Bambam's Addicted

Bestnya jadi perempuan sebab ada hari kita tak payah puasa!

Kalau lelaki.. mesti pikir macam dalam tajuk tuh lar.. Lepas tuh cakap dekat kaum hawa. Kau tak boleh nak raya sebab kau tak puasa penuh! Ehhh.. bukan aku sengaja tak nak puasa. Cuma kalau aku puasa AKU BERDOSA.. Kau nak tanggung? Kau ingat senang-senang jek kita orang kaum perempuan tak nak puasa?


Apa yang best bila orang lain semua tengah best berpuasa and kita pula kena makan curi-curi kat dapur tanpa kerelaan? Bukannya boleh makan nasi ayam buat lunch, paling koman roti kaya dengan air milo atau setakat megi mee.. pastu makan kena sorok-sorok dari kaum lelaki dan anak-anak kecil yang tak mengerti. Kang kantoi dek budak-budak mula lar kena perli.. Ehhh.. achik nie dah besar pon tak reti nak puasa?? Kena perli lagi.. -.-'

Lepas tuh.. bila berbuka, kita duduk ngan budak-budak yang tak pose tengok orang lain tengah syok-syok makan. Padahal bukan kita sengaja tak nak puasa. tak ker tetiba nak pissed off time tuh? Maybe sebab memang nak marah or memang lar kau tengah PMS! hehe!

Then, kononnya time tak boleh nak puasa lar nak pergi berjalan shopping raya. Cuba pergi Jalan TAR time puasa. Mahu kaki kau kejung lenguh ngan tekak kehausan tak dapat teguk air. Tapi boleh ker kau nak teguk air depan orang ramai? Padahal kau bukannya puasa pon! Cuba try kalau berani dijeling oleh rakyat jelata dengan panahan mata lazer Obi Wan..! --'

Sama juga berlaku bila di opis. Walaupon semua staff kau kat sini majoritinya perempuan dan memahami situasi kamu. Lelaki pon Non-Muslim.. Apa di kisah kan? Tapi tetap dekat hujung hati nie perasaan tak sampai hati nak makan megi mee dekat meja kerana pastinya bau nya mencucuk idong smua orang yang sedang berpuasa.. kan dah tak hormat orang berpuasa namanya.. Paling mampu pon makan roti and biskot je lar..huhuhu

Dan yang paling penting. Bila bulan Ramadhan dah habis. Orang lain dah siap Puasa Sunat 6 lak.. Kau terhegeh-hegeh nak kena ganti puasa.. duhhh~ tang tuh kot paling tak best.. Sebab feel and challenge lepas bulan puasa dah automatik jadi lain kan???

So, jangan lar pikir best sangat kami nie bila tak boleh puasa. Tak best sangat pon sebenarnya TAPI itulah kelebihan bagi kaum perempuan.. Jangan nak jeles lebih-lebih lak ek. Semua ada pron n cons.. So, korang puasa ker tak ari nie?? kekekekek


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

19 ratus ribu orang tambah perasa! :):

diLot said...

oi lagik tabest kalo satu opis ni sume lelaki.. muslim plak tu.. mane nak nyorok nak makan?? macik laparrrrrrrrrr!!..

haha tumpang luahan perasaan ye bambam.. la la la

THE LEKAT LEKIT STORY said...

cik bambam tgh cuti2 ker? :D

farra8979 said...

tu la kan... x pose d bulan ramadhan tapi nanti kena ganti. huhuhu...

diana said...

huhu..
setuju sangat..
tak boleh puasa tak best sant2..
lagi2 kalau hari pertama ramadhan.
sah2 raya nanti tak boleh pi sembahyang raya jugak..
hahahha

shandye. said...

aku selalu tumpang kereta classmate pompuan aku ni. bukan sebab dia cun ke hape tp sbb kebetulan kami ddk satu kolej (tp blok lain2 la hoccay!)

ada sekali tu masa berpuasa di uni, masa tgh hari tu tetibe dia ajak buat drive thru ke mcd. dia kata dia tak leh puasa.

aku takde hal la.

tapi perrgghh... part dia makan fries slumbekodokz dlm kereta sebelah aku tu yg aku tak tahan.

bau fries panas2....

tergugat keimanan uols!

ahhahaha...

Ct Aja said...

wah tak best, sbb kalau pi keje tak tau nak nyorok mane mkn, alamaknya terpaksa tggu balik rumah..ki3

..m@m@ T0meLL.. said...

dengar cam best jek klu terpakse ponteng pose tp seksa tuuu bile nak kene ganti balik..

blog-tips-kurus said...

jaman dulu, memang rase best. tapi dah tua-tua ni, rasa sayang sgt kalau miss.. huhu!

nabilah_2908 said...

hahaha...betul juga tu...payah sebenarnya bila tak dapat berpuasa waktu bulan puasa.. :)

kalau sy...even tak boleh puasa...sy act mcm org puasa gak..bagun sahur..berbuka bagai...

biasanya tak makan...kot la haus..teguk2 air je la.. :)

setuju bab ganti puasa...kalau nasib tak baik..period awal bulan & akhir bulan....jenuh oo nak menganti.. :)

Selamat Berpuasa.... :)

b a m b a m ' s said...

@diLot
hahaha..tuh lagi seksa!!! minum air pon kena sorok2..ekekke

b a m b a m ' s said...

@THE LEKAT LEKIT STORY
hahahaha.. tau je ek.. ekkekeke

b a m b a m ' s said...

@farra8979
x puasa tp xyah ganti xper gak kan..hehehe

b a m b a m ' s said...

@diana
hehehe.. pernah gak kena 2-3x dulu.. kena ganti puasa dekat setengah bulan.. -.-' huhu..

b a m b a m ' s said...

@shandye.
nsb baik xde JAIS nampak.. kang ada pulak kena tangkap tak sekali x puasa.. sia-sia naik kete jenazah u olls~ hahahah

b a m b a m ' s said...

@Ct Aja
tuh lar.. kena sorok2 mkn x feel..blk umah baru leh mkn..kekeke

b a m b a m ' s said...

@..m@m@ T0meLL..
tuh ar..huhuhu.. seksaaaa! :P

b a m b a m ' s said...

@blog-tips-kurus
sbb msg2 nak gi teraweh.. huhuhu

b a m b a m ' s said...

@nabilah_2908
samo lar ngan dennn!! kekekekek.. tak puasa pon mcm org puasa.. bibir ttp kering...hehehe

rosmina samin said...

hahaha CB tak pose yer? ;P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...