Bambam's Addicted

BESTFRIENDS games! korang pernah buat??


Korang amek sehelai kertas.. nak guna Microsoft Words pon leh gak.. Then korang wat 3 column.. Column 1 korang tulis KEBAIKAN yang ada kat sahabat korang.. Column 2 korang tulis KEBURUKAN kawan korang.. Column 3 korang just letak REMARKS..

Apa yang korang perlu buat sekarang!


Korang list lar apa kebaikan and keburukan sahabat korang tuh kat kertas..  Contoh Cik Bambam buat..

Kebaikan: Aku suka bila kau ada bila aku ada masalah and ko dengar sampai aku habis cerita tanpa menyelit or menyampuk.. :) and bla bla bla.. 

suka ati korang lar nak list sampai lapan puloh lapan kebaikan ker..then..

Keburukan: Aku tak suka lar ko suka tipu aku! and bla bla bla

Remarks: Aku harap kau JUJUR ngan aku pasni walaupon perkara tuh memang akan menyakitkan aku. Kurang sakit kot dari kena TIPU and tau KEBENARAN lak.. double beb!

Bila dah siap LIST korang tuh.. korang tukar.. kasi sahabat baca... cuba tengok reaksi dorang and korang lak macam mana.. means SAHABAT korang pon akan buat benda yang sama macam korang buat jugak..

KENAPA KORANG HARUS MAIN GAMES NIE??

Try to improve ourself babe.. diri kita nie tak akan semuanya akan orang suka.. saper yang mampu menegur kita kalau bukan family and SAHABAT kita sendiri? and SAHABAT kita akan nampak kita nie macam mana more than KAWAN kita yang lain NAMPAK... Try to be more positive.. :)

footnote: GAMES ini tidak sesuai bagi orang yang mudah SENTAP! hahahahahhaha..sebab tuh kita kena pk +ve! sahabat nak kita berubah supaya orang lain akan lebih sayang ngan kita than more to benci kan?! :P

i luv u guys~! =*

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Azza Firza said...

ehem ehem, ekekeke

b a m b a m ' s said...

@Azza Firza
apa ehem2..ekkekek..CB x wat per pon..ehheheh

Rozuan Ismail said...

nice idea..tp mungkin tak praktikal kot utk boys.. mana la diorg nak tulis2 ni..mungkin cakap face to face is better..

b a m b a m ' s said...

@Rozuan Ismail
ha'ah//kat laki x praktikal kot..hehehe..rp laki bini boleh diaplikasikan!kekekekek

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...