Bambam's Addicted

Survey before nak ke Korea..

Mula-mula nak tengok suhunya dulu..sejuk ker.. panas ker.. dok google tadi.. dapat lar yang ini..

Suhu Korea

Den nak poie ujung April..So suhunya adala 7 to 18 darjah Celsius.. Humangaihhh.. sojukkkkk!! den kek opis pasang 25 pon dah terketar and asyik switch off aircond.. hua hua hua.. nak tak nak kena cari coat lebih tebal bersama gloves and thick scarves!!

Then mata wang Korea lak... mahal ker murah? nak bawa berapa banyak untuk belanja kat sana.. Kak ejen kata.. bawa duit shopping jek.. yang lain semua dah masuk dalam pakej.. TAPI kita mana tahu kot-kot ada hidden charge kan! so baik standby before terlambat!


Ini rate semalam.. so in April akan lebih kurang dan selalunya tak lari jauh lar.. duit kita lagi mahal dari dorang.. so it's mean!! beribu2 duit lar kena pegang nanti! ahhahahaha.. leh lar shopping lebih.. (kalau barang dorang tak mahal lar) dengar cerita barang murah-murah jugak kan... kekkekeke.. suka lar ai~

Celoteh Cik Bambam: Mesti balik Malaysia nanti muka putih-putih kann sebab sejuk??!! =.='

13 ratus ribu orang tambah perasa! :):

YaNa Yassin said...

Waaaa,... jeles nya. Teringat memory g tahun lepas. Duit diorg mahal lah. Barang pun mahal jugak. 1000 won = lebih kurang rm3 kita,.. so brg dia mmg susah nak jumpa kurang dari 1000won.

Shopping murah kat Namdaemon , kalau Damdaemon lebih kurang mcm kat Plaza kotaraya KL ja.

* tetiba terbayang saat di Nami Island.

Cik Bambam said...

@YaNa Yassin
eh yana.. kalau mcm tuh duit kita lar lg mahal dr dorang.. tukar rm3 dpt 1000 won.. huhu.. tp brg lar mahal.. mcm kang indon lar..duit murah.. tp certain brg mahal..huhu..

tq 4 da tips! :P

YaNa Yassin said...

Tue ler,.. rasa kaya giler tuko duit ada sampai ratus ribu, padahal won jerk ( masa tuko dulu dapat dalam rm2.8 = 1000 won )

... yg penting kena beli bb cream kat sana murah giler. beli kat The face shop banyak dapat brg free. Hihihihi.

Sunah Sakura said...

untunglaaa gi musim sejuk...eh, ke musim bunga kak?? hahaha~

Cik Bambam said...

@YaNa Yassin
nak beli byk2 pastu nk jual bb cream tuh! wahahahahah..

Cik Bambam said...

@Sunah Sakura
musim bunga dik non.. tp tetap sejukkkk~ huhuhu

Lelord said...

wah bestnya

cIk JanNah said...

wah bestnya nak g korea..kirim salam pakwe k-pop eh!
haha

nanakimie said...

bestnya CB:)

jgn lupa bli ole2 utk nana ye..heee

Mama Zharfan said...

beshnya!!! berapa bajet holiday korea ni?

mawaddah said...

kelas ko jemah..rege pakej bape hari? bape kena?

nur amalina athman said...

wahh..bestnya nak melancong ke korea..:)

Aidanisme said...

syok nyeeee.... pakej brape rm ni?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...