Bambam's Addicted

Berapa gelas air korang minum ketika berbuka?

Gelas kecik, gelas besar!
Normally duluuuuuuuuuuuuu punya cerita.. den boleh telan air ketika berbuka puasa hampir 5 gelas kecik tuhhh~!!!! Kalau besar dalam 2 gelas.. CB memang kuat minum air.. huhuhu.. dekat opis pon, asyik refill air dalam thumbler jek.. (time tak puasa lar wehhh!!). Pergi tandas tak payah lar cerita kan! hak hak..

Mesti korang tanya.. tak kembung ke perut minum air banyak-banyak time berbuka tuh? senak lar jugak.. tapi haus wehhh.. kang dehidrate daku.. lagi parah kan.. yelar.. nak cover 8 gelas air sehari yang tak minum tak siang.. kekekeke.. alasan.. elok gak tuh.. banyak minum air.. kurang makan.. bila kurang makan.. kita kurus! hak hak hak..

Sekarang pulak.. minum berbuka.. I pakai thumbler okeh..tau tak thumbler tuh apa??

Contoh Thumbler
Start minum sampai habis.. then refill air lagi.. dah tak nak makan nasi!! (okeh tipu.. makan jugak sebenarnya..hahaha).. 

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

16 ratus ribu orang tambah perasa! :):

aisya said...

1 gelas besar cukup la.. tp first day puasa mmg xleh tahan.. boleh minum sampai 4-5 gelas yg kecik tu.. hehe..

AYuNG said...

minumla bergelen2 air..
utk kesihatan & kecerdasan...

hehe~~~

bujal X said...

saya minum 2 gelas~seteguk sebelum makan~belen lepas makan~

*gelas saya besar baldi.keh keh~~

deeya said...

kalau dya pulak time buka puase minum 3 gelas air jer . 1st , air suam (air manis) . dua gelas lagik minum air sejuk (air manis) gak tapi bukan yg ade ais =)

NM02 said...

satu jug!





ngeh ngeh ngeh

ejulz said...

kalo bnyk tu ejulz telan air kompom xleh nak makan.. heHe

Sidratul Muntaha said...

air banyak ni bagus dik sebenarnya
esp bf mom..
nak kurus pun mmg harus minum air byk
every 25kg of our weight kita kena minum 1 liter
so..calculate la...

b a m b a m ' s said...

@aisya
cukup ek.. CB x ckp lar..huhuhu

b a m b a m ' s said...

@AYuNG
dan sampai kembong perut~!! yeahhh! hik3..

b a m b a m ' s said...

@bujal X
hahahahah..itu bukan 2 gelas..itu 2 baldi airr!! kih3..

b a m b a m ' s said...

@deeya
ohhh..air sejuk dlm peti sejuk ekkk? lg byk ar minum air cenggituh..hehe

b a m b a m ' s said...

@NM02
kelas kakkk~!! kalau kita buat kat umh minum satu jug..mau kena pelangkung ngan omak den! ahhaha

b a m b a m ' s said...

@ejulz
tapi perut CB ada banyak space utk mknn lak.. hahahah.. adoi~! -.-'

b a m b a m ' s said...

@Sidratul Muntaha
kan kakkk..tapi sy minum air bergelen2 tak kurus pon?? hik3..

Cik Aish said...

haha aish tk nah kira lak berapa gelas aish minum tp yg pasti mmg bergelas2.. haha

_ziela_ said...

tumbler kt cni cantek2 belaka..cik bambam xmo kirim kew? ekekekek

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...