Bambam's Addicted

Kalau aku kaya..

Aku suka bila orang kata.. 

Kau kaya.. tak apa lah...

Serius memang sukaaa.. tapi aku suka lar kalau aku betul-betul berharta.. berduit.. means..memang aku betul-betul kaya.. get it? and aku paling tak suka.. bila orang cakap.. secara sinikal..

Yelar.. orang kayaaaa.. mampu lar..

Well, sekali sekala.. kita faham lar jokes.. but kalau dah banyak kali.. aku cakap Alhamdulillah jek lar.. Malas nak layan.. kot-kot masin mulut korang.. kaya sungguh lar aku masa hadapan nanti..! hua hua hua.. Cuma aku nak cakap kat sini.. Kalau aku kaya lar kannnn.. 

  1. Aku tak buat OT hari-hari wakkk.. walaupun hakikatnya aku memang dah tak ada kerja time OT.. Ingat aku rajin eh balik pukul 8 malam hari-hari?
  2. Aku tak buat side income macam jual cadar nie.. jual kain.. yelar.. orang kaya.. orang kaya duduk rumah jek weh.. goyang kaki tengok cerita Korea dekat TV LCD 49 inci.. 
Kekadang.. fedap gak nak tepis orang mengata ni weh.. aku bercuti.. aku buat bajet dekat setahun.. orang tak tahu.. aku tak ada duit.. aku duduk rumah.. tak keluar hang out dengan kawan-kawan macam selalu.. pastu kena sound ngan kawan kata aku menyombong aku tak keluar dah dengan dia.. *sigh*

Macam ni lar... kalau aku kaya.. aku cakap ngan korang eh.. aku belanja korang holiday pergi cruise.. ehhh.. apa hal pergi cruise.. baik aku bawa korang gi mengerjakan umrah.. ada gak pahala aku kan..

Paling tak leh blah.. kakak aku call pagi tadi.. Hello orang kaya.. (ehhh.. kaya lar sangat..) Kaya lar kau.. baru dapat gaji.. hahahahah.. okeh lar.. aku rasa kaya dalam masa 2 minit.. lepas tolak segala hutang dan perbelanjaan.. aku KAYAP balik.. 

Celoteh Cik Bambam: Ehhh.. orang bujang pon tak ada duit sangat weh evendo kita orang tak ada anak untuk ditanggung.. macam aku kata entry before.. KEPERLUAN KITA BERBEZA.. :)

 

3 ratus ribu orang tambah perasa! :):

miss kinah said...

lain org, lain cre perbelanjaan..kan? hehe

:)

Iffah Afeefah said...

aah kan

kalo jmat msti ley buat sme y xmpu sblum ni

shandye. said...

kalau i kaya...

1. i nak upgrade beli laptop baru. my current one ni bukannya dh tak elok tp dh uzur. dh repair byk kali still mcm kalihamput slow gler. nk buat kerja apa2pun terbatas.

2. i nk beli phone baru menggantikan nokia e66 yg menanti hari nk terbelah dua tu. haha... feeling2 nk pakai bb atau iphone, nk convert nombor prepaid sedia ada jd line.

3. i nk makan kat the apartment klcc lg. omg omg omg... sirloin steak dia sedap gilers.

4. i nk syer dgn kwn i bukan butik. klu dapat ala2 forever 21 tu ke... kan gerrrannndd!

ok. cukup2 berangan. (sambil siapkan tesis)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...