Bambam's Addicted

Bila anak buah dah besar..

Budak perempuan ni.. kalau time kecik.. bole lar kita main-main play around.. tapi kalau dah besar nie.. bak kata orang.. dah anak dara.. tak kan nak ajak bermain lagi kan? So, kalau ngan anak-anak dara CB yang dah besar nie.. mostly CB ajak bersembang jek lar.. dah besar pon.. kekadang kelakar jugak menyembang ngan dorang nie..

Anak-anak buah paling tua.. dua-dua sebaya and now dah darjah 5..
Duluuuuu... masa dapat anak buah.. den baru Form 4.. okeh lar.. tak ada lar tua sangat untuk dapat gelaran aunty kan?!! keh keh keh.. yang tudung pink tuh, nama dia Esya.. CB jaga lepas habis pantang.. now dah darjah 5.. still pandang hari-hari dekat umah.. how time flew so fast?

Esya-Mimie
Then yang Mimie bertudung hitam ni lak.. anak kakak dekat kelate.. jumpa time cuti sekolah jek.. tuh pon 4-5 hari jek balik.. ehehehe.. dah anak dara dah mek.. dah datang bulan pon.. terus rasa tua bila ada anak buah dah period nie! hahahahhahah.. Mimie matang sikit dari Esya nie.. Mungkin sebab adik ramai and jarak pon dekat-dekat jek.. pastu dia ni kaki sinetron! sampai FB pon nama watak sinetron.. gambar pon banyak gambar sinetron.. dia dok gila tengok cerita Nada Cinta tuh.. sumpah lar aku tak leh terima cerita tuh.. berjela sangat.. huhuhu.. Then tadi ada lar chatting ngan si Mimi dekat FB..

Kekadang sentap gak borak dengan anak buah sendiri nie.. -.-'
Ini baru si Mimi.. Kalau CB dok borak dengan sorang lagi.. Si Esya tuh.. lagi nyakitkan hati.. kekadang bergaduh ngan dia.. heheheheh.. Dorang pon dah tahu... achik dia ni suka bebenor lar ngan Remy Ishak.. Kalau tengok cerita.. ada jek skrip tambahan keluar..

Me: Ehhh..tukar cerita BF achik nak start dah..
Esya: Alar.. Bukan Remy Ishak kenal achik pon..
Me: Ehhh.. memang lar.. tapi mana ko tahu jodoh..
Esya: Remy Ishak pon belum tentu nak dekat Achik..

Me?? rasa nak buat muka

Ada aku kisahhh??
Haaaa.. kekadang memang annoying ngan bebudak nie.. rasa nak tambat sorang-sorang kat tiang elektrik depan rumah.. tapi kalau depa tak daaa.. sunyi pulak nak cari teman gaduh.. tak kan nak bergaduh ngan omak den lak kan? hahahhahaha..

6 from 13 of my niece+nephew


15 ratus ribu orang tambah perasa! :):

pena rozie said...

nakal ajer pic 2nd last....

Iffah Afeefah said...

ramainye anak buah

shandye. said...

i baru ada sowang anak buah. insyaAllah raya ni dia dah mula pandai berjalan.

teehee...

=)

faa.rosli said...

bestnyer ade anak buah. faa xkan merasa nak ade anak buah selagi faa xberanak sendiri.

sbb anak sulong. haha.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ko ne memang ada ciri keibuan lah.. pe lagi.. cepat2 kawen n wat anak sendiri :)

Cik Bambam said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
yelar top.. aku tngu ko msk minang lar.. errr~ ahhahaha

Cik Bambam said...

@faa.rosli
lorrr.. mana tau adik2 kwn dulu ker.. ahahhaha..

Cik Bambam said...

@shandye.
yelar weh..pasni belajar utk jwb soklan merapu budak2 pulak..huhuhu

Cik Bambam said...

@Iffah Afeefah
yup..and still keep counting.. kih3..

Cik Bambam said...

@pena rozie
tuh pic dlm fb.. muka budak tuh kelakar.. once pndg mcm anak buah sndiri lak.. hahaha

eB said...

aduh citer nada cinta tuh mmg.. x gerak2.. bosan dh... hu3
tapi nk gaks tau ending dier. hik3

ala x nmpk cam anak buah pn... cam kwn2 ader ;p

Amieylee said...

wahhh bestt nye...akak tak merasa ada anak buah sbbanak sulung..tapi belah hubby dh ada 3 anak buah

Novelgurl said...

ngamai ehh..haa..curik tulang haa.hahahaa..kalo sy ngn spupu2 kecik ...mmg sakit je atie rasa..asyik kena belasah je..ahaks~ sabor je la.

tiefazatie said...

jap je masa berlalu kan2..hee

Arol Mubin said...

Seronoknya masa Form 4 dah ada anak buah! Arol nie dah Form 6, bayang2 abg ipar pun tak nampak lagi! Haha. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...