Bambam's Addicted

Bersuka ria di Genting!

Ingat tak entry yang INI.. yang pasal CB dapat tiket free pemberian my luvly bro and sis.. So last Friday dated 30 December 2012.. Sebelum kupon tuh expired..baik beta pergi naik ke puncak kan.. sengaja tau amek cuti hari Jumaat coz tak nak pergi weekends.. Nanti penuh.. nak kena beratur panjang nak naik semua mende alah tuh pulak kan..


CB pergi berdua jek dengan my sis.. awal pukul 730 pagi dah gerak dah.. masa tuh tak decide lagi nak pergi Genting macam mana nie.. nak naik bas sampai ke puncak ker? nak parking kat mana? mesti penuh dah lar ngan orang nak pergi kerja kan.. So we decide drive aje lar.. CB drive lar dari Nilai to Skyway Cable Car.. nasib baik tak semput vivakuu kan.. ehheheheh.. Naik kabel car dalam pukul 930 gitu.. okeh lar.. tak hujan.. tak panas.. redup jek nak main semua tuh..

Mari kita naikkk!!

Kita org satu kereta kabel ngan foreigner Indian guy
Bising yang amat dorang tuh.. suddenly cable car stop kat tengah-tengah tuh.. cuak masing-masing.. hahahahha.. dorang siap berlawak.. We have to jump! we have to jump! haaaa.. jump lar kau kalau nak jadi hantu Genting kan! daku berlawak ngan dorang.. u can't jump.. u have to walk~ hahahahahah.. macam mana nak jalan kalau kat tinggi macam tuh.. nak cecah rumput pon lom tentu hidup laie.. :P

Cantikkaaannn~

1st ride dah naik Flying dragon
Naik mende alah ni pon dah terjerit macam apa.. al-maklum lar.. daku gayat and penakut.. heheheheheh..

Besarnyaaaa hakuuu~ wuwuwuuwu

Trademark bergambar kalau gi Genting kan.. kita orang siap bergambar dalam bas lagik.. ehehhe.. tapi tak nak upload.. jelek tengok muka sendiri.. =.='

Then kita orang naik Rejang boat ni.. abes lecunnnnn gua punya seluar+baju!
Lain kali kalau nak naik benda alah ni.. kena naik bila nak balik.. so kalau basah takde lar nak bawa sampai ke petang kan.. sebenarnya kita orang malas nak tunggu petang.. sebab tuh main naik ajek mende alah nie.. 1st time naik jugak.. nasib baik la adikku bawa extra pashmina..dapat cover separuh badan dari basah.. kekeke.. tapi adikku lak yang basah.. habis seluar dia.. ekkekekekeke.. Gila gerun naik mende ni.. naik bukit takde belt.. turun lak laju gedebushhh.. lantak kau lar kalau terhumban.. so kena pegang besi kat dalam tuh kuat-kuat eh..

Kesian dia tak dapat naik...
Alkisahnya memang nak naik.. beria dia pujuk CB nak naik.. daku ni lar penakot.. nak naik benda alah nie.. sorry lar! tapi sebab kesian.. dengan keberanian yang bersisa.. pergi aje lar teman dia naik.. sekali... beg kena simpan kat locker.. tak boleh bawa beg or letak kat tepi.. so tak jadi naik lar.. tuh yang kecewa sampai melekat kat besi tuh.. kah kah kah..

Daku seronok sebab tak dapat naik! kah kah kah

Then kita naik roller coaster pulakkkk!

Muka tak takut naik roller coaster!
Sebab dah pernah naik dulu.. so naik untuk kali kedua takde lar takut sangat kan.. sebab kali pertama yang buat kita gerun.. tapi cuak tuh tetap ada ngkooooo~!!! Before dat kita orang gi bersenang-lenang dekat Pirates Ship.. santai jek main.. macam main buaian jek feel dia.. ehhehehe

Last game outdoor..!!! Spinner!
Perggghhhh~!!! lepas naik benda alah nie.. terus daku pening sampai nak muntahhhh!!! naik benda lain takde lar cenggini.. adik CB pon kata kecut perut.. takde la takut sangat..cuma pening lar.. sampai dah tak boleh naik mende alah lain.. kita org decide.. jom lar balik.. baik kita pegi tempat lain pulak... gi kat indoor pulak ker kannn..

Bye-bye outdoor theme park!
Nak main indoor games.. usha kat sana.. tak tahu lar mana satu games dorang yang leh pakai gelang all park nie.. usha-ushaaa.. semua kena beli token and berbayar.. apa kejadah lar dorang nie kan.. just cuci mata tengok show.. then adik pergi bantai shopping kat Cotton On yang kununnya ada diskaun time tuh.. sekali salah tengokk.. habis duit ngko kat atas genting tuh shopping baju jek.. ahhahahahahaha.. selamat lar daku tak berbelanja.. kih kih kih

Muka terpedaya and muka bengang makanan tak sedap
Sebenarnya nak makan kat R&R Genting Sempah tuh.. lagi murah and sedap.. tapi nak alas perut.. dah lapar sangat sampai naik pening kepala.. kita orang makan lar satu kedai Halal kat sini.. kelas kau.. nak order pakai kayu jek.. kat kayu ada nombor hidangan yang korang nak order tuh..heeee~

Makanan yang tak enak tuh.. tomyam+santan!  boleh kena ngan tekak korang??
Saper suh beli pelik-pelik kan.. tengok macam kakak dia nie.. order Mee Wantan jek kekdahnya.. habis licin makan 2 beradik kesudahannya.. heheheheheh

Boleh lar telan..

Lepas makan kita balik.. tiket ni tak digunakan keseluruhannya... huhu

Time balik lak.. satu cable car ngan foreigner from Iran pulak.. huhuhu


Balik berkabus sampai separuh jalan.. memang tak nampak apa-apa..

Balik tuh.. kita orang tak balik terus.. kita orang pergi Ladang Stawberry Genting pulak.. dekat jek ngan jalan exit Skyway Cable.. next entry ai share wit u olls okehhhh!! :D

8 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Hanih Borhan said...

Tak pernah lagi jejak kaki kat sana. Teringin weyh!!!...

amiey lee said...

hamboiii bestt nye cb ke sana..ngt nak naik gak hujung bulan nih..dulu naik hujan kt atas sepnajng masa kt indoor aja..
hishh strawberry tu mcm menraikk aja..

Mr.Clive said...

untunglah weh ko dpt weather kat outdoor tu clear.2 kali dah aku g aritu kabus teruk giler,xleh nak main kat outdoor.so stay jer la indoor. -_-

Mama Zharfan said...

dh lama me tak pegi genting..time bujang2 me kerap benor pegi sana hehehe

Lelaki Ini said...

tak pernah pg jugak!
rasa sgt2 best nmpak!

eB ezrin said...

tringin nk bwk anak2, tapi pakan dayio, mama drg yg x leh men. hu3

-budakmusyuk- said...

bam.. tak main go-kart ker?
aku kalo gi genting makan kat marry brown jer.. ada nasi.. selera orang melayu la kan katanya.. hikhik

Iffah Afeefah said...

tringin nk g lg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...