Bambam's Addicted

Korang pakai pencuci muka apa?

Dulu.. CB masa mula-mula nak pakai pencuci muka time skolah.. rasanya mula-mula pakai jenama TLC ke aper.. den pon dah tak ingat..hahaha.. brand takde branded langsung! ni gara-gara terpengaruh ngan cakap promoter lar nie.. lepas pakai mende nie.. terus muka den ada jerawat.. demmmm! tukar produk!

Sekali jerawat batu gedabak keluar!
Pastu mula lar aktiviti percubaan pencuci muka pelbagai jenama! haha! mula lar muko den naik lagi teruk mengalahkan haperrrr.. rasa nak ambil kasa dawai tuh.. sagat semua jerawat yang ada kat muko den nie hah.. Then tangan lak gatal asyik nak picit-picit jek jerawat nasi tuh.. nikmat rasanya time tuh..kah kah kah.. Pencuci muka yang paling lama setia ngan den adalah jenama NIVEA!


Haaa.. pakai yang type nie bila rasa kulitku macam makin gelap jek.. dengan pengaruh TV den pon boli lar mende alah nie.. putih sampai tang mana tak tahu lak.. coz tengok sama jek tone muka I.. ahhahahah.. pastu skang nie muka jadi berminyak lar.. tukar type lain pulak..Nivea jugak lar..


Dua mende alah nie je lar.. kok rajin den pakai lar scrub tuh kan.. tapi malasalahnya.. CB nie manusia pemalas pakai TONER ngan MOISTURIZER! Ada beli toner.. kalau rajin pakai.. tapi selalunya MALAS lar..hahahahha.. moisturizer pon sama.. losyen lagi lar den tak gomar.. tak suka bila tapak tangan macam berminyak... kalau nak pakai mesti nak suruh orang lain sapukan.. ahhahaha.. mengada-ngada sungguh!

Tapi sekarang dah berazam.. nak rajin pakai smua tuh.. sebab kekadang tak suka nak keluar nak kena pakai mekap or bedak tebal-tebal untuk cover kesan parut jerawat.. padan lar ngan muka kan.. Saper suruh tangan tak dok diam.. -.-'

Nak minta survey nie.. minta tolong korang.. Antara OLAY & SKII sekarang nie.. Mana satu elok? Mentang-mentang lar tengah hangat iklan sekarang nie.. Sebab ada gak baca dari blogger lain.. Macam produk Olay dari Kak Filla.. Siap dipanggil jadi model lagik! :P and SKII mesti lar dari Hanis Zalikha and her mom!


Kak FIlla & Kak DIana calon OLAY
OR


Hanis Zalikha yg cantik tanpa mekap! LOIKE!!
Dua-dua den suka.. tapi mana satu yang sesuai untuk muka dan bajet anda??


8 ratus ribu orang tambah perasa! :):

..m@m@ T0meLL.. said...

MT pon pakai OLAY.Start pakai mase jaman bujg2 dulu.mmg ok tp bile MT stop pakai dekat 1thn pas dapat dak kecik ni,trus muke xcantik..hehe.

nur amalina athman said...

pernah pakai olay, oke ja..
rasanya skII pun oke(tapi tak pernah pakai pun)..:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku pakai biore jerk.. cikgu kimia aku dulu akap, kulit lelaki sesuai pakai biore jerk.. hehehe

|| A r a W a n i || said...

Bg sy la kan kan kan..
Klau ikut budget, Olay la.
Tapi... Klau ikut kualiti.. Siryes guna la SKII. Berbaloi2. Sangat!

Sy dh try SKII atas ehsan kakak sy. (HAHA)
Siryes nmpk perubahan tuh. Cpt plak kn.

Tp sbnrnya pnjagaan muka ni dia ikut kulit seseorang tuh kn. Xsemua org ngam dngn seswatu produk tuh.

(Eh, apsal buat entry kt komen orng ni. Haha. Bye!)

fiq. said...

pergh,kita pakai fair &lovely je,,memang putih la, cuma kita ni tak rajin basuh muka <--- tebiat buruk,hehe,,

skII tak maheii ke?huhuhu

shandye. said...

dulu guna nivea. mmg berkesan. kulit kekal cerah dan bebas minyak. tapi satu je yg kureng... nivea mahal sikit.

so lately aku berubah pakai garnier pulak. hasilnya lebih kurang je. tapi aku tak suka tekstur facial cleanser garnier sbb terlalu cair. bila tuang kat tangan banyak yg keluar. membazir.

aku selang-selangkan penggunaan dengan skrub. dua hari sekali aku akan skrub muka. yg ini aku maintain guna skrub nivea for men sbb yg ini paling sesuai dgn muka aku. dulu guna apricot scrub st. ives tapi mahal nak mampus. zaman2 dok kerja kat j.w. marriot dulu mampu la uols....

hehe...

cik aisha said...

ikut kulit muka jugak rasanya...ada yang sesuai dengan orang tu xsesuai dgn kita.nak taw kena try la...hehee

eqhaZIN said...

body shop pon ok! tp kesn nyer agk lmbt ckit.

sbb dier mmg pure natural, xder bhn kimia :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...