Bambam's Addicted

Ehhhh..Kayanyaaa engkauuu!!

Korang pernah tak kena soklan macam tuh... terasa hati? bengang? sebab hakikatnya.. kau takde lar kaya mana sampai orang nak cakap macam tuh.. at the last... bunyi soklan tuh akhirnya jadi macam perli kita lak..


What daaaa.....................!


As an example..

In April nie.. CB nak pergi bercuti ngan mom and sis ke Korea.. expense semua dalam RM3000.. Kalau dilihatkan pada jumlah wang tuh.. nak keluarkan sekaligus.. memang tak dayo lar den nak ngikot kan.. TAPI.. Alhamdulillah lar company den ni bermurah hati bagi bonus.. so guna lar duit bonus tuh and duit gaji tuh tiap2 bulan kasi potong sikit untuk support mana yang tak cukup kan...

For those yang tak dapat bonus tuh.. apa salahnya every month simpan sikit duit ker.. well.. daku pon bukan menabung sangat pon.. sebab daku main kutu.. salah satu cara nak menyimpan jugak kan.. alaaaa.. beli beg branded ada duit.. beli baju mahal-mahal... kasut mahal-mahal.. tudung mahal-mahal.. and for guy.. beli rokok berdozen-dozen every month ada duit lak kan? ^^,

Tolong elakkan..

Berkata pada si empunya badan.. kau kaya kan.. kau lar belanja aku.. waaaa.. for 1st time.. boleh lar terima as a joke.. but if dah repeat2 and push banyak kali.. bukan suruh belanja.. jadi arahan lak kena belanja.. family daku sendiri pon daku tak mampu nak support.. apetah lagi kengkawan dan sahabat handai saya sekelian yang saya sayangi ini..

Dan tolong elakkan jugak..

Pesan souvenier dan barang-barang pesanan yang tidak ketentuan hala pada bakal pelancong.. Almaklum lar.. duit dorang pon terhad.. kalau ada rezeki.. ada lagi gift.. dan pada si pengirim tuh.. jangan nak kirim pakai air liur jek.. kalau si bakal pelancong adalah anak jutawan.. well... boleh lar begitu ek..

Celoteh Cik Bambam: Ada sesiapa nak ikot gi Korea ker? Offer still on.. boleh lar contact me.. FB di sebelah sidebar kanan tuh eh.. terima kasihhh.. and please jangan suruh daku belanja.. daku tak berkemampuan lagi nak belanja korang okeh.. :)

1 ratus ribu orang tambah perasa! :):

cikjaja said...

betul3...aku kengkadang geram jgk klu gi jalan org pesan mcm2..tapi bile dia gi bejalan xingat pn nk beli pape untk kite...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...