Bambam's Addicted

From ANAK DARA became to MAKCIK!

Sesungguhnyaaaa... penampilan berjaya mengubah personaliti seseorang.. dari kurang keyakinan.. menjadi lebih berkeyakinannn.. Kita akan selesa dengan pemakaian kita yang secara tak langsung menambah nilai-nilai positif dalam diri seperti lebih berkeyakinan berhadapan dengan orang lain.. kannn? kannnn?? tapi disebabkan sikap malas segelintir manusia untuk menjaga keterampilan diri.. mengubah persepsi orang lain terharap 1st impression mereka terhadap anda!

CB tak menuding jari kepada sesiapa atau mengambil contoh orang lain untuk dijadikan bahan kajian.. nak buat apa kan.. Pengalaman sendiri adalah lebih berkesan untuk dijadikan contoh kepada orang luar betapa apa yang kita cakapkan selama ini adalah KEBENARAN yang sukar ditelan.

Terus-terang lar.. CB nie kalau pergi kerja..SUNGGUH LAR MALAS NAK BERSIAP & BERMEKAP bagai.. cukup lar ku tepek bedak baby johnson and sembur fragrance jek nak oi.. Memang malas nak bangun awal-awal pagi.. and bersolek.. coz dok opis jek pon kan.. bukan nak keluar jumpa client ker.. berurusan dengan 3rd party ker.. Kalau ada pon just on the phone or by skype jek u olls.. 

Pic sebagai seorang ANAK DARA yang NORMAL dan COMEL.. kah kah kah (muntah hijau sendiri)
Ini time rajin... pakai lens..(if tak ada any infections lar kan..) nak mekap sikit-sikit.. pakai shawl nak belit-belit.. Haaaaa..ini memang berada pada tahap kerajinan yang tinggi.. Tahap sampai emak CB dari luar dok menjerit-jerit suruh keluar dari bilik sebab nak gerak dahhh!! Memanggg! CB orang last yang bersiap..! ahhahahahah..

Tapi bila mood tak berapa nak elok.. Nak pergi jauh mana pon.. Nak calit lipbalm pon den malehhh.. Jadi lar seseorang yang mempunyai status SEPERTI IBU BERANAK DUA ini.. or I call it MAKCIK STYLE.. hahahahahahah..

Ibu beranak dua.. yeahhhh-yeahhh.. my twins yang sangat chomel ini...!!
Terus nak berubah penampilan diri... coz one of my BFF dah tegur.. JANGAN KAU PAKAI MACAM NIE LAGI..!! Sungguh tidak comel macam SELALU.. hahahahahah.. Nampak perbezaan??!! Baju raya yang sama.. different hijab.. different face.. berbeda sungguhhhh.. =.='

Yelarr..call me Makcik Bambam.. =.=' 
Not Cik Bambam

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

20 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Zul Fattah said...

xpe.. make up semua ni plastic je.. haha.. wajib utk suami.. haha

Cik Bambam said...

@Zul Fattah
yelar2...sedapkan hati sendiri.. ahhahaha.. suami nan hado..mcm mana nak cantik depan dia? grrrr~

tomatokering :) said...

hihihi yg penting sedap mata sendiri memandang .. ehh haha ;p

-budakmusyuk- said...

ala bam, kantoi la mcmni.. mcmne ko leh spot blog aku lak ni.. heheh.. segan la bam.aku baru je nk blajar ni.. x cam ko.. terrer..heheh

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehe.. tapi aku rase ko lagi sesuai jadi makcik beranak dua tu la.. ada ciri2 keibuan.. hehehe

Cik Bambam said...

@tomatokering :)
certain time leh ar pk mcm tuh..tp kekadang xleh gak sdp dr pandangan kita jek.. :P

Cik Bambam said...

@-budakmusyuk-
hahahah..relax ar..aku diam2 jek ek.. :P

Cik Bambam said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
mcm mn nk jd ibu kalau x kahwin? stakat makcik sedara tah sampai bila.. :P

Cik Aish said...

tkpe sis..kita serupa..aish pun kuar tepek bedak johson je..hehe

EZAN IDMA said...

hahah . kelakar. tp natural beauty tu penting

Mohd Izzar said...

oo..okay makcik bambam.. heheh

Edy Zaidi said...

makcik ke cik ke, yang penting vogue...hehe...:p

~diAhOntHeblOg~ said...

Cik Bambam, smlm i g tgk screening LIBAS! Patot Nana yg pergi..tp die kena balik kg..so i yg p..thanks kt u so muchh..dpt jumpe ramai artis!! nnt if i ade tix free i bg u pulakkkk..thanks!!!!

Zulfikar Hazri said...

perghhh bambam... memang berubah gila ahh...

mula2 aku ingat ni kakak ko tengah dukung anak dia...

Cik Bambam said...

@Cik Aish
muka awok tuh baby face..xper dahhh..!! ehehhe

Cik Bambam said...

@EZAN IDMA
tuh ar.. den nie sedang-sedang jeee..kekeke

Cik Bambam said...

@Mohd Izzar
hahahah..hampehh ko!! :D

Cik Bambam said...

@Edy Zaidi
kannnn..baru feeling diva sentiasa kan! :P

Cik Bambam said...

@~diAhOntHeblOg~
wahhhh!!syok2!! ehheeh..baca preview smua org..citer libas best..huhu..jeles!

Cik Bambam said...

@Zulfikar Hazri
hahahaha..hampehhh..satu lg kebenaran sukar utk ditelann.. hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...