Bambam's Addicted

Nama pilhan JIN untuk anak mereka?!

Emak CB bersembang ngan CB.. dia dok cerita pasal jin pon ada beri nama untuk anak-anak mereka and sometimes manusia pon berikan nama yang sama untuk anak mereka.. Emak tengok dekat TV.. seorang ustaz bercerita pasal ini.. alkisahnya bermula pasal sihir..




Mostly anak-anak yang diberi nama serupa dengan nama anak jin nie.. waktu kecilnya.. mudah menangis ketika dipanggil nama.. atau mudah mendapat penyakit pelik-pelik.. Di antara nama-nama gabungan jin-manusia ini adalah seperti..
  • Balqis, 
  • Qistina, 
  • Batrisyia, 
  • Erisya (Arisya), 
  • Dzakwan, 
  • Najwa.
Wahhhhhh!! U know what.. one of my niece nama dia Batrisyia.. memang waktu dia kecil-kecil.. dia memang kuat menangis sampai orang kata dia kena sawan tangis.. sampai lar sekarang.. perangai pelik sikit.. hahaha.. degil.. kekadang tak dengar cakap.. maybe anak jin tuh kompius.. dia ingat orang panggil nama dia eh.. tuh dia kacau manusia yang nama Batrisyia tuh.. tapi jangan risau.. pada sapa-sapa yang dah bagi anak-anak dia nama sebegitu.. tak perlular pergi tukar nama dan angkat sumpah nak pergi tukar nama kannn..

JUST!

Elakkan memanggil nama itu.. for example.. my niece nama dia Afrina Batrisyia.. so kita orang kena panggil dia Afrina ker... or memang kita orang kat umah panggil dia Along coz dia sulong.. jadi pasni xleh lar aku nak jerit2 or marah dia ngan nama batrisyia.. kang takut dia ngamok macam kena naik jin.. hua hua hua.. One of the website pon ada cerita pasal nie.. boleh cekedout dekat SINI..

Celoteh Cik Bambam: Mak lak dok salin ayat senang jodoh.. dia pon bagi tahu kat den..amalkan Surah Al-Baqarah ayat 1-2 (kalau tak silap)..kena tanya pakar nie.. :P

5 ratus ribu orang tambah perasa! :):

fadh leyanie said...

owh,,baru tau :)

Prettywrite said...

waahh..1st time tahu nama anak jin ni cb..hehe..anak buah ex dulu nama batrisya..memang suka nangis n manja gak..tapi panggil syasya..hehe

Prettywrite said...

tang ayat senang jodoh tu yang nak tahu gak tu..hehe..update k..:)

AYuNG said...

aiyo...

baru igt sok2 dh kawen nak letak nama anak balqis..hehe:)

Arol Mubin said...

Nama sedap2 tapi serupa dengan nama anak jin pulak! Nanti kalau Arol ada anak, bagi nama Aida Adlina jelah sonang. Confirm comey! Kan? ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...