Bambam's Addicted

Saya memang TAK SUKA NAK AMBIL TAHU hal orang!

Siyesly..

Korang nak share story dengan i.. i can accept.. kalau nak suruh sambung citer hal buruk pasal orang yang i tak kenal.. sorry not at home! malas nak tambah dosa kering yang sedia banyak..

I'm not perfect.. same goes to u.. kalau dah rasa perangai macam tahap malaikat..siler kan kondem orang.. jangan macam ibu ketam cuba ajar anak dia berjalan lurus.. sendiri perangai tah haper.. tapi sibuk dok kata hal orang lain.. ambil cermin gedabang tuh..cermin diri anda..

Cik Bambam dalam family.. memang suka buat hal sendiri.. tengok event jugak lar nak bercampur..but mostly suka duduk dalam bilik tengok movie, main games and blogging.. kekadang berita pasal adek beradek sndiri pon malas nak amek tahu.. sebab apa? sebab daku malas nak masuk campur.. kang kalau daku masuk campur.. FOR SURE semua jadi makin teruk..! korang nak??

Even kalau mak tanya details pon.. daku jawab yang seringkas mungkin.. and kekadang kena marah ngan mak sebab daku tak amek tahu.. marahlar.. tak kesah.. janji daku tak masuk campur hal orang.. and korang jangan masuk campur hal daku.. understood!

In friendship.. YES I WAS A GOOD LISTENER! but kalau orang lain dah sibuk brtanya banyak-banyak... hal yang kekadang daku anggap remeh.. jawapan daku senang jek.. AKU TAK TAHU.. and HENTAH lar.. padahal.. beribu rahsia daku dok pegang.. tau tak pegang rahsia kawan-kawan nie kekadang menjadi bebanan yang tak tertanggung? so tolong ringankan beban saya dengan tidak bertanya jika ia tidak berkaitan dnegan anda..

Paling sakit hati.. bila daku dah ambil tahu hal orang.. orang COP daku sebagai JAGA TEPI KAIN orang.. YES! dorang tak faham kita nie sangat concern hal mereka yang kita rasa kita perlu ambil tahu.. sebab apa? sebab kita sayang mereka and tak nak mereka hanyut..

Maaf kalau entri ini serius.. sebab kekadang daku dah JEMU dengan orang yang SIBUK CARI KESALAHAN orang padahal diri sendiri TIDAK BETUL.. saya buat salah saya harapkan orang tegur.. bukan dah tahu saya salah..tapi dok canang cerita dekat orang lain!

pffftttt~!


4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Nurul Ain Umor said...

i sangat takot ngan entry kali ni cik bambam...jap lg i update post..mst cik bambam lega...mlm2 sket eh? (^_~)

Ila said...

akak pun suka dgr citer tp kureng bab citer2 ni

b a m b a m ' s said...

@Nurul Ain Umor
takot ekkkk..ko pon buat jugak ekkkk..ahhahahah..ok2..kang aku baca entry ko!heheheh

b a m b a m ' s said...

@Ila
hahahaha..samo lar kak.. dpt dosa subahat jugak.. =.='

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...