Bambam's Addicted

Trip to Cambodia - Day 3

Hari ke-3 mesti lar lagi semangat! Sebab apa kena semangat! Yerrr!! Sebab kita nak shopping habis-habisan hari nie! ngehehehehhe.. perempuan mana tak suka shopping? habaq mai sikit.. :P


  • Sebelum pergi ke market.. driver bawa kita orang jenjalan dulu sekitar Bandar Phnom Penh tuh.. Tuh Sungai Mekong.. Sungai terpanjang di Asia tenggar.. correct me if im wrong okeh.. ^^.
  • Before tuh.. nak gak merasa naik motor tuk-tuk tuh.. abang tuk-tuk blakang tuh pon nak bergambar jugak u olls! hahahahha
  • Taman yang korang nampak nie..petang nak ke malam berubah rupa tau.. nanti den tunjuk gambar belah malam lak..hehehehe..

Russian market!

  • Dekat sini ada 3 market yang korang boleh shopping.. Antaranya Russian Market, Central MArket &  Orussey Market. Orussey Market nie lebih kepada bahan basah.. baju-baju ada gak lar jual.. tapi yang paling best adalahhhhh Central Market ngan Russian Market!
  • Pic dekat atas nie dekat Russian Market. Lampu tuh santek u olls~ Before dia jadi separuh jek macam gambar last tuh.. tapi bila dah kembung and masuk mentol tuh.. cantik macam sebelah kiri tuh.. nak beli tapi tak tahu lar nak gantung dekat mana.. letak kat bilik.. mood tidur jadi ke disko lak..hahahahha..
  • Souvenir banyak.. kain-kain silk Kemboja pon banyak, cantik-cantik dan murah-murah.. sepasang USD 10. Kena pandai tawar lar kan..
  • Laki yang jual tuh sengaja we olls tangkap gambar..coz dia COMEL! hahahahha.. lembut jek..bukan auw-auwww~ sopan santun orangnya.. cair kita orang nak beli..tak nak beli pon jadi TERbeli..kekekeke

Russian Market

  • Dalam dia agak berbau sikit lar.. ada najis-najis anjing and kucing pon hado.. adehhh~!
  • Omak den asyik usha jewellery jek.. tapi tak beli kat sini.. Central Market lagi banyakkkkkk!!
  • Gambaran pasar ni dari luar macam tak ada apa-apa.. tapi bila masuk.. macam-macam ada!
  • Pic last tuh lar contoh kain silk kemboja! cantek! den pon amek sepasang kaler pink.. leh lar wat baju kurung untuk raya haji or baju baru nak gi kenduri kahwin kannn.. ngeheheheh.. den kan sellau dapat jemputan.. hehehehe

Central Market!

  • Dalam Central Market nie pula.. ala-ala Pasar Siti Khadijah, KB lak u olls.. ada 4 cabang.. satu cabang jual t-shirt jek.. satu lagi jual kain-kain and blouse.. satu lagi jual IT gadget sikit and barang-barang runcit.. satu lagi lupa dahhh..hehehe.. tengah-tengah tuh semua jual batu cincin permata, barang kemas mengerlip mengerlap pada harga yang murah dan berpatutan.. Batu original okeh! Omak den balun cincin and gelang.. I tak beli pon.. bajet nan hado.. :D

Magic begin!

  • Dataran or taman yang kosong tadi.. dah penuh ngan orang! Penuh macam ada perayaan.. orang kat sini memang suka melepak dari petang sampai ke malam.. bawa family jenjalan.. tepi jalan tuh pon leh bawa tempat bakar bbq dok bersantai.. pelik haku!
  • Kat bandar pon kuil tak tinggal.. tak silap den.. itu tempat bakal sami-sami buddha menuntut ilmu.. Kita orang gelarkan "sekolah pondok sami buddha"..hahahahhaha..

Park untuk joging and bersantai. pakai pyjamas berjoging pon ado!hahahah

Night at Phnom Penh

Tuk-Tuk time!
Konon-kononnya.. tak puas berjalan lagi.. kita orang sewa lak motor tuk-tuk.. pusing satu bandar USD 8.. Mahal jugak lar kan.. tapi disebabkan nak rasa feel naik tuk-tuk.. kita orang pon jenjalan pusing bandar sana.. memang tak rugi lar! Ohhh.. budak-budak minta sedekah..budak tuh comel..bagi lar duit sikit wat makan...dorang kan susah.. sob sob sob..


Hari ke-4 dan terakhir.. sambung besok! Penat menulis nier.. errrrr~

8 ratus ribu orang tambah perasa! :):

-budakmusyuk- said...

bam.. kalo x join Giveaway, xleh dpt ker ole-ole dr kemboja? huhuhuh

Novelgurl said...

nk lampu disko tuh ! haha ;P

AYuNG said...

1. jewellery kat sana emas betul ker emas celop? murah x?

2. baju yg tergantung tuh yg kaler cokelat tuh cnteeekk la...hehe..

3. cuaca kat sana amacam? sama cam kita jer ker?

sekian,
thanx..:)

Cik Bambam said...

@-budakmusyuk-
hahahaha..ngelat nmpk..ko tg umh..aku bg.. :P

Cik Bambam said...

@Novelgurl
akak x beli lar dik non..ehhehe

Cik Bambam said...

@AYuNG
amboi soklan ngko! ahhahaha

1. emas mcm zhulian gituh..tp batu permata original punya

2. mmg cantik pon!ingt nak beli..tp x kena ngan saiz lak..hahaha..dia pakai pashmina tuh!

3. cuaca lebih kurang malaysia.. cuma kat sana skang tgh musim nak berubah...dr hujan ke panas.. :P

sekian mnjawab persoalan..ada soalan lagik? hahaha

nabilah_2908 said...

seronoknya jalan2...cuti2.. :)

nur amalina athman said...

wah..bestnya..ole2 takde?hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...