Bambam's Addicted

Hoi.. bangun buka puasa lar!

Pernah tak korang jumpa ngan sumbody bila di ajak berbuka.. dia tak nak? 

Alkisahnyaaaa.. anak buah den yang laki nie umur 8 tahun.. Call him Adam.. Dia dah start puasa dari last year lagi.. tapi last year ada lar kat seminggu dia tak puasa. But dis year dia macam semangat sikit lar nak puasa. Sahur tuh kalau budak-budak liat nak bangun sahur.. It's normal lar kan.. Sama macam orang yang DAH TAK BUDAK jugak.. Susah betol nak kejut SAHUR!! 

Adam nie sekolah ada 2 sesi. Pagi pergi sekolah agama and petang gi sekolah harian. Balik sekolah petang around 6 p.m macam tuh.. Balik jek skolah.. terus report kat wan a.k.a omak den.. HARI NIE ANGAH TAK LAPAR PON!! Bagus betol.. heheheh.. aku yang dah beso nie pon perot dah ghazal untuk rabeah dibuatnya! kekekeke..

After balik skolah tuh.. memang dah suruh gi mandi smua.. after mandi melongok depan TV tengok cerita. and mostly aku lar kongker TV.. hahahha.. so no kartun-kartun ek.. nak tengok kartun sila tengok dekat TV xde pencawang Astro tuh.. haha! Budak-budak tengok citer orang besar.. mana lar nak faham sangat kan.. suddenly terus dia senyap and tertidur. Sampai lar azan dia tidur..

Korang tahu.. Nak kejut dia berbuka macam kejut sahur!!! Mamai..!!! Sampai my bro kena iring dia dari kerusi sampai ke meja makan.. suruh dia basuh tangan.. dia pergi tdo balik. suruh dia minum air.. dia tatap jek cawan tuh sampai nak tembus ko tau! Sampai kena paksa minum.. tapi tak nak gak minum. mata dah bergenang nak menangis tuh. 

But at last, dia minum lar jugak air.. pastu dia korek-korek cawan tuh.. adik den pon cakap.. KAU KOREK APA DALAM CAWAN TUH ANGAH OI..!! dia lak macam BLURRRR jek.. ANGAH CARI AIR KER? aku lak tanya.. dia pon hangguk! hahahhaha.. hampeh sungguh.. ingat air tuh timbul agaknya bila dia korek cawan tuh.. -.-' Dah 2-3 hari dia tido before buka!and semalam kita orang semua tak bagi dia tdo before buka.. kang mamai teruk! leh lak dia tak sedar bila kita orang cerita kat dia! kekeke.. But at last.. kakak dia lak tdo semalam.. kejadian yang sama juga happened! 

SAH LAR KORANG NIE TAK LEH TIDUR BEFORE BUKA!!!

Korang pon.. tak yah lar tdo before buka.. baik tolong kat dapur tolong apa yang patut kan even kau tuh LELAKI.. salah ker nak tolong kat dapur?



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ratus ribu orang tambah perasa! :):

Cik Aish said...

haha tu dah letih sgt la tu..bukan liat nk bgn sahur je..nk suh berbuka pun liat..hehe..tu ah..jgn la tdo b4 berbuka..kang ada lak yg buka kul 9 malam kang. haha

Sudi sudi la singgah sini lak ye :
KAD RAYA DARI GUA UNTUK LU!

..m@m@ T0meLL.. said...

tdo pas makan baru best kot,muahahaha...ish..ish..ish..sila jgn buat camni.sila pergi tarawih ok :)

b a m b a m ' s said...

@Cik Aish
ok lar tuh berbuka pukul 9.. takut dia bersahur+berbuka sekali lak.. hahahha

b a m b a m ' s said...

@..m@m@ T0meLL..
hahahha..badan pon makin mengembang!! --'

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...