Bambam's Addicted

Syurga itu di bawah telapak kaki ibu..so what??!!

Bagi muslim..memang lar syurga di bawah telapak kaki ibu.. bagi yang wanita bujang and anak lelaki kan.. Tapi pempuan dah kawen syurga dia dah transfer department.. pegi bawah tapak kaki suami lak..kekekekke.. Semua orang sayang ibu masing-masing kan? kekadang sanggup bergadai nyawa demi kasihkan ibu.. ibu pon selalu bergadai nyawa untuk si anak.. tapi kekadang gak anak nie tak berapa nak guna tak dengar kata ibu.. macam lar CB.. =_='

ihsan google



SUMPAH cik bambam ko nie memang lar degil.. kalo dok umah tak kena leter ngan Makcik Jameah korang tuh.. itu normal.. abnormal kalau CB tak kena bebel sehari..sebab apa? kan dah bagi tau tadi CB nie degil.. suka ajek melawan.. bukan lar melawan mana pon.. kekadang ada gak argue pendapat kan.. bese ler tuh.. bebel sesama.. pastu masam muka kejap.. pastu baek.. pastu gelak balik.. pastu kuar shopping sesama.. kang gaduh balik.. mula lar tak nak teman mak kuar.. hahahahha.. kelakar der! macam gaduh ngan BF wa cakap sama lu! hehehehe

Alkisahnya.. suppose dis Saturday CB nak join my classmate from matrix nak pergi wedding one of my classmate lar kan.. kat Kuantan lak tuh.. so CB tanya lar omak den nie... minta kebenaran tuh HARUS ek! nak gi jauh-jauh nie.. macam2 leh jadi.. gi KL tuh xper lagi lar kan.. So, pendek citer.. omak den tak bagi.. alasannya sebab jauh sangat.. then dia leh kata tak payahlar.. kawan time matrix jek pon.. bukan close mana pon.. ermmmm..

Mana leh cenggituh.. even tak berapa close tapi tetap sekelas and kami berkawan sampai skang.. then kami pergi konvoi lar mak.. 3 kete cenggituh.. but still dia tak bagi green light!! then CB cakap ar.. " orang lain leh jek pegi.. bila orang nak pergi lak..mak tak bagi.. sama jek pon"  terus mak cakap.. ' Ko nak pegi..pegi lah.." ..Kalau korang.. korang pergi tak? pergi ekkk???

TETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT~!!

Jangan! mulut mak-mak ni masin der.. berapa kilo garam dia telan pon tak tau..kekekke.. and CB mengaku.. CB pernah engkar ckp dia kan.. ehhehe.. macam dia kata jangan kuar.. then dpt kecelakan im injured and kuku kaki hampir nak cabut.. time tuh time Maulidur rasul.. orang berarak ke stadium... CB berarak pergi low yat.. PADAN MUKA KO!

Mak pesan jangan balik lambat.. balik keje terus balik umah...time tuh bulan puasa and CB kena wat stock take kat one of comp warehouse.. balik keje CB singgah jumpa kawan kat tempat len.. makan and buka puasa.. after dat nak balik.. CB sesat giler sampai tak nampak jalan pulang! Bawa kete macam orang gila.. dengar lagu raya Airmata Syawal by Siti Nurhaliza.. ngan aku pon nanges dalam kete tepon mak kata sesat! hahahhahahhahahahha..  imagine.. dari Puchong and sesat sampai ke Salak Tinggi..???PADAN MUKA KO! tepon mak then baru nampak jalan.. ngan omak den pon syahdu di hujung tepon..huhu..

and banyak lagi lar wehhhhh..!heheheh..malu ank citer anak durhaka ini..uhuk~ tapi apa2 pon CB juga lar peneman dia kat umah kannnn.. nak kuar pon ajak dennnn.. gi boli makanan pon ajak dennnn.. malam2 tgk TV pon ngan den jugakkk.. meluahkan perasaan pasal my sis and bro pon kat den jugakkkkk~ heheheh.. 

Kesimpulannya! baik aku jangan ikot gi Kuantan tuh.. kalo pergi jugak.. takot kete rosak tengah jalan jek nanti..ehheheheh..takot der~

YES she's funny!hahahahhaha..

5 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Kech Hidayah said...

hah!patutla tiba2 tak mau pi.bgtau la kat fb tuh elok2.ko tulis macam sbb kan bf aku nak pi ko xdpt pi.lempang laju2 satgi.saje je kan nak buat aku rasa bersalah.pang!

b a m b a m ' s said...

@Kech Hidayah
hahahaha.aku dh bagi tau lia..dia yg x fwd..ekkekeke..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

perbuatan tanpa restu Ibu ni.. mcm2 boleh jadi. So jgn degil2 lg. dah kawen sok br rasa betapa benarnya cakap ibu.. mak selalu ckp.. kau buat kat mak arini.. nanti dah kawen esok anak kau pula buat kat kau!.. kata2 tu paling menakutkan

b a m b a m ' s said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
yup..selalu gak mak remind CB pasal tuh..hahahaha.. so sbb tuh CB x pegi knduri kawen tuh..kekekek

Anonymous said...

yup..btl tu..kan akk selau remind..sbb akk dah pernah alami..bkn senang nak jaga anak dara sorang2 tau....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...