Bambam's Addicted

Anda pengguna Facebook yamg mana satu?

WATAK PENGGUNA FACEBOOK

1. MODEL : Tukar gambar setiap hari

Celoteh Cik Bambam: Selalu tengok anak-anak remaja buat xtvt nie.. Nasib baik ai ni kategori malas nak tukar profile pic dahh..dulu maybe lar kot.. hua hua hua

2. PENJENAYAH : Tukar nama setiap hari...

Celoteh Cik Bambam: Serius memang payah kalau nak trace balik kengkawan yang suka tukar-tukar nama balik.. len kali setiap kali korang tukar nama.. sila hupdate dekat status okeh! hehehe

3. OVER ACTING @ PERASAN BAGUS : Namanya menggunakan simbol2 sehingga menyusahkan kwn2 nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh :: 71M@T-> Jimat)

Celoteh Cik Bambam: Kreatif lar kununnyaaa.. padahal... nak eja pon payah.. =.='

4. WARTAWAN : suka menyebarkan pesanan, walaupun tak penting !

Celoteh Cik Bambam: Ini den lar nie.. mengaku sendiri.. orang tak payah cakap.. sedar diri punya.. ahhaha.. dats y kawan dalam masa sehari leh hilang 2-3 orang coz annoying apa yang daku share! hahahaha.. ehhh.. ape kisah coz after dat 3 kawan baru add! =)

5. PENGGANAS : Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc)

Celoteh Cik Bambam:  Orang yang lutut goyang and tak selidik dulu apa yang dia share.. mesej berantai ni memang daku spam.. =.='

6. BINTANG FILEM : Suka update status setiap 5 minit

Celoteh Cik Bambam:  Sila pergi laman twitter...! Sekian terima kasih!

7. BINGUNG : Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-'

Celoteh Cik Bambam: Eh.. ada eh? hahahahha.. tapi kawan pernah silap post kat wall ai.. sebenarnya nak post status sendiri.. hahahaha.. lawak la pulak.. :P

8. PERASAN HEBAT : Selalu melaporkan dimana lokasi semasa setiap masa ! Contoh ( otw ke Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin Mall shopping jap ) kemudian ( karaoke di Mydin Mall ) bla..bla..bla.. Semuanya berlaku dlm 1 jam. So annoying okayy -.-''

Celoteh Cik Bambam: Ada pernah baca.. masuk toilet nak ber** and ken**** pon nak hupdate! giler ngkooo!! agak2 lar sikit kan..

9. BUDAK HINGUSAN : Selalu menampilkan gambar dgn gaya aksi ! (contohnya amek gmbr dgn mulut terbuka luas, taktakut ke lalat masuk dlm mulut ?)

Celoteh Cik Bambam: CB selalu buh pic anak2 buah jek..so memang dorang hingusan pon.. not related at all coz kalau my niece n nephew yang buat or budak-budak yang lain.. memang masuk kategori comel.. but kalau orang dewasa yang buat masuk kategori ORANG TUA TAK SEDAR DIRI.. hua hua hua

10. SHOWOFF : Nak makan pun siap ambil gambar dulu dan dibuat pic profile. MOTIFFFFFF ?

Celoteh Cik Bambam: Okeh.. sebenarnya ai suka.. cuma ai jeles coz niat nak diet terus terbantut tengok pic makanan tuh semua.. tak kesian ker pada tuan hamba ini? 

P/S: Korang kategori yang mana? No 11.. Not related at all eh? hehehehe

12 ratus ribu orang tambah perasa! :):

~diAhOntHeblOg~ said...

seb bek ai x cmtu..haha..semua diatas xde langsung ciri2..sbb?? malas la CB, da tua2 ni..byk laie benda penting kena buat..hikhik..

fieda said...

nsb baik tak tersenarai langsung antara kt atas tu...hihi..

NM02 said...

tak serius dengan pesbuk

lebih tegar ngan blog

hehehe

Iffah Afeefah said...

No 11

Hahaha

aNaYaNa said...

kategori model dan penjenayah tuh selalu jugak..dulu2 la..skrang dah lama x on fb..hehe..

Cik Bambam,entry ni http://rossywafiy.blogspot.com/2011/10/dapat-200.html untuk kamu..nanti emel saya eyh..hehe..tqsm..:)

AYuNG said...

tiada kategori di atas..
haha~~

shandye. said...

sumpah annoyed gle dgn orang yg suka update lokasi tu... tambah2 sekarang kat fesbuk sendiri leh add location segala bagai tu lagi la...

klu dh check in satu tempat tu dahla... takyahlah update dok cter pasal dok wat apa, dgn sapa, la ni dok korek hidung sambil tgh beratur nk beli tiket wayang kat gsc alamanda pn mau cerita ka????

hayooo.....

lepas tu dok bising2 kat wall cakap ada orang dok stalk dia la apa la...

padahal dia sendiri ko yg dok sibuk2 check in merata...

mrasalah uols kena stalk bagai....

muwhahahahahaa....

shiema sufian said...

shiema nombpor satu kot. haha *melawak ja :)

nabilah_2908 said...

enth la...

rasanya tak tersenarai...tapi tak tau la kot2 terbuat...huhu... :)

FB sy agak private gak...cuma orang yg sy kenal je ada kat sana..

nak jumpe menda2 annoying..tak banyak...yg biasa2 tu ada la... :)

paling menyampah setakat ni..

sibuk dok cerita pasal jodoh...pasal tak kawin lagi..
kononnya merintih la...tension..sbb org asik tanya kenapa tak kawin lagi...

sesekali baca..boleh terima...tapi asal on9 je nampak status dia..cerita menda yg sama...alahai..boring......tau la nak bagi tau pada semua yg dia SINGLE...tp biar la berpada2...huhu.. :)

tiefazatie said...

not related lgsg kot..haha..ifa mls dh main fb nie..haha

Zura said...

hehe...xthlah yg mana satu..:D

Bardboo said...

xtauu nk pilih yg mana satu..hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...