Bambam's Addicted

SENTAP!

Semalam ada wedding dekat kampung.. Feeling semalam nak pakai baju kurung baru.. ahaks~ ukuran pon baru.. bukan sebab makin kurus.. nasibah badan makin membesar.. tense mak!!! 

Dah iron baju.. feeling.. santeknya baju ai..! ahhahaha.. lupa lar nak tangkap baju silk Kemboja tuh.. korang tau tak.. beli kain pasang.. meter tak cukup u olls~ kain kena beli kain lain.. !!! so akak taylor matchingkan dengan kain pelikat.. but still nice lar.. :P

Sekali dah pakai baju kurung tuh.. mula lar perasan.. apesal baju ni kecik ek?!!

Makkkk!! baju Aida kecik lar.. sempit lar kat bahagian bahu nie.. 

badan ai nie bidang.. bese lar.. rangka tulang jenis besar.. huhuhu.. sekali mak pon cakap.. sampai terkoyak bahagian ketiak dia wehhhh!

Bukan baju yang kecik.. kau tuh yang besar!

Ai mampu senyum sinis jek.. kecik ati ai tau.. sedih lar.. penat diet bermatian dulu.. skang semua dah hampeh.. muka dah melebar macam dulu.. pakai baju time dah 'kurus sikit' dulu pon dah ketat.. jeans pon samaaaa.. baju kurung pon samaaaa.. sedih mak!!

Macam mana nak kembalikan mood berdiet balik nie???? jom buat contest saper leh kurus dengan cepat..dia dapat adiah.. semangat waja sikit nak diet kan! hik hik hik.. ade saper nak join ker??? Dah tak kuat semangat nak tahan nafsu makan..wuwuwuwuuu~ kan best lagi banyak makan lagi cepat kurus ek! hik hik hik

26 ratus ribu orang tambah perasa! :):

dwaty said...

hahaha.... cik bambam la buat contest tu... makan epal hijau tuk kekalkan berat badan... tapi make sure kena kurus dulu... hehehe

tengah mencuba... harap2 menjadi...

AYuNG said...

haha..try la p pulak...kot mau deh turun..:)

caiyok2!

eB ezrin said...

hik3... baju tuh kecut kot x? >_<

Makbed said...

kalau hadiah dia threadmill takasima, mau gak join.

Iffah Afeefah said...

ermm kene kuruskan badanla cmtu

utk sihat

Cik Rose Cute said...

hihihi...buat dulu contest tue...mesti ramai yg join hihihi

Aziela said...

sebenarnya, kalau nak diet nie, kena ada geng....kalau harap kat diri sendiri sensorangg payah yang amat. Sobab tu lah den tak kurus2 laie..Tak do geng..hehehehe. Kok ado geng, buleh boronang kek laut sesamo, buleh joging potang2 sesamo...ko cover den, den cover ko.. makan pun menu sihat sesamo. Ini harapkan omak. Omak bising soh kurus, tapi masak mcm2 kek rumah..Tak makan kang..sombong ngan makanan plak..doso tu... Ha..susah kan..

Lelaki Ini said...

napa tak upload pic??
nak komen..
or nak kutuk
hehehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau dpt la sedut lemak org2 yg nak kurus.. nak jugak sedut sebabnya kita ni asyik mengurus je.. susah sgt nak mengemuk..

Cik Bambam said...

@dwaty
kita yg jadi penganjur lar nie? ahhaha.. feninggg~

Cik Bambam said...

@AYuNG
contest JM5 dulu dah join! ahhaha

Cik Bambam said...

@eB ezrin
x bsh pon lagi kak.. eksaited nak terus pakai.. ehhehe

Cik Bambam said...

@Makbed
wahhh!giler babengg~ xyah buat adiah dah makbed oi.. baik den balun sowang..ahhaha

Cik Bambam said...

@Iffah Afeefah
yup.. sihat dan kurus.. :P

Cik Bambam said...

@Cik Rose Cute
cik rose ke antaranya? ehehhe

Cik Bambam said...

@Aziela
tau xper kak! jom lar kita dok dekat2... leh together2 joging..hehehe

Cik Bambam said...

@Lelaki Ini
sebab tuh xnk upload.. tau ada yg nak kutuk.. ekekek.. x sanggup rasanya! ehhehe

Cik Bambam said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
kann~ kitalah paling dermawan.. org pertama yg kita dermakan dekat lekit..ehhehe

~diAhOntHeblOg~ said...

makan byk xpe..mlm kasi lari setempat..ekeke..die cover balik..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

uik..seminggu akak tak sebut2 diet terus hilang mood nak diet ke dear.jom2 diet sama2 akak

EZAN IDMA said...

jom la diet sesame

tiefazatie said...

xpe sis..diet2..hee

Cik Bambam said...

@~diAhOntHeblOg~
lari atas katil leh kak diah? ekkekke

Cik Bambam said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)
jom2!! tekad nak diet balik nie..huhu

Cik Bambam said...

@EZAN IDMA
hahahah.. nak joging berapa pusingan ni ezan?? :P

Cik Bambam said...

@tiefazatie
marikkk!! :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...