Bambam's Addicted

Tips sorok Broadband korang kat opis! :D

Certain people tak lucky dapat online secara bermaharajalela di opis masing-masing.. macam cik bambam ko nie lar.. dah keje setahun lebih.. tetiba leh lak pihak opis block semua internet kan! time tuh mula lar nak menyumpan2!! yelar.. xtvt seharian tak leh dilakukan lagi.. sabau jek lar ek.. =_='

Jadi, bermula lar kegiatan membawa berokben sendiri di opis.. before nie guna jenama Encik C! tapi asyik-asyik dok berebut nak pakai jek ngan adek den! kena amek no giliran lak skang! yang bayar bulan-bulan DAKUUUUU JUGAKKKK~! tak ker rasa nak bagi penumbok sebijik dua kat adek korang?! hahahahahah..



Then, last few days beli berokben baru! Amek Encik M lak! nak cuba-cuba.. sebab before nie pakai Encik C.. kekadang dia disconnect sendiri.. suka-suka hati ko jekkk kan! so curang lar beta, mencari gundik yang lain.. kekekekeke.. amek lar Encik M lak.. 2 hari pergi kedai yang sama.. asyik modem takdo yo! sebab skang nie tengah ada UPGRADE MODEM baru..lagi laju dan hebat lar dari BB lama! siyes beb! Jadi kena tunggu modem baru sampai dulu..

LAJU GILER! different ngan jenama C*****!

Dah ada berokben tetap nie..kena lar pandai-pandai sorokkan!! kang tak pasal ada isue baru.. kena rampas lak BB aku! pergghhhh~! macam budak sekolah!!

Elok jek menyorok blakang tag nama cik bambam ko! pastu cover ngan tisu toilet!ekkekeke
HAhhhhhhh??!! siap salotep lagik tau! orang mesti tak perasan kot.. so SPY-SPY sekalian pon tak notice!!muahahahahahhahhaha

Pandai-pandai lah ko jaga diri yer Encik M!
Kazen cik bambam suh try berokben len lak.. Broadband PJP! equals to

PINJAM JIRAN PUNYA wifi!

Oh..itu kat umah jek.. kat opis mana nak cekau wifi free!!! tapi skang dok gedebam gedebom ngan Broadband lain! dengar kata HEBAT! tapi tak tau lar setakat mana sebab dah terlajak beli Encik M nie.. Hurrrrmmmmm..hentah larrr! daku dah beli lar wehhh.. sayang lak nak terminate.. tengok lar prestasi Encik M nie macam mana.. kang tak bagus.. CB tukar BROADBAND INI PULAKKK!! :D guna bonuslink pon boleh!


14 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Myra Jay said...

hehe..memang tension kalau kat opis kena sekat, abis tergendala xtviti semua..:)
Takpe guna berukben, skg kan bulan2 murah je:)

b a m b a m ' s said...

@Myra Jay
tuh ar... stress jek mak!huhuhu

Nana said...

muahahha
sangat bijak menyorokkn aitu bb
tension kan
klw tak leh online dgn bermaharajalela kt opis
so far opis akk ok je..
buka fb main game seme biasa....
tp keje tetap jalan
boz xkisah dia kata asal keje siap
lgpun opis akk xde it department
so xde la nk kena sekat2
itu xleh masuk ini xleh masuk

Cahaya Qaseh said...

huahahaha..kena sorok gak ke??

b a m b a m ' s said...

@Nana
itu lar pasal kak nana.. ini lar mslhnya kalo org berdengki tak abes..smua nak kontrol..keje kita nie jalan..siap jugak.. adehhhh~! payah betol!

mE said...

happy coz tak yah sorok...
berokband sesuatu yang normal kat opis saya~

b a m b a m ' s said...

@Cahaya Qaseh
kena lar..kang ade spotcek..buat rampasan lak nnt..hahahahah

b a m b a m ' s said...

@mE
kat opis nie yang melayu jek kena block tenet.. yg len xde pon.. =_='

rosmina samin said...

weii sama ar.. kat ofis kt pun tak ler guna BB yg paling sakit hati internet d'block kan oleh pihak atsan, tp kt ni jenis tak mkn saman.. mcm CB ler... sorokkan kat dalam tisu toilet... selamat ia di situ ^^

b a m b a m ' s said...

@rosmina samin
ahhahahah..ade geng rupanya.. :D

kuntumz said...

kdg2 buat keje tak der internet pun ssh jgk..bukannya keje tak jln, klo ngadap tenet pun..payah2..
kat off ni, boleh online..sbb bos selalu xder kat off..hehehhehe....
bila bos ada, jgn online..nti kene sound...hehhehe..

b a m b a m ' s said...

@kuntumz
asyik keje jek xde hiburan x best gak..down motivation ank keje..kekekeke

c-tea said...

kat opis atau u sebenarnya ada cara nak on9 web site yang di block.hehe.mudah je sebenarnya.

b a m b a m ' s said...

@c-tea
ct..CB bukan website yg kena block..dgn IP add den skali kena block..nak hack tukar ip add pon tak boleh..huhuhu...ada cara lain ke?cer ajar cer ajar!ehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...