...

Mencik betul ngan orang cina nie. tak habis2 meniru...

b a m b a m ' s said...

@cik ayin
kita ganti ngan telur ikan ek dik ayin.. kekekekeke..awet muda u~!! haha

b a m b a m ' s said...

@Siti Noraisyah
wahhhhh~!! den kat bandar maan nak cekau ayam kampung.. kang remba telur ayam belaan jiran sebelah kang! ahahha

b a m b a m ' s said...

@Novelgurl
ahhaha..cik novel!! CB tak pernah rasa lar.. CB makan telur ikan jek..! ececece.. padahal baru semalam mkn megi ngan telur kan!! kikiki..

ape rasa dia ek??huhu..

b a m b a m ' s said...

@Cik Cempaka
bukan meniru.. daya innovatif dorang ni advance betol!! hahahah

Niza Romli said...

eeyak! tengok pun dh tak selera..mcm2 ada dlm palotak depa ni ek nak cipta yang pelesu..telo pun nak buat seniri..isk3, cian ayam2..hehe

CikNiza said...

eeiiiuuuwwwww...
takot lak nk makan telur pas ni...

apela owg zaman sekarang
telur pun leh wat tiruan punye..
haihhh....

b a m b a m ' s said...

@Niza Romli
sian ayam kann!! penat dia mengawann..ehhh..ahhahaha.. :D

b a m b a m ' s said...

@CikNiza
tak lama lg ade klon manusia lak..huhuhu.. xmustahil2.. =.=!

Duniaku Blog said...

lepas ni ada orang palsu plak melepak di tepi jalan... =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...