Bambam's Addicted

Sakit kakiku terkena paku...

Ini bukan kaki dennn.. nie den google jek nie.. :P

Sakit kan kaki kena paku.. Lebih-lebih lagi paku karat.. Silap haribulan kalau kaki tak dirawat dengan betol.. Dapat infections lain pulak.. kena sakit lain lak ek.. Alkisah pagi nie.. dah siap berpakaian untuk ke opis.. Dah masuk kereta.. Dah start enjin.. Dah keluar dari parking.. Keluar balik dari kereta nak tutup gate.. sekali...



ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH~!!!!

Tayar pancittttttttttttttttttttt~!!
Semalam pergi Gombak okeh jek.. Petang tuh balik umah.. tak perasan pon tayar pancit.. Alhamdulillah tak ada apa-apa.. nie pergi kenduri kawen kazen semalam nie.. Masuk kawasan kampung.. parking tah mana-mana.. ntah paku mana berkenan kat tayar den nieee!!! Terpaksa tunggu bengkel buka dulu.. Pagi-pagi mana kedai buka kan.. terpaksa lar ambil EL hari nie.. Dah kurang cuti lagi.. Nak drive pergi bengkel terdekat pon tak berani.. terpaksa lar panggil mekanik tukarkan tayar spare dulu.. 

Dah lar tak reti nak tukar tayar spare.. kot reti pon... mana lar cukup kudrat seorang wanita nak tukar tayar kereta kan walaupon saya gagah perkasa! haha! So, panggil mekanik dengan my mom.. dia dtg tukar tayar spare.. dah tukar then drive ke bengkel ngan kelajuan 30-40 speed.. sungguh lar rasa tercabar dengan kenderaan lain yang berdesup laju di sebelah kanan.. terus rasa macam LOSERRR!! =.='

Rupa tayar spare hasil GOOGLE
Terus kete den senget sebelah coz tayar spare tuh kan kecik.. bawa kete pon senget.. hehehehe.. Tapi 'kaki keretaku' sudah dirawat.. sudah ditampal tayarnya.. Kesan paku pon dah tak kelihatan sangat.. 

Hasil Google

Upah orang datang umah tukar tayar spare = RM25, tampal tayar masuk cacing tayar tuh.. RM5.. Mahalnya upah ek? Redha je lar oi.. kang tak poie kojo den esok lak.. hikmah eh.. Jangan parking sembarangannn.. then apa yang best lak.. leh la aku bersambung rehat hari ni..memang badan lenguh pon.. puasa lak tuh.. ngehehehehhe~

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

20 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Ijah EmoTemo said...

aiyooo kesian nya -.-'

PinKy MoMMa said...

kalau bawak kete dengan tayar spare yg kecik..jgn bawak laju laju yer dik..bahaya :)

akak pernah kena tengah hiway..kena paw RM50 tau! sakit ati jer grrrr...

Cik Eliza said...

eeewww! even gambar google,

tapi tetap geli geli ! huhu!

nabilah_2908 said...

hrumm...faham perasaan kamu..

pernah alaminya dulu...dua kali..

sekali masa nak ke kerja..tgk2 tayar dah flat...konon nak independent..nak buat sendiri..

sedaya upaya la cuba tukar tayar sendiri....separuh nyawa la kot...cuma berjaya mengeluarkan tayar pancit tu je..last2 tuan nya sama2 pancit..nk call mechanic tak tau number..last2 tunggu ayah balik...huhu...

yg 2nd..jadi kat office...naisb la ada lelaki yg gagah perkasa..tolong tukar...siap bawakan ke bengkel..tampal tayar.. :)

Aziela said...

Syukur masih boleh masuk cacing. Kalau pecah, langsung rabak poket nak tukar tayar baru...huhuhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tu la kita pmpuan ni.. kalau pandai drive tak pandai tukar tayar spare.. erkk sy pandai drive ker?? kerkekekekeke

ini aku? said...

lerr ingatkan kaki ko tercucuk paku. hehe. sian ko kan..

Novelgurl said...

len kali hti2 ye cik bambam hehe..seb baek tyr y pncit XD

Ct Aja said...

uishh kena berhati2 selalu tu..

shandye. said...

tak kisahlah berhabis pun. asalkan selamat. ye tak?

Cik Bambam said...

@Ijah EmoTemo
kesian sama saya kannn.. -.-'

Cik Bambam said...

@PinKy MoMMa
haaa..x berani pon bawa laju2.. takut tayar tercabot..hehehe

mahal nya sampai rm50!! padahal tampal jek rm5 jek..

Cik Bambam said...

@Cik Eliza
heheheh..baca entry sambil tutp gambor ler cenggituh.. :D

Cik Bambam said...

@nabilah_2908
kannn!! seksa nak menukar tayar.. sbb tuh lar panggil mekanik awal2.. nasib baik bengkel dekat jek.. :P

Cik Bambam said...

@Aziela
last month dah tukar tayar..tyr meletop! huhu

Cik Bambam said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
bukan x pandai lekit..kudrat x ckup.. skru ketat woooo..

belajar lar bawa kete..senang sok lusa! :P

Cik Bambam said...

@ini aku?
kalau kaki aku yg tercucuk.. nangis2 tulis entry..wuwuuuu~

Cik Bambam said...

@Novelgurl
tu lar.. mana nak nampak paku..huhu.. poket pon pancit jugak..ekekeke

Cik Bambam said...

@Ct Aja
extra careful!yupp! :P

Cik Bambam said...

@shandye.
tau xper noks.. tukar je lar ek..kang x tukar nak pakai kete mcm mana ek..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...