Bambam's Addicted

LUNCH | Makan-makan di PEPPER LUNCH, Sunway Piramid

Last week.. nak hangout with one of my besties dekat Sunway Piramid.. Sampai lebih kurang pukul 12 macam tuh.. after beli tiket wayang cerita The Muppets.. coz CB bawa sorang anak buah.. nak tengok cerita lain macam kurang sesuai.. nak tengok Happy Feet dah tak ada lak.. nak tengok cerita Puss in Buts adek pulak tak nak sebab dia dah tengok.. grrrrrr lepas tuh.. dah beli tiket cakap 2.30 pm.. orang tuh salah dengar cakap 12.15 pulak..  before masuk wayang baru sedar tix salah print.. my mistakes jugak lar tak check kan..hahahahah.. Mengamok daku di kaunter tiket.. nasib baik boleh tukar.. daripada seat belakang sekali terus ke seat depan sekali... argggghhhhh~!!

Okehhh.. continue cerita.. tak tahu nak makan kat mana.. coz kat Sunway Piramid tuh.. bukan selalu pergi pon.. then adik dok cakap-cakap.. jom lar kita makan dekat Pepper Lunch.. hari tuh kan Cik Epal ada buat review pasal restoran ni.. macam sedap jek.. jom kita try.. ahhahahah.. We olls pon agreed makan kat sana! ehhehe

Beef pepper rice wif soup for my sis
Si Aqil pon jadi jakun.. ai pon jakun jugak..hahahaha..
 Orang ni bagi.. kita kena masak sendiri.. so tengak sizzling tuh.. kita kena masak daging tuh cepat-cepat.. kang ada yang makan daging mentah2 tuh.. nak pedas buh cili or sos.. then kita gaulkan ajekkkk.. Menu dia ada side dishes.. air wif soup/mashed potato/dessert. So pilih lar yang mana berkenan.. Kita orang pilih semua hidangan dengan nasi.. lapar woooo~

Kawan CB pilih Double Burger Steak with rice and dessert ice cream
Ice cream dia macam pelik sikit.. coz dia tabur susu tepung ke apa kat atas ais krim tuh.. perggghhh~!! rasa agak pelik ckit eh.. tapi ditelan juaaaa.. hahahahha...

Ini CB punya.. hahahaha.. Beef Sukiyaki with rice and mashed potatoes..
Kalau korang nak tanya daku apa beza daging tuh ngan daging local.. hentah.. tak dapek den nak jawab.. for me macam sama jek rasa.. ahhahahaha.. mashed potatoes tuh lak den bagi kek anak buah den.. dia punya menu nan hado..so share lar ngan aunties dia kannn.. :P

Kita share eh achik.. Yelar-yelar..

Ini pulak my besties.. Makcik Lala.. hahahahhaa..
 Then.. after makan.. kami pon pergi berjalan-jalan cuci mata.. makcik Lala hebat shopping.. adik kita lak galak mencari baju dinner dia.. kita lak.. sibuk cuci mata.. hohoho.. price baju-baju kat sana not bad okeh! baju pon banyakkk espicially dekat Asian Street Market ke apa tah.. banyak yang cantik-cantik.. beg pon lawa-lawa.. ingat nak rembat bag satu.. tapi kena tahan nafsu dulu.. banyak benda lain yang perlu digunakan untuk balance duit yang tak berapa nak ada.. -.-'

Celoteh Cik Bambam : For more details regarding Pepper Lunch nie.. korang leh lar usha dekat website dorang di SINI.. Price pon average same as another fast food restaurant.. but for me.. It's quite expensive.. Nak makan sekali-sekala boleh lar kot eh.. :)

28 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Mira Adzlia said...

sedapnye...huhu ^_^

eB ezrin said...

sedapnyer, biler la nk try nih? hu3

Cik Jingga said...

syok pulak tengok orang jalan2 cari makan..hoohohohoh..

Prettywrite said...

ni yna kalau 1st time nak try ni tgagap2 jugak kot nak makan situ..nak kena masak2 lagi..haha..

cik ika said...

aiyak..meleleh air luih ni tgk makan uh sume~~

AdyBudika said...

aku teringat cite teppanyaki yg pernah aku pinjam dulu!!!

sarah mohamad said...

Nampak macam tak kenyang jekk HEHHEHE

alyrds said...

uik~ mcm mentah jer daging tu...bw skali :) ... nak try test la nantik!

Arol Mubin said...

Gambar kak Aida takde pun? Mesti rupa dah macam ular sawa kekenyangan, so malu nak ambil gambar. Haha! :D

Ct Aja said...

wah laparnya..hiihihi

~diAhOntHeblOg~ said...

halamak..tang baju tu best!

Nana said...

wah menarik ni mcm tepanyaki style ni

THE LEKAT LEKIT STORY said...

mana2 mesti ada anak buah kan CB?? baik untie ni.. makanan nampak mcm menarik tp menu daging2 ni kita kureng.. or lebih senang x makan la

Zana Adieyza said...

trs lapar!! nmpk sedappppppp...

Cik Bambam said...

@Mira Adzlia
boleh tahan la.. :)

Cik Bambam said...

@eB ezrin
nnt kuar lar mkn ngan abg shah, kids and oma! :P

Cik Bambam said...

@Cik Jingga
kalau mkn lg seronok! ahhahahha

Cik Bambam said...

@Prettywrite
alar.. CB pon sama.. org tuh siap ajar lagik..ahahha.. jgn malu2 tanya.. :P

Cik Bambam said...

@cik ika
aiyooo... jgn kasi basah ini belog eh.. hehehe

Cik Bambam said...

@AdyBudika
aku pon lupa mana simpan cd tuh..hehehehe

Cik Bambam said...

@sarah mohamad
ehhh.. kenyang laaaa.. huhu.. byk sbnrnya tuh..

Cik Bambam said...

@alyrds
sbb tuh kena masak lar yang oi.. xkn nak mkn dgg mentah..ehhehehe

Cik Bambam said...

@Arol Mubin
hahahahha.. keji ko kannnn!!!

Cik Bambam said...

@Ct Aja
ehheheh.. saya kenyang.. hik3..

Cik Bambam said...

@~diAhOntHeblOg~
best giler brg kat sunway piramid tuh kak diah oi~!! ehhehe

Cik Bambam said...

@Nana
ha'ah.. mmg teppan pon..hehehe

Cik Bambam said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
sengaja bawa anak2 buah berjalan..sian dok umah jek kan..ehehhe.. ada ayam lekit..jgn risau..eheh

Cik Bambam said...

@Zana Adieyza
mmg sedappp! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...