Bambam's Addicted

Last day at KK.. Bye-byeeeee!!


Hari ni hari terakhir.. kita orang pergi 3 hari 2 malam jek.. okeh lar tuh.. tuh pon macam tak puas nak berjalan.. macam banyak jek tempat nak pergi lagik.. uhukkkkk~ 

Last day nie.. kita orang habiskan masa dengan shopping ajek.. mak nak beli barang basah.. nak beli ikan lar.. nak beli udang besar-besar tuh lar.. nak beli ikan kering lar.. nak beli udang kering lar.. nak beli sotong kering lar.. haaaa.. segala jenis benda dia nak hangkut.. yang peliknya tuh.. ikan tenggiri pon nak beli kat sana.. macam kat Semenanjung dah takde ikan tenggiri agaknya.. bila cakap jek.. dia balas.. sini murahhhhhh~ haaaa.. murah lar sangat.. campur transport.. kot-kot terlebih muatan kena tambah duit lagi..!! (memang sah balik tuh ada yang kena pegang naik atas flight)

Kita orang pergi Pasar Tamu
Kat sini macam-macam jual.. macam Pasar Karat JB tuh.. ko nak beli ptes ada.. barang antik ada.. kerepek ada.. souvenir ada.. macam-macam lar.. cari jek.. macam-macam mende ada dalam tuh.. den beli  bracelet jek.. hehehehe..Dah meriah dah time ni ngan tanglung.. almaklum lar.. dah nak CNY kan..

Ini Balai Kebosanan! (hahahaha.. kita tipu jek..sebab bunyi dia ala2..kekeke)

Ini pasar basah..

Ini udang saiz XXL..
Puas giler makan.. sejak balik dari KK hari tuh kan.. mak dok masak Udang masak lemak cili api.. udang sambal.. pastu nak masak Butter prawn lar.. wahhhh.. pegang udang baru terasa..!! hehehehehe..

Ratu pasar..! hua hua hua
Ini lak pasar kering
Then after packing semua benda basah nie.. Ehhh.. korang bungkus elok-elok tau.. nanti ada lak wat sedekat kat orang imegresen KK tuh.. tak lepas bawa naik kalau tak pack elok-elok..

Pastu kita gi lunch dekat sini lak..

Sala Thai Restaurant (abaikan aku yang makin tembam =.=)

Orang kebuluq tak pandang mana dah..
Last sekali.. sebelum flight balik.. kita orang singgah Muzium Sabah.. dah datang sini.. kita kena tahu jugak sejarah kat sini kan.. lagi pon.. boleh tahan best jugak Muzium Sabah nie.. ai suka jek.. ada rangka ikan paus terbesar di Malaysia kat sini.. panjang and besar giler hokey~!!!

Inilah Muzium Sabah

Ini Model Muzium Sabah (ehhh.. takkan korang percayakan!hehehehe)
Ini lak beg paling besar kat Malaysia.. Try angkat sampai besok pon tak beralih
Then ada Culture Village jugak.. tapi aku jek lar eksaited nak pergi.. mak lak tak nak pergi.. kata kena turun tangga menjunam.. kang saper nak angkat dia naik atas.. semput naik tangga tinggi-tinggi.. sabar je lar ngan omak den ni kan.. abang den pon tak nak.. akuuuuu jek yang eksaited nak pergi.. ehhh.. bukan selalu kan pergi Sabah.. ntah-ntah ni sekali seumur idop gi Sabah.. heeeee~ Bila semua tak nak pergi.. maka dengan itu..


Bye-bye KK..!! See u later!

Abang ngan kazen ada buat planning.. nak pergi lagi next year.. tengah bulan ker.. tengok tiket murah.. kali ni nak pergi ngan kazen-kazen and family we olls yang lain lak.. lagi ramai lagi happening kan.. lagipun tak rugi kot pergi nie.. next time leh lar lawat Pulau lak.. dis time tak leh pergi sebab cuaca tak menentu jek kan.. Kenangan kat KK nie.. kasut kita tercabut.. nasib baik bawa selipar..huhuh.. sabauuuuuu je lar~

Celoteh Cik Bambam: Ehhhh.. nak adiah dari KK tak?? Meh lar join GA dekat SINI yoooo~!!

5 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Mama Ema said...

akak pun plan nak pergi KK bulan 3 nanti...3 hari 2 malam jer...sebab dpt tiket murah tu...

Nana said...

owh tak sampai plak kt sini...
tak tau celah bedah mana muzium
tp aritu g pon xsempat nk jalan mana..
g kundasang
g manukan
terkejar2

Aziela said...

Eh..eh...model muzium tu mmg nampak slim betul... lain kali posing mcm model tu yer...

Cikpuan rara said...

udangggggggggggggggg sedapnya.

eB ezrin said...

x nak babai. hu3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...