Bambam's Addicted

Saya jadi trauma bila..!!!

Bila buat aktiviti yang ada related dengan AIR! Ada orang suka kan pergi skuba diving lar.. berenang lar.. Kalau korang suh CB.. SUMPAHHH lar wehhh!! Dulu masa reunion matrix kat Port Dickson.. kawan-kawan CB ajak main banana boat.. 


Apa yang seronok tah! hahaha
Lebih kurang macam nie ar muka kawan-kawan CB.. tapi nie pic google ek.. just korang imagine jek lar.. cuba teka CB kat mana tang nie? Kalau korang kata CB kat tepi pantai just tengok dorang main jek.. TETTTT~!! SALAH! hehehe.. CB n da geng naik bot yang tarik banana boat tuh.. hahahaha.. baru leh tengok dorang jatuh terjelepuk dalam air! kekekekekkeke.. tapi naik boat tuh pon dah macam apa.. kona sana.. kona sini.. aku lak yg over menjerit kat atas boat macam nak terbalik!hahahaha

Kesian ar tengok kawan semua.. dekat 5-6 kali budak tuh terbalikkan dorang.. time nie.. memang nak tadah doa sujud syukur sebab buat keputusan bijak tak naik banana boat tuh!kui kui kui.. then memang suh org bawa boat tuh terbalikkan dorang banyak kali..kekekke.. bese lar.. ai kan di tempat yang selamat!haha!

Next experience lak.. holiday ngan family kat Penang.. abang-abang and kazen semua nak naik banana boat.. apa lar best sangat ngan banana boat.. but for da 1st time...  terasa macamm.. ehhh! try lar naik sekali.. sekali seumur hidup pon xper!hehe.. dah pakai safety jacket.. dah naik atas banana boat tuh.. depan CB anak buah yang time tuh darjah 2 kot.. then depan dia my sister.. sebelum gerak tuh dah warning awal-awal kan baiya tuh.. 

JANGAN BAWA LAJU-LAJU AR! JANGAN KASI TERBALIK.. I TAK MAHU TERBALIK!I PAKAI JEANS NIE!!

Tapi.. HAMPEH.. dia bawa macam kena sawan jek atas boat.. laju okeh.. sampai rasa nak terbalik.. my niece time tuh dah jerit nanges2.. sebenanrnya daku pon menjerit ketakutan jugak..haha! terus jerit kat baiya tuh.. SLOW LAR.. ADA BUDAK NIE..!! LAJU SANGAT LAR! Tak ada di dengarnya.. abang-abang, kazen and my sis semua seronok jek naik boat tuh.. CB ngan niece jek buat spoilt! hehe.. jerit2 pon dorang tuh tak nak slow.. daku pon dah makin cuak dok terbayang terbalik kat laut tuh ngan seluar jeans and tenggelam sampai ke dasar coz ai pengangkutan berat! haha! sabau jek lar imaginasi tuh.. =.='

But at last.. dia tak nak dengar jugak kan.. CB jerit jek ar..

HOI BODDDOOOHHH!! SLOW LAR BODOOOHHH!

Then sampai ke pesisiran pantai.. cabut jacket semua.. my niece ngan meraung pegang my hands.. kita orang pon berlalu pergi.. siyes ngeri and sumpah tak akan naik banana boat lagi! To baiya.. sorry ek sebut bodoh tuh.. tak sengaja.. ai takut lar!!! saper suruh tak nak dengar! hehe~ but remain bad memory for me.. banana boat jadi jokes buat family and kawan-kawan yang tahu pasal nie... Gelak lar wehhh... cuba kalau korang trauma pada satu kejadian.. malu tak malu ker.. korang dah tak pedulik..

Celoteh Cik Bambam: Daku memang takut bila kaki tak jejak tanah.. especially in water.. fobia coz pernah lemas! kalau naik aeroplane tak apa.. percentage kapal terbang terhempas kurang comapred to bot karam and orang mati lemas! hehe.. dah lar tak reti nak berenang! Walaupon selalu kena sindir badan daku nie macam pelampung.. campak kat laut pon pasti terapung! =.='


23 ratus ribu orang tambah perasa! :):

eB ezrin said...

hik3,.. ader2 jerk cb nih.
ahkak x brani nek sbb x tau brenang ;p
ps: slamat hari rayer aji (",)

roha said...

eee...tak pernah naik dan takkan naik

Eqa Yazid said...

haa, pengalaman CB same mcm pengalaman eqa.. 1st time naik dekat teluk batik, then 2nd time pegi pd dah tanak daa. just naik bot org yg tarik banana boat tu je utk snap gambar kawan2 yg main. seriauuu daa nak naik banana boat ><

dwaty said...

tak pernah lagi naik banana boat...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

saya takut pada kelajuan.. kecuali kelajuan internet je sy suka.. kekekekeke

..m@m@ T0meLL.. said...

kire beruntung la cb oii x kene campak tgh laot tu..MT adalah salah sorg yg bernasib malang kene campak tgh laot time naik bot picang ni time reunion hr tu..sumpah x mo naik dah menatang nni!rase nak bako jek bot picang time tu tau..

nabilah_2908 said...

oh..pernh lemas dulu yer..patut la trauma...

yg lain2 pun..tak baik juga bahankan CB...kena faham gak kan... :)

sy tak pernh naik lain...tp ada keinginan nak cuba... :)

macam mana kalau org ajak CB naik roller coaster...CB nk ikut tak..? :)

Nana said...

akak takot klw snorkeling
klw air dia cetek boleh nampak dasar ok
kalau air dia dalam hitam je kt dalam tu mgm xberanii
takot ada antu ke apa hehee

Aziela said...

Walaupun kita gila dengan snorkeling dan berenang (tapi x pandai berenang pun..) serta kg halamanku itu ialah PD, namun banana boat tu memang agak marabahaya sebab dia terbalikkan kita tanpa amaran. Makanya orang yg pandai berenang pun boleh lemas sebab terperanjat dan panik.

EZAN IDMA said...

hahahaha best naik banana boat ni

z a z a said...

phobia saye ialah... hurm, ape ye? x dek kot insyaallah

Cik Bambam said...

@eB ezrin
even ada pelampung pon kita xnk join kak..huhu..

p/s: Selamat Hari Raya Haji! ehhe..

Cik Bambam said...

@roha
giv me 5!!! ehhehe.. kita dok pantai buat istana pasir ek roha! haha

Cik Bambam said...

@Eqa Yazid
kann!! ngeri naik benda tuhhhh!!!

Cik Bambam said...

@dwaty
pergi lar test.. baru leh rasa feeling ai taw~ hak3..

Cik Bambam said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
bawa kete xleh nk speed lak kan! hehehe

Cik Bambam said...

@..m@m@ T0meLL..
ahhahahah.. kita kasi cucuk jarum biar meletop itu pisang!! :D

Cik Bambam said...

@nabilah_2908
time kecik.. but takot jugak.. ehehhe.. try lar naik.. sekali seumur idop.. roller coaster pon sama.. tp itu best! ehhehe.. takot pon still okeh lg.. :P

Cik Bambam said...

@Nana
cehhh.. bukan takut lemas.. takut hantu rupanya! haha!

Cik Bambam said...

@Aziela
sumpah lar kak oi.. takmo dah naik banana noat tuh! huhuhuh

Cik Bambam said...

@EZAN IDMA
tak best lar ezannn!! huhuhu

Cik Bambam said...

@z a z a
wahhh... baguih naa! hehehe

afifahadit said...

hahahahahaha slowww la bodoohhhhh!!!! ahahahaha adoiii gelak guling2 aku..ahahahaahaaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...