Bambam's Addicted

Pengalaman SPM anda?

Bila nak kenang balik kenangan time ambil SPM dulu.. CB ambil SPM dulu tahun 2002.. Sekarang dah 2011.. Dah 9 tahun wooo~  dah kertu ai rupanya.. kekekekekek.. Hari nie bermula lar adik-adik nak berperang ngan SPM.. alar dik.. SPM lagi senang dari exam dekat U.. haaaa.. dah SPM boleh lar cakapkan??!! hahahaha.. Betul.. ai tak tipu.. =)

Senang-senang pon.. tak dapek gak den straight A's nya.. hua hua hua.. so korang kena lar study betol-betol... study last minit memang lar tak dapek.. kalau korang study last minit.. ingatang korang nak jawab exam pon last minit gak jadinya.. Cb dulu masa SPM time bulan puasa.. jawab exam time pose.. memang lar mencabar coz perot nie lapar jek kan.. tapi orang yang berpuasa nie.. InsyaAllah Allah s.w.t tolong.. so baik korang puasa jugak..

Cerita nak ambil SPM dulu.. every day pergi tuisyen... awal-awal masuk form 5 lar.. coz senang nak catch up apa-apa yang tertinggal dalam kelas.. tapi den poie kelas tuisyen tuh.. 2-3 months jek.. then malas dah.. coz penat badan.. malam nak buat homework lagi.. kekadang homework pon tak siap.. study group? ada jugak lar sekali sekala.. tapi jarang join study group luar kelas ngan kawan-kawan coz mesti nak berborak jek masing-masing.. jadi lebih baik lar study seorang diri di rumah buat latihan yang cikgu bagi.. tak faham? esok pagi kat kelas korang tanya lar cikgu masing-masing.. Tapi apa yang membantu CB dalam SPM ialah BUAT LATIHAN YANG BANYAK sampai nak kena beli buku latihan banyak..

Masa dah SPM lagi lar.. banyak paper den kuar awal.. hahahha.. sebab dah habis jawab.. meaning tak tahu dah nak goreng apa... and memang tak tahu jawapan ler tuh.. espicially BI.. memang lar awal dari kawan-kawan yang lain.. daripada sengsara dalam dewan.. baik kita balik umah telaah next paper lak kan.. then jangan lar gatai nak gi semak jawapan korang dah jawab.. memang akan buat kita lost confident and tak boleh nak focus untuk paper yang lain.. PERCAYALAH!

Cerita 9 tahun dulu.. seronok pulak bila dikenang.. lagi dikenang bila CB ada last paper.. paper akaun.. and malam tuh pergi ikot mak ziarah orang meninggal.. tengah malam baru balik.. tengah hari esoknya ada paper lak tuh.. mak suh dok umah tak mau.. haaaa bantai lar ikot.. study akaun takmau dah.. muntah tengok nombor dah buat latihan.. Hasilnya? paper akaun den lulus dengan cemerlang.. Alhamdulillah.. ^^,

Dah habis exam.. seronok dalam sedih lar masing-masing.. seronok dah tak payanh nak sekolah.. sedih pulak nak tinggalkan kawan-kawan.. dan gementar pulak nak teruskan ke peringkat seterusnya.. tapi sekarang.. masing-masing dah kerja.. jumpa kawan-kawan sekolah pulak.. masing-masing dah muka mak-bapak orang.. ahhaha.. malah ada yang dah jadi mak-bapak orang dah pon.. rindu pulak masa sekolah dulu.. 

Muka-muka nak ambil SPM!

Celoteh Cik Bambam: Pengalaman SPM korang macam mana lak? share lar ngan ai.. nanti CB letak link dekat sini.. :)

17 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Aidanisme said...

nak cerita gak la.. tungguuuuuu

Nana said...

hahah
lawak je baca pengalaman cb sama mcm akk ler..
maths & sains akk student pertama keluar dewan sampai kawan2 cakap wah..cpt nye siap haha padahal dia tak tau banyak kita tak tau jawab.
bi lak akk jadik student skema tunggu smpai abes masa tu pon rasa xckp masa nk jawab..sebab dulu2 suke subjek bi konon2 la..haha...
sekali ngan tak disangka2 sains yg akk kuar awal tu lulus dengan kredit haha lawak padahal ntah apa2 merapu

AYuNG said...

nak cita jugak la..haha...
nak buat draft sat sok baru post eh...hehe, nti den pos link kat sini :)

nazirah said...

mcm2 pnglmn kan.. :)

Sunah Sakura said...

pengalaman nak dekat SPM...macam da lupa...ahahaha...tak ingat ape yang jadik...errr..teruknya..

.: iEyLa :. said...

nak join gak cite2 leyh??hikhik

Ila said...

kalau cik bambam dah kertu,akak lagi lah kertu...rindu zaman sekolah2

Cik Ketam Malas said...

Waa..nak jugak kongsi cerita masa ambik spm..

Cik Bambam said...

@Aidanisme
hahahahha... cpt kak senior!

Cik Bambam said...

@Nana
muka bangga je kuar dewan mcm exellent sgt eh kak? hahaha.. :P

Cik Bambam said...

@AYuNG
haaa..meh2!!

Cik Bambam said...

@nazirah
yup! :P

Cik Bambam said...

@Sunah Sakura
wahhh.. parah sngguh ko sunah..apa diingatnya tuh...ekkeke

Cik Bambam said...

@.: iEyLa :.
boleh.. meh lar! :)

Cik Bambam said...

@Ila
hahahahha.. women start a life begin 30-an kak..

Cik Bambam said...

@Cik Ketam Malas
marikkk!! :D

AYuNG said...

bambam, den dh buat dh nih...meh la nengok..hehe~~

http://ayungmerapu.blogspot.com/2011/11/pengalaman-spm-anda.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...