Bambam's Addicted

You dont need a BLOG to be a CHURPERS dear! :)

Heyyyy u olls~! :P

Kawan Cik Bambam ada tanya.. CB nie selalu jek wat iklan churpchurp tuh.. nak kena ada belog ker baru leh promote..jawapannyaaa!



JAWAPANNYA... TIDAK PERLU sayang! blog nie hanya sekadar medium advertiser untuk kita promote iklan churpchurp tuh jek.. coz certain readers blog kita nie pon.. bukan ada blog pon kan.. dorang kekadang baca entry kita nie dari hasil link yang kita promote kat certain website.. contohnya FB.. kalau kita dok perhatikan pon.. most link or trafik datang dari carian google and facebook.. betol tak? betolkan kalau saya salah..heheheh

So, korang leh promote churpchurp dekat facebook, twitter, YM or IM pon boleh.. through email pon boleh..and macam-macam lagi lar.. korang leh masuk website ChurpChurp untuk tahu kat mana kita leh advertise iklan dia..tapi kena hati-hati... FRAUD CLICK  tidak dikira yer anak-anak.. macam CC dah habaq mai NO TO!

  1. SPAM!
  2. Sharing it on competing brands' social media platforms.
  3. Sharing it on suspicious sites (e.g pornography sites but not limited to) to generate views or clicks!
  4. Use automated methods to generate views and clicks.
  5. Using misleading messages when sharing
  6. Sharing it on the original campaign platforms (such as Facebook fan pages and microsites)
  7. Sharing it on ChurpChurp's Facebook Fan page.
  8. Use PTC (Pay to Click) sites, link exchangers, other such services, or forming groups for this purpose.
  9. Creating dummy email and other social networking accounts for signup campaigns. Accounts must be verified and have a minimum of 25 Twitter followers and/or Facebook Friends.

Jadi, para readers yang tidak mempunyai belog jangan risau.. korang still boleh join churpchurp untuk jadikan as ur side income and in same time gather information pasal latest promotion yang churpchurp tengah advertise! Harap info ini dapat membantu.. 

Okehhh! Buh-bye cayunk! Eh lupo..!!




6 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Nurul Ain Umor said...

name churp churp tu mcm sejenis makanan kan?rs sweet n mcm nak geget jek...

err..ade kene mengena ke ngan entry nih? (^_~)

b a m b a m ' s said...

@Nurul Ain Umor
hahaha..mana der mknn.. itu choki-choki kot..hehehehe...

Nurul Ain Umor said...

baru aku taw choki choki tu bukan makanan, bam...hahaha(^_~)

b a m b a m ' s said...

@Nurul Ain Umor
hey ain..ko nie dh tertukor ler.. churp2 bkn mknn..choki2 itu makanan.. fening aku dibuat ko nie..huhu

Nurul Ain Umor said...

aku pon fening ni bam...al maklum,tenet lembab...(^_~)

b a m b a m ' s said...

@Nurul Ain Umor
ko register jek lar churp2 tuh ain..jadikan penawar..ekekkekek

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...