Bambam's Addicted

Keranamu ayam..

Lunch tadi.. teringin pulak nak makan KFC.. walaupun video staff KFC memukul pelanggan telah berleluasa di seluruh dunia.. itu tidak mematahkan semangat saya untuk membeli Lunch Meal tadi.. usai membeli.. balik ke office untuk makan.. then my chinese colleague ask me..

Waalawehhh!! u so dare to eat KFC ar??!!

Whyyy??? bukan ai yang kena pukul? hahahahha..

Yelar.. tapi kita kasi boikot maa..

Why ai nak boikot? You all ar.. dont simply make conclusion regarding video 3 minutes u have seen.. u just see the ending.. u dont know what happen early maa.. I rasa kan.. mesti customer tuh mulut jahat.. sebab tuh staff tuh pukul dia.. he just lost his patience la tuh..

Hailor.. ai pon rasa itu customer jahat mulut punya olang..

***

Kita senang jek kan judge orang melalui apa yang kita lihat dengan mata kasar.. hakikatnya.. keseluruhan cerita.. kita tak tahu? 

KALAU lar.. manusia boleh bersabar dengan lebih lama lagi.. semua tuh tak akan terjadi..

KALAU lar.. manusia boleh menghormati sesama manusia.. semua tuh tak akan terjadi..

KALAU lar.. quote english Customers are always right.. itu juga tak akan terjadi..

KALAU dah SALAH.. tetap SALAH.. bukan ker?  tak kisah lar kau employee or customer.. merapu sungguh simpulan bahasa tuh....

Lagi satu..

KALAU lar orang yang sebarkan video tuh tak sebarkan jugak.. semua tuh tak akan terjadi.. keh keh keh

10 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Aziela said...

ayam itu tidak bersalah....

Ct Aja said...

benda kalau dah maju..nanti adela yg cb menjatuhkan...kan kan..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

elok juga tersebar supaya majikan tau customer tak sentiasa harus di betulkan walau salah. ada keadaan customer macam tu kena juga di sekolahkan. mcm ada 1 je KFC kt kl.. aparah!

Tyratyra said...

Ermm saya pun rasa customer tu yg mulut jahat. Ingat tak penat ke staff2 yang kerja kat situ. Cuba lah faham sikit.

shandye. said...

hal diorang hal diorang la. nape nk sampai boikot plak?

small minded humans.

Cik Bambam said...

@Aziela
kan.. sian ayam tuh.. huhuhu

Cik Bambam said...

@Ct Aja
adat meniaga eh.. huhuhu

Cik Bambam said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
tgk video mcm mana lak eh.. hehehe.. tau xper.. tah apa2 nak boikot smua KFC padahal 1 brach jek mslhnya.. huhuh

Cik Bambam said...

@Tyratyra
cuba kena kat dia.. baru tahu eh.. huhu

Cik Bambam said...

@shandye.
mayb colleague aku joking2 kot.. hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...